Over AEG

Altijd nieuwe ideeën

130 JAAR OF INNOVATIES

Wij streven naar innovaties die u het ultieme gevoel van vakmanschap geven in uw huis, bij het koken en het doen van de was. We zien uw behoeften van vandaag - en voorzien die van morgen - zodat u resultaten bereikt die niet alleen voldoen aan uw normen maar ze zelfs overtreffen. Wij geloven in intelligente technologieën en buitengewone prestaties die u helpen alles wat u in huis doet naar een hoger niveau te brengen. Wij zijn trots op onze onderscheidende technologie en uitzonderlijke design die u prestaties garanderen die u verwacht en verdient. Wij zijn een merk voor mensen die op zoek zijn naar slimme en spannende nieuwe manieren om de beste resultaten te behalen. Dat is al meer dan 130 jaar onze passie en zal ook in
de toekomst onze passie blijven.

Wij zijn AEG.
En samen met u, zijn we altijd onze tijd vooruit...

eerste aeg-kantoor

Terugblik

AEG werd in 1883 door Emil Rathenau opgericht als Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität. Een fusie met dochteronderneming Telefunken AG en daaropvolgende acquisities door Daimler AG en ten slotte Electrolux heeft AEG gevormd tot het vooruitdenkende bedrijf dat het nu is. Innovatie staat centraal bij alles wat we doen bij AEG. Het is de drijvende kracht achter onze meest bekende uitvindingen voor het huishouden, van het creëren van de eerste elektrische koelkast tot de eerste warmtepomptechnologie voor droogautomaten. Het vormt de inspiratie achter onze duurzame materialen. Het vormt onze geschiedenis en onze toekomst.

Vooruit kijken

Morgen begint vandaag. Eten wordt anders. Kleding wordt anders. Leven wordt anders. We weten hoe de wereld om ons heen met technologie kan verbeteren. Daarom zorgen we dat onze apparaten niet alleen uw huidige behoeften overtreffen, maar ook toekomstige technologie gebruiken om dat te blijven doen.

klok

Combineren van vorm en functie

In 1907 werd de visionaire architect Peter Behrens tot Artistiek Adviseur benoemd bij AEG. Door zijn werk bij AEG wordt Behrens als de vader van het moderne industriële ontwerp beschouwd. Professor Behrens had een eenvoudige maar krachtige ontwerpfilosofie: Perfect in vorm en functie. Hij werkte er eindeloos aan om niet alleen de meest functionele AEG-producten te ontwerpen, maar ook de meest esthetisch aantrekkelijke.

modern ontwerp

Evolutie van vorm en functie

U vindt intelligente technologie en responsief ontwerp in elk apparaat, zodat u telkens opnieuw kunt rekenen op uitzonderlijke prestaties en resultaten. U zult ontdekken dat één aanraking een nieuwe definitie biedt van wat er bij u thuis allemaal mogelijk is. We ontwerpen onze apparaten om u heen - u bent de baas en we garanderen uitzonderlijke prestaties en resultaten. Telkens weer.

Design … is about creating forms that accord with the character of the object and that show new technologies to advantage

Peter Behrens

Architect and AEG Artistic Consultant

BRENG HET NAAR EEN NIEUW NIVEAU

The Next Black

AEG heeft 'The Next Black' ontwikkeld met de bedoeling om toekomstige wasbehoeften te anticiperen en ertoe bij te dragen dat de kledingindustrie duurzamer wordt. Een 45-minuten durende documentaire gaat in op de toekomst van kleding.
Bekijk de documentaire

TASTEOLOGY

Smaken naar een hoger niveau brengen Tasteology is een documentaire die smaak vanuit een nieuw perspectief uiteen zet. We kijken naar de wetenschap en de ervaring, niet alleen naar smaken en ingrediënten. We hopen u gedurende onze vijf afleveringen te inspireren. In uw keuken en daarnaast.
Bekijk de serie

DUURZAME RESULTATEN

We willen graag iets positiefs bijdragen door het beste witgoedbedrijf ter wereld te zijn dat niet alleen mensen helpt, maar ook onze planeet.

We zijn zeer ambitieus in onze plannen. Twee belangrijke gebieden waarin we in de nabije toekomst een positieve bijdrage willen leveren, zijn het reduceren van onze CO2-voetafdruk met 50% en het vergroten van de efficiëntie van onze materialen. We weten dat er uitdagingen op onze weg liggen. Maar we geloven dat als we samen duurzame oplossingen vinden waar iedereen van kan profiteren, we dagelijks een positieve bijdrage kunnen leveren.

 • 1
  Betere oplossingen

  Betere oplossingen draait om het bieden van producten en diensten die consumenten in staat stellen een beter leven te leiden en tegelijkertijd energie, water en hulpbronnen te besparen.

 • 2
  Betere operations

  Zoals we bij AEG werken, biedt een veilige, efficiënte en ethische grondslag voor ons personeel dat hiermee wereldwijd een positieve bijdrage levert.

 • 3
  Betere maatschappij

  Waar we ook ter wereld werken, AEG probeert betere samenlevingen op te bouwen aan de hand van empowering van consumenten en leveranciers en ondersteuning van plaatselijke gemeenschappen.