Hoe je jouw wasmachine, droger of was-droogcombinatie koppelt aan de My AEG Care-app

Laatst bijgewerkt 16-2-2023 10:48


Hieronder vind je de eenvoudige stappen die nodig zijn om je wasmachine, droger of was-droogcombinatie aan te sluiten op onze My AEG Care-app. De app geeft je slimme ondersteuning, wastips en -suggesties en verbetert je algehele waservaring.

Wat je nodig hebt

1. Draadloos netwerk met internetverbinding

2. Smartphone verbonden met jouw draadloze netwerk

Let op: alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund. Als je meer dan één thuisnetwerk hebt, moeten jouw apparaat en smartphone op hetzelfde netwerk zijn aangesloten (2,4 GHz).

Hoe te verbinden

Jouw product heeft mogelijk een QR-code op de rand van de deur. Als je daar een QR-code vindt, volg dan de stappen in het eerste gedeelte hieronder. Zo niet, scrol dan verder naar beneden en volg de stappen om in plaats daarvan handmatig verbinding te maken.

Optie 1: Verbind jouw apparaat met behulp van een QR-code

1. Scan de QR-code om onze My AEG Care-app te downloaden
Scan de QR-code op de rand van de deur met de camera op jouw smartphone/tablet. Je wordt doorgestuurd naar de My AEG Care-app in de app store. Volg de instructies op je smartphone/tablet om de app te installeren. Maak daarna een account aan of log in met dezelfde gegevens die je hebt gebruikt om een account op aeg.nl aan te maken.

2. Schakel jouw apparaat en de wifi in
Zorg ervoor dat jouw apparaat is ingeschakeld en dat starten op afstand is ingeschakeld. Raadpleeg indien nodig jouw gebruiksaanwijzing om starten op afstand mogelijk te maken.

3. Scan de QR-code opnieuw met de scanner van de app
Selecteer in de app jouw type apparaat en zorg ervoor dat de vereiste machtigingen zijn toegestaan. Scan vervolgens de QR-code opnieuw, dit keer met de My AEG Care-app, en verbind het apparaat met jouw netwerk binnen de app. Geef je apparaat een naam in de app om het proces te voltooien.

Hier is een videosamenvatting van de stappen die nodig zijn om jouw apparaat met de app te verbinden. Het model dat in de video wordt getoond, kan verschillen van het jouwe, maar de stappen zijn hetzelfde.


Optie 2: Sluit jouw apparaat handmatig aan

1. Download onze app en log in
Installeer de My AEG Care-app, maak een account aan of log in met dezelfde gegevens die je hebt gebruikt om een account op aeg.nl aan te maken.


2. Schakel jouw apparaat en de wifi in
Schakel jouw apparaat in en activeer Bluetooth en/of Wi-Fi. Controleer ook of Bluetooth is geactiveerd op jouw telefoon en dat je bent verbonden met jouw wifi-thuisnetwerk.

3. Verbind jouw telefoon met de Wi-Fi van het apparaat
Selecteer in de My AEG Care-app jouw type apparaat en verbind het met jouw thuisnetwerk. Verbind jouw telefoon met jouw apparaat via Bluetooth of Wi-Fi.

4. Verbind jouw apparaat met de wifi thuis
Binnen de app word je gevraagd om jouw apparaat te verbinden met de wifi-inloggegevens thuis.

  • Zoek de wifi thuis en voer jouw wachtwoord in
  • Wacht op de verbinding. Het kan enkele minuten duren
  • Geef je apparaat een naam in de app

Hier is een videosamenvatting met instructies voor het verbinden van jouw apparaat met de app. Het model dat in de video wordt getoond, kan verschillen van het jouwe, maar de stappen zijn hetzelfde.

Voor iOS-apparaten, zie video 1:


Voor Android-apparaten, zie video 2:

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor meer informatie over jouw specifieke apparaat. Je vindt jouw gebruiksaanwijzing hier.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.