Koelkasten

De koelkast is ongetwijfeld het pronkstuk in de keuken. Onze energiezuinige koelkasten hebben vele handige configuraties die aansluiten bij jouw kookbehoeften.

Vrijstaande koelkasten van AEG

Koelkasten zijn er in vele soorten en maten. Ben je op zoek naar een losse koelkast? AEG biedt een ruim assortiment aan vrijstaande koelkasten in verschillende maten. Hierdoor is er altijd wel een koelkast te vinden die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Waarom een vrijstaande koelkast?

Een vrijstaande koelkast is de ideale oplossing voor wanneer er in je keuken geen ruimte is voor een inbouwkoelkast. Ook wanneer je in een andere ruimte dan je keuken een koelkast wilt plaatsen, bijvoorbeeld in de garage of op zolder, is een vrijstaande koelkast de ideale oplossing.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vrijstaande koelkast?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je met je koelkast wilt doen. Woon je bijvoorbeeld alleen, dan kan een compacte vrijstaande koelkast met een vriesvak erg handig zijn. Dan hoef je geen losse vriezer of grote koel-vriescombinatie aan te schaffen en neemt de vrijstaande koelkast vrij weinig ruimte in.

De vrijstaande koelkasten van AEG zijn beschikbaar in een aantal verschillende formaten. In de hoogte is er keuze uit compacte koelkasten van slechts 85 CM. De grootste vrijstaande koelkasten van AEG zijn tot wel 185 CM hoog. In de breedte verschillen de koelkasten weinig: er is keuze uit modellen van 55 of 60 cm breed.

Qua uiterlijk kun je kiezen tussen een stijlvolle roestvrijstalen koelkast of een vertrouwd wit model. Kies voor de kleur die het best past bij de ruimte waarin je de vrijstaande koelkast wilt plaatsen.

Binnen de range vrijstaande koelkasten is er keuze uit twee mogelijke koelsystemen: allereerst is er het dynamische koelsysteem met ventilatie. Ook kun je kiezen voor een koelkast met MultiFlow. Hierbij zorgt een actieve circulatie van koude lucht uit meerdere luchtkanalen ervoor dat het voedsel perfect bewaart blijft.

Ook de geluidsklasse van je koelkast is erg belangrijk. Werk je thuis aan de keukentafel? Dan kan het lonen om voor een extra stille vrijstaande koelkast te kiezen.

Wil je meer weten over de verschillende koelkasten en welke keuzes er te maken zijn?