Selecteer een model oven

of ontdek waar je op moet letten voor je aankoop

Onze meest energiezuinige ovens

AEG EcoLine ovens zijn onze meest energiezuinige modellen. De meeste modellen hebben een stoomfunctie, waardoor koken bij lage temperaturen mogelijk is en er tot wel 20%* energie wordt bespaard. De AEG EcoLine ovens beschikken ook over stoomreiniging die 95%** minder energie verbruikt dan pyrolytische reiniging.

Bekijk alle AEG EcoLine ovens

VOEDZAAM, HEERLIJK EN INSPIREREND ETEN

Experimenteer en leer nieuwe kookvaardigheden. Met onze A++ ovens kun je koken met hetelucht, stoom of sous vide, naargelang het type oven. En als je met stoom kookt, behoud je tot 90% van de vitamine* van je voedsel en bespaar je tot 20% meer energie**.

 • Ovenschotel die uit de verwarmde oven wordt gehaald
  Verleg jouw culinaire grenzen

  Leer nieuwe technieken en experimenteer met nieuwe ingrediënten. AEG biedt een selectie ovens waarmee je kunt koken met hetelucht, stoom, sous vide of een combinatie van hetelucht met stoom. Elk type gerecht wordt smaakvoller en voedzamer.

 • Hand die het bedieningspaneel van de oven aanpast
  Precisie onder druk

  Stressvrij en succesvol koken, elke keer weer dankzij de kookassistentie-programma's, de voedselsensor om jouw bereiding te controleren en de Steamify®-functie die het koken met stoomovens vereenvoudigt.

 • Schotel wordt in de oven geplaatst
  Geniet van gezond koken

  De ovens van AEG beschermen de puurheid van ingrediënten voor maximale smaak, textuur, kleuren en behoud van voedingsstoffen. Door te koken met stoom kun je met minder zout en vet koken, terwijl mineralen behouden blijven en tot 90% vitamine C van je gerecht behouden blijft***.

   

De nieuwe manier van koken

Ontdek een nieuwe wereld van koken met stoomovens. Door stoom toe te voegen tijdens het kookproces kun je gezondere, nog lekkerdere maaltijden creëren dan ooit tevoren.

Beste in assortiment

9000 SteamPro

4,7

4,7(148)

BSK999330T

Maak thuis decadente, betrouwbare, uitzonderlijke maaltijden met de SteamPro-oven. Kook met hetelucht, stoom of een combinatie van beiden. Zelfs sous-vide is mogelijk. Waarom zou je genoegen nemen met een oven die niet voldoet aan jouw standaard.

Ons populairste product

7000 SteamCrisp®

Haal meer uit je kookkunsten met de SteamCrisp-oven. Hoe? Warmte wordt verbeterd door de introductie van stoom. Je krijgt dus niet alleen knapperige gouden korstjes aan de buitenkant, maar ook een sappige, malse en smakelijke binnenkant.

Stoomoven functie overzicht

Koken met de volledige kracht van stoom en de toevoeging van sous-vide.
 • Brood, muffins en taart
 • Gevogelte en vlees
 • Fruit, groente en vis
 • Sous-vide
Stoomprogramma's voor bakken en braden versterken de smaken en texturen van maaltijden voor gezonde gerechten.
 • Brood, muffins en taart
 • Gevogelte en vlees
Een extra stoomstand die een gelijkmatige, gouden crunch toevoegt aan al je brood en baksels.
 • Brood, muffins en taart

Meer informatie over onze ovens

Ontdek het uitzonderlijke bakken, grillen, roosteren en stomen met AEG-ovens. Vind de juiste oven voor jouw behoeftes met onze koopgids!

*Gebaseerd op externe tests die het vitamine C-gehalte in rauwe en gestoomde broccoli vergelijken. Test uitgevoerd op basis van de bepaling van ascorbinezuur (vitamine C) in levensmiddelen met de HPLC/UV-zichtbare methode.
**Interne vergelijkende analyse gebaseerd op één (1) test van een AEG SteamPro oven [BSE998230M] en een AEG Multifunctionele oven [BPE556370M]. Getest op een zalmfilet en een kipfilet sous-vide.
***Gebaseerd op externe tests die het vitamine C-gehalte in rauwe en gestoomde broccoli vergelijken. Test uitgevoerd op basis van de bepaling van ascorbinezuur (vitamine C) in levensmiddelen met de HPLC/UV-zichtbare methode.