Wasmachine geeft foutmelding EF0 of EFo weer op het display, piept/knippert 15x

Laatst bijgewerkt 22-3-2022 08:40

Probleem

 • Wasmachine geeft de foutmelding EF0, EFO of EF3 weer op het display.
 • Wasmachine piept/knippert 15 keer.
 • Waterlek gedetecteerd, automatische veiligheidsmodus geactiveerd.

Heeft betrekking op

 • Wasmachine
 • Wasmachine bovenlader
 • Was-droogcombinatie

Oplossing

De foutmelding EFo of EF0 of EF3 kan verschillende oorzaken hebben.


 1. Draai het filter uit de onderzijde van het apparaat en vang het resterende water op in een bakje en reinig het filter en de filterruimte en plaats deze terug in het apparaat.
  Instructie reinigen pluizenfilter (niet van toepassing op de Lindo modellen):


 2. Gebruik minder wasmiddel tijdens het programma. Start met een lege trommel een katoenprogramma op 60 graden of een speciaal reinigingsprogramma (indien op het apparaat aanwezig).
 3. Controleer de belading van het apparaat, zorg er voor dat de trommel niet alleen gevuld is met één kledingstuk. Probeer een centrifugeprogramma met een lege trommel.
 4. Vul het onthardingszout in de wasmiddellade (bij speciale modellen) en draai enkele wasprogramma's.
 5. Controleer de kraan helemaal is opengedraaid en of er voldoende water uit de kraan komt .
 6. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

We adviseren om het apparaat niet meer te gebruiken, totdat het probleem is opgelost door een technicus. Haal de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht.

Oorzaak

 • Het filter is gedeeltelijk verstopt, waardoor het water te langzaam wordt afgevoerd, kan de foutmelding EF0 op het display verschijnen.
 • Er is een overdosering van het wasmiddel, hierdoor is er schuimvorming in het apparaat ontstaan. Er kan de foutmelding EF0 op het display verschijnen.
 • Er is onbalans opgetreden tijdens het centrifugeren van een groot kledingstuk, bijvoorbeeld één dekbedhoes of één slaapzak. Er kan de foutmelding EF0 op het display verschijnen.
 • Het onthardingszout in de wasmiddellade is op. (bij speciale modellen), kan de foutmelding EF0 op het display verschijnen.
 • Er is een probleem met de watertoevoer , de kraan is dicht gedraaid of de kraan is defect. Er kan de foutmelding EF0 op het display verschijnen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.