Ontdek

Afzuigkappen

Gerechten die worden bereid op een AEG-inductiekookplaat, terwijl een AEG-afzuigkap het bovenmatige stoom afzuigt

Subtiel of opvallend. De keus is aan u.

Al onze afzuigkappen verwijderen stoom en damp uit uw keuken. Maar toch zijn er ook verschillen tussen onze afzuigkappen.

Kies een afzuigkap die perfect past bij uw smaak; maak een gedurfd statement met een decoratieve afzuigkap zoals onze schouw- en eilandafzuigkappen of ga voor een model dat naadloos in uw keuken past.

Creëer de perfecte stemming in uw keuken

Perfecte sfeer

Schep de perfecte sfeer om uw gerechten te creëren met SilentTech – een stillere manier om te koken. De LED-verlichting zorgt voor een aangename gloed in uw keuken, terwijl de Breeze-functie de lucht optimaal zuivert zodra u klaar bent, voor een nog aangenamere sfeer in uw keuken.

Een frisse keuken, handsfree

Terwijl u druk bezig bent met het bereiden van uw meesterwerk, houdt onze handsfree afzuigkap intuïtief uw keuken schoon en fris. Dankzij de Hob2Hood-functie wordt de afzuigkap automatisch geactiveerd na het aanzetten van de kookplaat en tijdens het koken wordt ook automatisch de juiste afzuigkracht gehandhaafd. De krachtige motor van onze afzuigkappen elimineert stoom en damp zodra deze voorkomen.

Een pan met zeevruchten op het fornuis

RESULTATEN WAAR U OP KUNT VERTROUWEN

Geniet van schone, frisse lucht, zodra u klaar bent met koken, dankzij hoogwaardige afzuigkappen. Dankzij intelligente filters zal zich geen vet ophopen in het mechanisme, waardoor het eenvoudiger schoon te maken is, en slechte geurtjes zonder moeite worden weggefilterd. Details die het verschil uitmaken, dag in, dag uit.

De ideale afzuigkap voor uw kookeiland

Kook zonder afgeleid te worden met onze krachtige, maar vrijwel geluidloze inverter motor 

Stijlvolle, effen afwerking die past in elke keukenMinimaal onderhoud nodig met het eenvoudig te reinigen vlakke oppervlak


Nauwkeurig bepalen van de afzuigkracht via de elegante afstandsbediening

De afzuigkap wordt automatisch via de kookplaat bediend en schakelt zichzelf na het koken uit dankzij Hob2Hood.


Uitstekende afzuiging, zelfs in grote keukens.


Grote duurzaamheid dankzij het roestvrijstalen vetfilter.

Zalm koken op een inductiekookplaat, terwijl de overtollige stoom wordt afgezogen door de afzuigkap
De ruimste keuze

Met keuze uit een breed assortiment is het eenvoudig uw Hob2Hood-combinatie te vinden.

Een stijlvolle AEG-afzuigkap

Uw keuken, uw stijl

AEG heeft een aantal inductiekookplaten en afzuigkappen in het assortiment die met elkaar communiceren. In het TouchControl bedieningspaneel van de inductiekookplaat zijn hiervoor sensoren geïntegreerd.

Na inschakeling van de kookplaat gaat de verlichting van de afzuigkap aan en treedt hij in werking. Tijdens het koken wordt automatisch het afzuigvermogen afgestemd op de behoefte. Als de kookplaat wordt uitgeschakeld, stopt de afzuigkap wanneer de warmste kookzone voldoende is afgekoeld. Natuurlijk kan het afzuigvermogen ook handmatig worden aangepast.  Er zijn meer dan 180 combinaties mogelijk. Er is er ook één voor u.

Bekijk afzuigkappen met Hob2Hood functie

AEG-afzuigkapfilters

Uitleg over afzuigkapfilters

Houd voor een fris huis de filters van uw afzuigkap goed schoon. De vetfilters vangen voedseldeeltjes, waardoor de lucht en uw oppervlakken schoon blijven. Terwijl koolfilters geurtjes vangen en verwijderen. Sommige afzuigkappen hebben permanente filters, die kunnen worden schoongemaakt en opnieuw kunnen worden gebruikt, terwijl andere afzuigkappen wegwerpfilters gebruiken. Zorg er ongeacht welke afzuigkap u kiest voor dat u het filter regelmatig schoonmaakt of vervangt.