Awards en onderscheidingen

We ontwerpen onze producten niet alleen om er mooi uit te zien in je huis, we maken ze ook makkelijk in gebruik. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, maar we laten je graag overtuigen door anderen. Onze producten winnen regelmatig awards voor hun moderne design en innovatieve toepassingen.

Bekijk hieronder een aantal van deze awards die we hebben gewonnen in verschillende productranges.

AEG AWARDS

 • Consumentenbond - Groene Keuze

  Wasmachines
  AEG LR6KOLN - Klik hier

 • IF Design Award

  Steelstofzuigers
  AEG 8000 steelstofzuigers - Klik hier
  AEG 7000 steelstofzuigers - Klik hier

  Stofzuigers met zak (Gold Award!)
  AEG 6000 series - Klik hier

  Vrijstaande vaatwasser
  AEG ComfortLift 9000 series - Klik hier

  Inbouw koel-vriescombinatie
  AEG 9000 series MultiChill - Klik hier

  Wijnkasten
  AEG Premium wijnkasten - Klik hier

 • Reddot Design Award

  Steelstofzuiger
  AEG 7000 steelstofzuiger - Klik hier

  Stofzuigers met zak
  AEG 6000 series - Klik hier

  Inbouw koel-vriescombinatie
  AEG 7000 series MaxiSpace 190 cm - Klik hier

AEG AWARDS 2022

 • WAS-DROOGCOMBINATIE L9WEE66W

  Deze was-droogcominatie heeft van de Consumentenbond het predikaat Beste Koop november 2022 gekregen. De apparaten worden o.a. getest op schoonwassen, spoelen, centrifugeren, energie- en waterverbuik, en programmaduur. Daarnaast kijken ze ook naar gebruiksgemak en hoeveel lawaai de machine maakt.

 • Beste uit de Test inductiekookplaten

  Deze inductiekookplaten hebben het predikaat Beste uit de Test maart 2022 gekregen van de Consumentenbond. De kookplaten worden getest op kookprestaties en er wordt onder andere ook gekeken naar energieverbruik en gebruiksgemak. Het gaat om de volgende modellen: IKB64301FB - IKB6430SFB - IKB64301XB - IKR64301XB.

 • Beste koop inductiekookplaat
  Beste Koop inductiekookplaat IKB8440SFB

  Deze inductiekookplaat heeft het predikaat Beste Koop oktober 2022 ontvangen van de Consumentenbond. Er wordt onder andere getest op hoe goed en snel je erop kunt koken of de kookplaat makkelijk te bedienen en schoon te maken is. Ook testen ze op veiligheid en energieverbruik. 3 highlights uit de test: snel kokend water, sudderen op een laag 'pitje' en simpele bediening. 

 • Beste uit de Test
  Beste uit de Test drogers

  Deze twee drogers hebben het predikaat Beste uit de Test december 2022 gekregen van de Consumentenbond. De drogers worden onder andere getest op droogprestatie, energieverbruik en de droogsnelheid. Het gaat om de volgende modellen: T9DEN87CC en T9DENS87.

 • ULTIMATE 8000 STEELSTOFZUIGER

  Deze draadloze stofzuiger combineert kracht met gebruiksgemak om je hele huis in één keer schoon te maken. Ontworpen voor maximale veelzijdigheid en uitstekende ergonomie.

   

 • AEG microplastic filter
  MICROPLASTIC FILTER

  Het nieuwe Microplastic Filter helpt de hoeveelheid microplastic vezels die in het afvalwater terechtkomen bij het wassen van synthetische kleding te verminderen. Een innovatieve stap richting duurzamere keuzes in het dagelijkse leven.

   

 • AEG UniversalDose wasmachine
  UNIVERSALDOSE WASMACHINE

  UniversalDose is een unieke lade die ontworpen is voor PODS®-capsules en gebruikt speciale waterjets om de PODS® in de lade te verzachten en open te maken, waardoor ze 60% sneller worden geactiveerd dan in de trommel.

AEG AWARDS 2021

 • AX5/AX7 Award
  AX7/AX5 LUCHTREINIGER

  Elegantie gecombineerd met efficiëntie. Discrete, draagbare luchtreiniger met sensoren die de filtratie detecteren om verontreinigende stoffen, allergenen en bacteriën te neutraliseren.

 • QX6/QX7/QX8 STEELSTOFZUIGERS

  Door de lage gewichtsverdeling ligt de stofzuiger lichter in de hand voor moeiteloze vloerreiniging, terwijl de dubbele handgreep zorgt voor comfortabele reiniging boven de vloer en wanneer je hoog reikt.

 • QUICKSELECT VAATWASSER

  De FSE52607P QuickSelect AirDry vaatwasser is uitgekozen tot best reviewed bij Kieskeurig.nl in de maand december 2020.


 • AX9 LUCHTREINIGER

  Onze AEG AX9 luchtreiniger is best reviewed voor zijn innovatieve productontwerp! Met het ultramoderne filtratietechnologie, nauwkeurige sensoren, intelligente bediening via smartphone en een zeer effectieve, luchtzuivering.

 • RX9 ROBOTSTOFZUIGER

  Onze RX9 robotstofzuiger is best reviewed in de maand oktober 2020. 

  Daarnaast gebruik je je smartphone om jouw RX9 robotstofzuiger vanaf elke willekeurige plek te bedienen.

ELECTROLUX ONTVANGT 'TOP EMPLOYERS EUROPE' AWARD

IF & RED DOT DESIGN AWARD

De iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Het iF-label is een symbool van vertrouwen voor consumenten en gebruikers. Verschillende AEG apparaten vielen door hun kwaliteit, innovatie en design meermaals in de prijzen.  

De Red Dot Design Award is een internationale wedstrijd waarbij apparaten worden beoordeeld op basis van productdesign, communicatieontwerp en concept.

AEG heeft al een mooi aantal bekroonde apparaten, hieronder lijsten we ze op.

Beste uit de Test & Beste Koop Consumentenbond

De Consumentenbond test alle apparaten in een professioneel testlab met een panel van consumenten en experts en is niet afhankelijk van derden waardoor te uitslagen betrouwbaar zijn en een miskoop voorkomen wordt. De predicatie wordt gegeven aan het apparaat die de hoogste resultaten behalen in de vergelijkende test en analyse.

Beste uit de Test - deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop - dit zijn producten die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.


Goed uit de Test Kieskeurig

Kieskeurig heeft dit in 2021 een onafhankelijke wasmachinetest uitgevoerd. Zo helpt Kieskeurig bij het maken van de beste keuze. Een wasmachine koop je vaak voor de lange termijn en dus is betrouwbaar advies voor deze productgroep extra waardevol. Van AEG zijn er toen 3 modellen Goed uit de Test gekomen. 2 ervan hebben zelfs een extra label ontvangen, omdat ze uitzonderlijk scoorde op bepaalde aspecten. 

Best Reviewed Kieskeurig

Consumenten beoordelen producten op Kieskeurig.nl met een cijfer. Maandelijks wordt gekeken welk product het beste beoordeeld is en zo de titel "Best Reviewed" krijgt.

Electrolux werd verkozen tot beste werkgever van Europa na het ontvangen van de prijs voor Beste Werkgever voor 2019 in vijf van de grootste Europese markten – het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland. Het Top Employer Instituut erkende Electrolux voor zijn buitengewone werknemerscondities en om een voorloper te zijn in Europa. Electrolux sprong eruit door zijn communicatiemiddelen, ontwikkelingsprogramma´s, netwerking, talent management en leiderschap.