Wasmachine geeft een vieze geur in het wasgoed

Laatst bijgewerkt 24-12-2020 14:52

Probleem

  • Riool of onaangename lucht bij gebruik van de  wasmachine op ECO stand.
  • Onaangename geur bij gebruik van de wasmachine op lage temperaturen.
  • Mijn was ruikt niet fris na afloop van het programma van mijn wasmachine.

Heeft betrekking op

  • Wasmachine

Oplossing

  1. Doseer voldoende wasmiddel bij het gekozen wasprogramma.
  2. Start met een lege trommel een katoenprogramma op 60 graden of een speciaal reinigingsprogramma (indien op het apparaat aanwezig). Gebruik een wasmachinereiniger. Deze is verkrijgbaar in onze webshop.
  3. Was niet alles op lage temperaturen , bijvoorbeeld 30 graden. Controleer het was label in de kleding voor welk programma met bijbehorende temperatuur er gekozen moet worden.
  4. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 
Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

  • Onvoldoende gebruikt van het wasmiddel , kan op den duur een onaangename lucht veroorzaken. 
  • Langdurig wassen op lage temperaturen bijvoorbeeld 30 graden, kan uiteindelijk een vieze geur veroorzaken. Was ook af en toe op hogere temperaturen , bijvoorbeeld 60 of 90 graden en gebruik ook af en toe een wasmachine reiniger.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.