Wasmachine geeft foutmelding E30 ,C3 of F3 weer op het display of geeft 3 piepjes

Laatst bijgewerkt 29-11-2022 14:39

Probleem

 • Wasmachine geeft foutmelding E30, C3 of F3 weer of laat 3 piepjes horen. De fout wordt veroorzaakt door water aan de onderkant of in de machine.

Heeft betrekking op

 • Wasmachine

Oplossing

 1. Controleer de toevoerslang of deze goed is aangedraaid aan de machine en aan de kraan.
 2. Controleer of er wasgoed tijdens het wassen tussen de deur heeft gezeten.
 3. Controleer of het manchet niet beschadigd is.
 4. Reinig het manchet met een nat vaatdoekje. 
 5. Neem contact op met onze servicedienst  

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een bezoek van een servicetechnicus aan te vragen.      

Waarschuwing: We raden u aan het apparaat niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker uit het stopcontact en sluit het apparaat niet opnieuw aan, voordat een technicus het probleem heeft verholpen.

Oorzaak

 • Wanneer de toevoerslang niet is goed vastgedraaid kan er lekkage ontstaan en kan de foutmelding E30, C3 of F3 op het display verschijnen.
 • Wanneer er tijdens het wassen een gedeelte van de kleding tussen de deur zit, bijvoorbeeld een koord of en veter,dan kan de foutmelding E30, C3 of F3 op het display verschijnen. 
 • Wanneer het manchet beschadigd is, dan kan de foutmelding E30, C3 of F3 op het display verschijnen. 
 • Wanneer het manchet vuil is of er zitten haren in het manchet, dan kan de foutmelding E30, C3 of F3 op het display verschijnen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.