EEN BETERE TOEKOMST CREËREN

Als het om duurzaamheid gaat, geloven wij dat daden meer zeggen dan woorden. Daarom zijn onze doelstellingen meer dan alleen maar getallen, het zijn belangrijke mijlpalen om ervoor te zorgen dat wij altijd vooruitgaan en ons steentje bijdragen aan de wereld waarin wij leven. Wij geloven in verantwoorde innovaties die niet alleen vandaag opvallen, maar die ook helpen bouwen aan een betere toekomst. Bij AEG willen we je helpen om duurzamere gewoontes te brengen in je dagelijkse leven dankzij nieuwe technologieën. Wereldwijd ontwikkelen we steeds efficiëntere huishoudelijke apparaten met uitstekende presentaties waarmee je energie kan besparen en dus ook je factuur verlaagt.

Klimaatneutrale doelstellingen voor 2030

Onze missie is om de voorkeurspartner te zijn voor jouw project, om je te voorzien van de allerbeste, innovatieve oplossingen en diensten. We doen dat met sterke wereldmerken, met toegewijde teams van deskundigen met inzicht in de lokale markt en cultuur. Onze activiteiten tonen aan dat de Electrolux Groep een lange geschiedenis heeft als toonaangevende leverancier voor de projectbusiness op vele markten over de hele wereld.

 

Vrouw op de top van een berg

Onze belangrijkste mijlpalen sinds 2015:

 • 50%
  van ons totale energieverbruik komt nu uit duurzame bronnen.

 • 71%
  vermindering van onze operationele CO2-uitstoot.

 • 24%
  vermindering van de CO2-uitstoot van het primaire vervoer.

Wij hebben ook onze eerste 100% groene route in Italië opgezet, waarbij wij onze producten via e-trucks rechtstreeks aan onze klanten in de omgeving van Milaan leveren. Met meer dan 34.000 km gereden, hebben we al meer dan 21 ton CO2 bespaard.

Hoe wij actie ondernemen

Onze focus ligt op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Daarom optimaliseren wij het gebruik van energie en andere hulpbronnen in al onze activiteiten, en schakelen wij over op hernieuwbare energiebronnen.

De noodzaak voor actie

Als integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering streven we naar een zuinige omgang met bronnen door toepassing van de beste praktijken uit de industrie, omdat we de wereld beter achter willen laten voor de volgende generaties. Dit weerspiegelt onze waarden en waarvoor wij als bedrijf staan - deel uitmaken van de oplossing is belangrijk voor onze medewerkers én voor jou.

Meer dan 400.000 kg hergebruikte kunststoffen in 2020

Wij hebben het percentage hergebruikt plastic/kunststof in onze apparaten verhoogd, terwijl wij het volume van het totale geproduceerde plastic/kunststof hebben verlaagd. Het is onze ambitie om nog meer circulaire systemen te ontwikkelen en de maximale waarde uit de hulpbronnen te halen door aan het eind van elke productlevenscyclus materialen terug te winnen en opnieuw te gebruiken. 

Hoe wij actie ondernemen

Onze ambitie is om bij te dragen aan de circulaire economie. We zullen dit bereiken door gerecycleerde materialen te integreren in onze productplatformen, recycleerbaarheid te bevorderen, duurzamere verpakkingsoplossingen te gebruiken, de beschikbaarheid van reserveonderdelen voor de reparatie van onze producten te vergroten en circulaire bedrijfsoplossingen te ontwikkelen.

Geen afval bij onze fabrieken

We zijn er trots op dat we voor onze fabriek een zero stortcertificatie bereikt hebben. Dit betekent voortdurend zoeken naar mogelijkheden voor hergebruik en recycling van materialen en de hoeveelheid verwijderd afval te verminderen.

Een voorproefje van de toekomst

Wij verruimen de wereld van de smaak met innovaties die de manier waarop je kookt opnieuw definiëren, zodat je jouw normen kunt verhogen en elke keer op een — gezonde en verantwoorde manier perfecte resultaten kunt bereiken.


Smullen met een tafel vol groenten

Geen voedselverspilling dankzij duurzaam koken

KOKEN

Wist je dat we tot 30% van alle voedsel dat wordt geproduceerd weggooien? Bij AEG maken we echt het verschil tegen voedselverspilling, dankzij onze producten die efficiënter zijn op het vlak van voedsel bewaren en bereiden. Onze producten helpen je ook gezonder eten, dankzij nieuwe kooktechnieken waarbij de voedingsstoffen behouden worden en tegelijk de planeet wordt gerespecteerd.

 • Pak choi stored in humid environment
  Opwarmen/regenereren met stoom

  Beperk voedselverspilling dankzij de stoomregeneratiefunctie. Restjes smaken alsof ze net vers gemaakt zijn. En je eten opwarmen zonder magnetron doe je door wat stoom toe te voegen.

