Droger verwarmt niet

Laatst bijgewerkt 28-3-2020 18:30

Probleem

 • Droger verwarmt niet , De was is niet droog en voelt vochtig en koud aan.

Heeft betrekking op

 • Droger

Oplossing

 1. Controleer of de droger is aangesloten op een stopcontact met randaarde.
 2. Zorg er vol dat er voldoende wasgoed in de droger zit.
 3. Reinig de filters en de condensor ruimte (alleen voor condens en warmtepomp drogers)  zoals beschreven in de handleiding.
 4. Controleer of de temperatuur in de ruimte waar de droger staat tussen de 5°C en 35°C is.
 5. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.
Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

We adviseren om het apparaat niet meer te gebruiken, totdat het probleem is opgelost door een technicus. Haal de stekker uit het stopcontact.

Oorzaak

 • Wanneer de droger niet aangesloten is op een stopcontact met randaarde, dan kan de droger vroegtijdig stoppen en zal de was niet droog aanvoelen.
 • Wanneer er te weinig wasgoed in de droger zit en er wordt een automatisch droog programma gekozen, is het mogelijk dat de droger niet kan meten of er daadwerkelijke wasgoed in de trommel zit. Vul de trommel met meer wasgoed of kies een programma met tijdkeuze.
 • Wanneer de filters en de condensor ruimte verstopt zijn met pluizen, kan de de lucht niet door het filter blazen, waardoor de was niet droog wordt. 
 • Wanneer de droger in een te koude of te warme ruimte staat, dan kan de droger niet of niet goed verwarmen, waardoor de was nog nat aanvoelt.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.