Wasmachine trilt en komt van zijn plek tijdens centrifugeren

Laatst bijgewerkt 29-7-2021 11:54

Probleem

 • Wasmachine trilt en komt van zijn plek tijdens centrifugeren.
 • Wasmachine schudt en trilt en verplaatst zich bij het centrifugeren.

Heeft betrekking op

 • Wasmachines

Oplossing

 1. Controleer bij een nieuwe wasmachine of de transportbouten uit de machine verwijderd zijn.
 2. Controleer met waterpas of het apparaat waterpas afgesteld. Stel eventueel de voetjes opnieuw af.
 3. Controleer de ondergrond waar het apparaat op geplaatst is.
 4. Wanneer het apparaat op laminaat geplaatst is, kan men het beste een gedeelte uit het laminaat halen waar het apparaat is opgeplaatst. Het apparaat staat dan op de betonnen vloer.
 5. Wanneer het apparaat op een houten vloer is geplaatst, kan men de vloer verstevigen met een watervast verlijmde multiplex plaat en hier boven op het apparaat te plaatsen. 
 6. Wanneer het apparaat op een tegelvloer is geplaatst, kan men hier een rubberen voeten set bestellen. Deze set dient onder de voorste twee voeten te worden geplaatst.
 7. Indien de deur goed gesloten is en de melding blijft, neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer bij een nieuwe wasmachine de transportbouten niet verwijderd zijn, kan de wasmachine van zijn plaats komen.
 • Wanneer een apparaat niet stabiel of waterpas afgesteld staat, kan het apparaat gaan trillen en van zijn plaats afkomen.
 • Als een apparaat direct op laminaat geplaatst wordt , kan het apparaat gaan trillen en eventueel gaan verschuiven. Laminaat heeft een gladde boven laag en ligt los op de vloer die er onderligt.
 • Als een apparaat direct op een houten vloer wordt geplaatst, kan door het bewegen van de houten vloer het apparaat gaan trillen en verschuiven.
 • Als een apparaat op een tegelvloer wordt geplaatst , kan door de gladde toplaag van de tegel het apparaat van zijn plek afkomen.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.