  Bekijk onze ovens

 • Apple stored in humid enviroment
  Twintech No Frost

  Door de ideale vochtigheid in de koelkast drogen je ingrediënten niet uit. Voedsel blijft 60% sappiger met TwinTech® No Frost*.

  Bekijk onze koelkasten en vriezers


  *Interne test op de TwinTech-technologie met een interne testmethode waarbij de vochtigheidsgraad na 9 dagen bewaring werd gemeten en vergeleken met eigen koelkasten met een verdamper.

 • Turning on dishwasher
  Schuiven naar duurzamer

  Met de intuïtieve schuifregelaar regel je de lengte – en de milieuvriendelijkheid – van elke afwascyclus. Als je meer tijd hebt, kan je de schuifregelaar dus op de meest ecologische stand zetten.

  Bekijk onze vaatwassers

Eten vers houden

Bescherm voedsel met precisie. Onze koelkasten zijn ontwikkeld om de voedselkwaliteit te beschermen, dankzij een geavanceerde temperatuur- en vochtigheidsregeling en compartimenten die speciaal voor jouw soort voedsel bestemd zijn. Zo kun je vitamines en sappigheid behouden en voedselverspilling tot een minimum beperken, en zo een positieve invloed uitoefenen door wat wij eten.

De lekkerste groenten

Onze stoomovens geven precies de juiste hoeveelheid stoom af om smaak en vocht in het voedsel op te nemen en vitaminen en voedingsstoffen te behouden. Door te koken met stoom blijven ook de texturen en vezels behouden. Zo krijg je sappige groenten, en oud brood kun je weer helemaal vers maken. Als je met stoom kookt, dringt de hitte dieper en sneller door in het eten. Dit kan de kooktijd verminderen en dat betekent minder impact op de planeet.

Schuif naar duurzaam

Met de intuïtief te bedienen schuif regel je de lengte – en de duurzaamheid – van elke vaatwascyclus. Dit betekent dat wanneer je meer tijd hebt, je de schuif naar een duurzamere stand kunt verschuiven.

Nu kun je dus tegelijkertijd zorg dragen voor het milieu en je afwascycli op maat afstellen.

Zuinige vaatwasser

Een zuinige vaatwasser, volgens velen een utopie maar bij AEG een werkelijkheid. De zuinige AEG vaatwassers met AirDry-technologie zijn niet alleen ontwikkeld om de vaat schoon te krijgen maar ook om geld te besparen op de energierekening. Met behulp van deze nieuwe technologie wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke lucht om servies droog te maken. Dit gaat als volgt in zijn werk: als de vaat schoon is opent de deur van de vaatwasmachine automatisch 10 cm in de laatste fase van de cyclus. Hierdoor wordt de vaat op een natuurlijke manier gedroogd én wordt er bespaard op energiekosten. Een win-win situatie dus.

Energiezuinige inductiekookplaat

Een lange tijd was koken op gas de norm, maar de laatste jaren is elektrisch koken steeds populairder geworden. Vooral het gebruik van inductiekookplaten is toegenomen. Een inductiekookplaat verhit eten in mum van tijd en is energie-efficiënt. Een inductiekookplaat is, over het algemeen, energiezuiniger in gebruik dan een gaskookplaat doordat er vrijwel geen warmte verloren gaat. Waar bij een traditionele gaskookplaat warmte aan de omgeving verloren raakt, is dit bij een energiezuinige inductieplaat niet het geval omdat deze slechts de pan verhit die op de plaat staat. Hierdoor raakt er ook minder energie verloren. Een tip om nog meer energie te besparen is om de deksel op de pan te laten, zodat de warmte niet uit de pan kan ontsnappen.

Zuinige koelkast

De volgende situatie roept vast herkenning op: je hebt wat uit de koelkast gepakt en enkele minuten later kom je erachter dat je de deur open hebt laten staan. Dit is natuurlijk zonde. Niet alleen kan voedsel hierdoor bederven, maar ook kunnen energiekosten hierdoor ongemerkt oplopen. Met de zuinige koelkasten van AEG die zelf hun deuren sluiten is dit probleem nu verleden tijd. Wanneer de deur per ongeluk open blijft staan, zal deze uit zichzelf sluiten. Dit gebeurt altijd op een zachte, geruisloze en precieze manier.

LED verlichting

Om te besparen op energiekosten is het goed om te letten op het soort licht waar je gebruik van maakt. Ook in de koelkast. Zo is in de meeste AEG koelkasten LED-verlichting geïntegreerd. Deze LED-technologie neemt minder ruimte in beslag en is energiezuinig. LED-lampen gaan niet alleen langer mee dan gloei- en halogeenlampen maar zijn ook zuiniger. Een LED-Lamp is bijvoorbeeld 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder energie dan een halogeenlamp. Het kiezen voor een zuinige koelkast met LED-verlichting loont dan ook in de energiekosten.

