Zo gebruik je de sous-vide functie op je AEG-stoomoven

Laatst bijgewerkt 15-11-2023 14:56

Groenten en vlees in sous-vide zakken

Breng een revolutie teweeg in je kookspel met de Sous-Vide functie op jouw AEG-stoomoven. Deze kookmethode houdt vocht, aroma, voedingsstoffen en smaak vast en zorgt voor professionele resultaten. Omdat het voedsel zelf gaart in vacuüm afgesloten zakken, intensiveert deze kookmethode de smaken van alles wat je bereidt en elimineert het vrijwel het risico van overgaren. Je vindt deze functie op AEG SteamPro-stoomovens.

Sous-vide wordt vaak geassocieerd met vlees, maar je kunt ook vis, gevogelte, groenten en aardappelen sous-vide bereiden. Je kan zelfs sous-vide eieren maken voor perfect gestold wit en vloeibaar eigeel.

Wat je nodig hebt

Behalve je SteamPro-stoomoven heb je sous-vide zakken en een vacuümtoestel nodig.

Sous-videzakken

De vacumeerzakken van AEG zijn ontworpen om te worden gerecycled en zijn gemaakt van beter recyclebaar plastic dan de vorige modellen*, je vindt ze hier. Ze worden ook geproduceerd met tot 40% minder CO2-uitstoot dan voorheen**. De zakken zijn compatibel met sous-vide-ovens, vacumeermachines en vacumeerlades.

Vergeet niet om de vacuümzak na het koken te recyclen. Verwijder na gebruik van de vacuümzak alle voedselresten uit de zak om verontreiniging in de vuilnisbak te voorkomen.

*De zak is gemaakt van NEXT FLEX MP0X (Formaat>A4) dat recycleerbaar is volgens EN 13430 (gelijk aan DIN EN 13430)

**Volgens een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd door AEG

Vacuümtoestel

Om de sous-vide zakken te sealen heb je een vacuümtoestel nodig. Er zijn vrijstaande vacuümmachines en inbouw vacuümlades. Met de vrijstaande vacuümmachines kom je een heel eind om met minimale inspanning te experimenteren met sous-vide koken. Onze vrijstaande vacuümmachines zijn flexibel en gebruiksvriendelijk.

Wil je sous-vide koken naar een hoger niveau tillen, dan kun je je keuken uitrusten met een inbouw vacuümlade, voor een soepel kookproces en een luxe uitstraling. Ontdek onze inbouw vacuümlades.

Hoe de Sous-Vide functie te gebruiken

1. Vul de waterlade tot het maximale niveau zoals aangegeven en duw deze terug op zijn plaats
2. Doe je eten in een sous-vide zak en vacumeer deze. Plaats de zak op een ovenrooster in de oven op het derde niveau
3. Selecteer de Sous-Vide functie op uw SteamPro oven
4. Stel de kooktijd in
5. Stel de temperatuur in
6. Druk op START

Tips en tricks

  • Wij raden aan om rood vlees kort aan te braden in een pan of op de barbecue na gebruik van de Sous-Vide functie. Het geeft het vlees een knapperige korst
  • Als je meerdere stukken gevogelte of vis in één zak kookt, plaats ze dan naast elkaar en niet op elkaar, om ervoor te zorgen dat ze goed gaar worden
  • Maaltijdbereiding door gevacumeerd voedsel in te vriezen: plaats de sous-vide zakken rechtstreeks uit de vriezer in de oven bij gebruik van de Sous-Vide functieRaadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.

Nu weet je wat meer over sous-vide koken. Wil je de basics van koken met stoom nog eesn opfrissen? Klik dan hier voor meer informatie over koken met stoom.

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.