WAS. DROOG. VERZORG. MET JE SMARTPHONE EN DE MY AEG CARE-APP

Ervaar zorg op maat door je apparaten te verbinden met de My AEG Care-app. Zo heb je overal toegang tot de expertise van AEG, kun je zowel was als droogprogramma's op maat op afstand instellen en krijg advies over het juiste programma voor een optimale zorg voor je kleding.

DOWNLOADEN

CARE ADVISOR

De MY AEG Care-app is niet alleen geschikt voor het bedienen van je wasmachine of droger op afstand, maar geeft je ook altijd het beste advies voor de verzorging van je kleding. Zo geeft de MY AEG Care Advisor aanbevelingen op het gebied van was - en droogprogramma’s voor al jouw fijne kledingstukken, zoals wol en zijde. Voer de soort stof, kleur en vuiltegraad in en de app zal de cyclus hierop aanpassen. Daarna zal deze informatie worden doorgegeven aan het apparaat en het programma worden gestart.

Ook kun je een programma geadviseerd krijgen door eenvoudig de symbolen op de waslabels in te voeren. Een wasvoorschrift hoeft nooit meer verwarrend te zijn! Scroll naar beneden in de Care Advisor tot je bij het symbolenlabel bent en de My AEG Care-app vertaalt de symbolen op je waslabel in het juiste programma voor je wasmachine of droger. Selecteer gewoon de symbolen die je ziet op je waslabel en de app zal het optimale programma selecteren en naar je apparaat versturen. Gepersonaliseerde zorg - dit alles vanaf de app op je smartphone.

AUTODOSE

Ervaar een nauwkeurige wasmiddeldosering met AutoDose en de My AEG Care-app. Pas de AutoDose-instellingen naadloos aan op jouw wasgewoonten en schakel tussen automatische en handmatige dosering. Daarnaast zal de My AEG Care-app het laten weten als het wasmiddel en wasverzachter in de AutoDose compartimenten bijna op is en weer bijgevuld moeten worden. 

De My AEG Care-app is ontworpen voor volledige assistentie bij het wassen. Bovendien kun je met deze handige app jouw machine op afstand bedienen - of je nu thuis of onderweg bent.

     

      

CONNECTED APPARATEN

ALTIJD IN CONTROLE

Met de My AEG Care-app behoudt je de volledige controle over je was en kun je altijd zien wanneer de was klaar is. In de My AEG Care-app selecteer je het gewenste was - of droogprogramma, klik vervolgens op het wifi-symbool op de wasmachine of droger. Hierna kun je het apparaat via de app starten. Tijdens de cyclus zal de app de status op het scherm weergeven en een melding geven als het programma klaar is.

De connectiviteit via de Cloud laat je programma´s kiezen, meldingen ontvangen, starttijden instellen en de voortgang van je was controleren. Beheer nu je wasmachine of droger overal vanaf je smartphone.

Veelgestelde vragen

Vragen over de My AEG Care-app, onze connected apparaten of hulp nodig met de installatie van de connectiviteit binnen je wifi-netwerk? Bekijk onze FAQ voor antwoorden op de meest gestelde vragen. Aan de slag met je My AEG Care-app en je connected apparaat? Download onze Snelstartgids en ga aan de slag.

Checklist

Om de My AEG Care-app te verbinden met je wasmachine of droger, moet je naast een connected apparaat, ook aan de volgende eisen voldoen:

  • Apple: Telefoon of tablet. Minimaal iOS 10 of hoger
  • Android: Telefoon of tablet: Minimaal Android 7 of hoger
  • Wifi: 802.11 b/g/n @ 2.4GHz met WEP, WPA of WPA2 AES/TKIP met internetverbinding.
  • Zorg ervoor dat de signaalsterkte sterk genoeg is op de plek waar het toestel zal worden geïnstalleerd. Wanneer dit ver weg is van de wifirouter kan een netwerkextender noodzakelijk zijn.

Vaak staat de wasmachine of droger op zolder. Doordat de zolder het verst verwijdert is van de router is het wifi signaal niet sterk genoeg voor de app om een connectie te makken met het apparaat. Mocht je toch tegen problemen aanlopen bij het connecteren van jouw apparaat met de My AEG Care-app kun je dit op een van de 3 hieronder beschreven manieren oplossen:

Via een access point: door middel van een netwerkkabel naar je zolder sluit je een access point aan op je router. Op deze manier heb je geen last meer van obstakels. De snelheid blijft dus maximaal en je hebt altijd een sterk wifi signaal.

Via Multiroom wifi: op deze manier creëer je één groot wifi netwerk met overal in huis een sterk wifi signaal. Je plaatst een basisstation bij je router en zet satellieten op andere plekken in je huis. De verschillende stations weten van elkaar waar in huis ze zijn en communiceren draadloos met elkaar.

Via het stroomnet: dit doe je door één powerline adapter aan te sluiten bij je router en steekt de tweede op zolder in het stopcontact. Zo creëer je daar een extra wifi netwerk met een sterk signaal zonder kabels te trekken. Valt het stopcontact op zolder onder een andere stroomgroep? Kies dan een adapter met automatische fasekoppeling.

WAS. DROOG. VERZORG. MET JE SMARTPHONE EN DE MY AEG CARE-APP

Ervaar zorg op maat door je apparaten te verbinden met de My AEG Care-app. Zo heb je overal toegang tot de expertise van AEG, kun je zowel was als droogprogramma's op maat op afstand instellen, ontvang meldingen wanneer je wasgoed klaar is en krijg advies over het juiste programma voor een optimale zorg voor je kleding.