Wasmachine geeft de melding: vul het zout bij

Laatst bijgewerkt 17-8-2022 10:25

Probleem

  • Wasmachine geeft de melding: vul het zout bij.
  • Wasmachine geeft de foutmelding EF0 of EF8 weer op het display.
  • Het controle lampje van het zout gaat branden van mijn wasmachine.

Heeft betrekking op

  • Wasmachine met Softwater-technologie

Oplossing

  1. Vul het het zoutreservoir zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.
  2. Gebruik alleen speciaal zout voor vaatwassers / wasmachines.Andere soorten zout kunnen na verloop van tijd de waterontharder blijvend beschadigen. Speciaal zout is ook verkrijgbaar via onze webshop door hier te klikken. Gebruik geen fijn zout !
  3. De melding vul zout bij zal na enkele wasbeurten weer verdwijnen of het controle lampje van het zout gaat automatisch uit.
  4. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

  • Wanneer er geen of onvoldoende zout in het zoutreservoir zit, kan de melding vul zout bij worden weergegeven op het display of het controle lampje van het zout gaan branden.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.