Selecteer AEG-kookplaten

Breng je kokenkunsten naar het volgende niveau met ons assortiment aan veelzijdige kookplaten. Zorg voor perfecte resultaten, of het nu een maaltijd voor twee is of een uitgebreid diner. Krijg smaken onder controle en kook met grotere precisie. 

Onze meest energiezuinige kookplaten

AEG EcoLine kookplaten zijn onze meest energiezuinige modellen. Onze inductiekookplaten uit het Sense-assortiment gebruiken alleen de energie die je nodig hebt als je kookt; al onze kookplaten met afzuiging hebben energieklasse A+ en onze gaskookplaten met verticale branders besparen tot 20% energie.*

Bekijk alle AEG EcoLine kookplaten met afzuiging

Bekijk alle AEG EcoLine inductiekookplaten

Bekijk alle AEG EcoLine gaskookplaten

Verhoog je kookkunsten. En bespaar energie.

Verleg je grenzen in de keuken én bespaar tot 18% energie* met AEG inductiekookplaten. Ons Sense-assortiment gebruikt sensortechnologie voor het bepalen van de exacte en meest efficiënte kooktemperatuur voor consistent uitzonderlijke resultaten.

 • Kookplan op AEG kookplaat met kokend water
  Bespaar tot 18% energie

  Kook water in maximaal de helft van de tijd en bespaar tot 18% energie met de inductietechnologie van AEG.*

 • Zalm koken op AEG kookplaat
  Koken met precisie
  Sudder saus of bak biefstuk tot in de perfectie. Het is zelfs mogelijk om op de kookplaat sous-vide te bereiden. De 9000 serie SensePro® kookplaat gebruikt alleen de benodigde energie voor exacte temperatuurcontrole voor betere kookresultaten.
 • Pasta koken op AEG kookplaat
  Het kookt niet over. Met SenseBoil®
  De 7000 serie SenseBoil® voorkomt dat iets overkookt en bespaart je evenveel energie als wanneer je een telefoon één keer volledig oplaadt.**

*Resultaten verkrijgbaar op alle AEG inductiekookplaten uit de 3000 tot 9000 series (behalve TotalFlex). Intern gemeten in vergelijking met elektrische keramische kookplaten (HK834060XB) voor het koken van 1,5 liter water op de kookzones van 180 mm.
**Interne tests tonen aan dat 20 seconden langer dan nodig water koken met volledig vermogen zonder kookdetectie hetzelfde is als het opladen van telefoonbatterij van 4500 mAh.

Upgrade naar inductie

Vervang je kookplaat door een AEG-inductiekookplaat. Omdat lucht onder de kookplaten circuleert, is er geen verdere ventilatie nodig. AEG-inductiekookplaten zijn beschikbaar in de 9000- tot 3000-series.

Beste in assortiment

9000 SensePro®-inductiekookplaat

4,7

4,7(76)

IAE84881FB

Waarom zou je gokken als je ook tot op elke graad nauwkeurig kunt zijn met de 9000 SensePro-kookplaat. De draadloze temperatuursensor meet de kerntemperatuur en geeft direct aanpassingen door aan de kookplaat. Zo kun je nauwkeurige resultaten bereiken.

Ons populairste product

7000 SenseBoil®-inductiekookplaat

4,9

4,9(16)

IAE8442SFB

Deze inductiekookplaat - de 7000 SenseBoil® - houdt zelf in de gaten wanneer het water kookt. Hij detecteert stijgende bellen en verlaagt de temperatuur automatisch tot sudderen. Zo kookt het water nooit meer over.

Wat is er nieuw

8000 TotalFlex

De 8000 TotalFlex-inductiekookplaat neemt automatisch potten en pannen van verschillende vormen en formaten waar en creëert een speciale kookzone. Dit geeft jou meer vrijheid om vrijwel overal op het responsieve glazen oppervlak potten en pannen te plaatsen.

Meer informatie over onze inductiekookplaten

Ben je op zoek naar een veilig en responsieve inductiekookplaat, of de klassieke gaskookplaat? Ons assortiment kookplaten biedt uitstekende opties voor zowel kleine als grote keukens en voor alle ambitieniveaus; van de dagelijkse maaltijd tot galadiners. Breng je koken naar het volgende niveau!