Kleding voor de lange termijn

Wij creëren oplossingen die een nieuwe definitie geven van wat jij van kledingzorg verwacht. Met vernieuwende, verantwoorde technologieën en lonende ervaringen kun je verouderde regels vergeten en je kleren langer nieuw houden. Onze focus ligt op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Daarom optimaliseren we het gebruik van energie en andere hulpbronnen en maken we de overstap naar hernieuwbaar.


Man die naast een wasmachine staat

Je kleren gaan twee keer langer mee

WASSEN

De wasmachine is over het algemeen verantwoordelijk voor 22% van je waterverbruik thuis. Door de levensduur van je kleren met negen maanden te verlengen, kan je je koolstof-, water- en afvalvoetafdruk met bijna 30% verminderen. Net zoals jij geloven we dat dit de enige manier is om vooruit te gaan. Onze producten hebben geoptimaliseerde instellingen zodat je beter voor je wasgoed kan zorgen en de impact op het milieu beperkt.

Zacht water, sterke kleuren

AEG SoftWater® technologie zuivert en verzacht het water door ongewenste stoffen zoals calcium en magnesium eruit te filteren.

Hierdoor kan je niet alleen de temperatuur verlagen en energie besparen. Het voorkomt ook dat kleuren verbleken en het behoudt de vorm en zachtheid van je favoriete kleren, waardoor ze langer meegaan.

Stomen in plaats van wassen

Met ProSteam® technologie hoef je je delicate kleding niet te wassen. Opfrissen is genoeg en je kunt ze zo weer dragen. Stomen is kledingvriendelijk, het bespaart energie en verbruikt tot 96% minder water. Met de optie PlusSteam kun je ook stomen aan het einde van je cyclus toevoegen en zo kreukels met wel een derde verminderen.

Precies de juiste dosering

AEG AutoDose weegt je wasgoed en doseert automatisch precies de juiste hoeveelheid wasmiddel, elke keer weer. Met deze technologie zal kleding beschermd worden tegen verbleken, krimpen en vroegtijdige veroudering, want een overdosis wasmiddel versnelt de beschadiging van de textielvezels. Nauwkeurige dosering betekent nauwkeurige zorg.

Duurzame keuze

Met ons nieuwe AEG microplastic filter geven we iedereen de mogelijkheid om duurzamere keuzes te maken in hun dagelijkse leven. Zo kan je zorg dragen voor je kleding en tegelijkertijd milieuvervuiling voorkomen. Het is een voorbeeld van hoe wij verantwoorde innovaties creëren die niet alleen vandaag opvallen, maar die ook helpen bouwen aan een betere toekomst.

OPTIMALISEER DE ENERGIE-EFFICIËNTIE MET DE HOT & COLD WASMACHINE

Bespaar tot 50% energie door de wasmachine rechtstreeks te koppelen aan centraal verwarmd water of door integratie met milieuvriendelijke verwarmingssystemen zoals zonneboilers.

Overtreft de toppositie van energielabel A

Als onderdeel van onze voortdurende focus op duurzaamheid en leiderschap, overtreffen wij nu de toppositie van energielabel A. Door een 10%-35% betere beoordeling dan A*, betekent dit dat je tot 35% meer energie bespaart. Dit is mogelijk dankzij onze innovatieve technologieën - de CareDrum en de EcoInverter Motor.

*In energieverbruik rekening houdend met de EU-drempel voor energieverbruik.

 

Verwacht meer van je woning

Wij maken woonruimtes gezonder en duurzamer door slimme oplossingen voor  de lucht en vloeren. Wij overtreffen niet alleen je verwachtingen, maar zorgen ook voor een zeer mooie uitstraling. Hoezeer wij ook de nadruk leggen op schoon leven, wij doen geen concessies aan het uiterlijk of de duurzaamheid.


Woonkamer

Schoner, groener

Onze Green-stofzuigers bevatten 50-75% gerecycled kunststof. De stang van onze nieuwe sterke 8000-serie Green is gemaakt van 65% gerecycled kunststof en recyclebaar geanodiseerd aluminium. De stofzuiger heeft ook modulaire componenten die kunnen worden gerepareerd en vervangen. Dit draagt bij aan een langer productgebruik, het upgraden van het product en de circulariteit.

Zuivere lucht

Onze energiebesparende luchtzuiveraars zijn ontworpen om constant de luchtkwaliteitsniveaus binnenshuis te meten en intelligent te reageren op veranderingen in je omgeving. Door hun vijfstapsfiltratie werken deze luchtzuiveraars perfect tegen stof. Hun sterke systeem reikt tot alle hoeken van de kamer, en toch zijn ze zo stil dat je ze nauwelijks hoort.