AX9 – DE PREMIUM LUCHTREINIGER

AX9 – DE PREMIUM LUCHTREINIGER

SUPERIEURE LUCHTCOMFORT

Voor AEG gaan goede lucht en welzijn hand in hand. Daarom hebben we de AX9 Premium luchtreiniger ontwikkeld. Met ultramoderne filtratietechnologie, nauwkeurige sensoren, intelligente bediening via smartphone en een zeer effectieve, luchtzuivering op maat kunt u gemakkelijk en gezond ademen, 365 dagen per jaar.

AX9 AWARD WINNAAR

De AEG AX9 luchtreiniger heeft de Red Dot design award 2020 gewonnen vanwege het innovatieve productontwerp. Een internationale jury kent dit gerenommeerde kwaliteitslabel toe aan producten met een voortreffelijk design. Deze award betekent dan ook een mooie bekroning voor het kwaliteitsvolle design van onze premium AX9 luchtreiniger.

ER HANGT MEER IN DE LUCHT DAN JE DENKT

We brengen een groot deel van onze tijd binnenshuis en in gesloten ruimten door. Hier worden we regelmatig blootgesteld aan verontreinigende stoffen en vervuilde lucht, zelfs in hogere concentraties dan buiten. Vervuilde binnenlucht en stofpartikels kunnen allergie- en luchtwegklachten bevorderen, het algemeen welzijn beperken en verschillende ziekten veroorzaken. Hoog tijd dus om gezonder en veiliger te ademen en ons bewust te worden van de luchtkwaliteit in een gesloten omgeving.

Dagelijks schone lucht

Lucht omringt ons allemaal. We hebben het nodig om te leven. Maar elke keer als we in- en uitademen, nemen we deeltjes op die niet goed voor ons zijn, die ons ziek maken, waardoor we slecht slapen, of die gewoon ongemakkelijk zijn.
Huisstof, allergenen, kookluchtjes, uitlaatgassen, rook of virussen en bacteriën - dit alles is onzichtbaar verborgen in woonkamers, slaapkamers of kinderkamers. En dit alles heeft niets met jou en thuis te maken.

VOORDELEN VAN DE AX9 LUCHTREINIGER

De AX9 filtert, neutraliseert en absorbeert een grote verscheidenheid aan luchtvervuiling en verontreinigende stoffen. Het helpt effectief allergie symptomen en allergische reacties te verlichten en helpt jou en je gezin gezondere lucht thuis in te ademen en zich prettiger te voelen.

ONTDEK DE TOP 6 VOORDELEN VAN DE AEG AX9 LUCHTREINIGER:

 • 1. Allergenen en fijne deeltjes

  Stof, dierenhaar, huisstofmijt, schimmelsporen, pollen,... De AEG AX9 luchtreiniger verwijdert tot 99,5%* van alle allergenen en fijne deeltjes met een grootte van 0,3 µm en 99,97%** van alle pollen voor een meer symptoomvrij leven.

  *Met de BREEZE360-filter (standaard inbegrepen) en de FRESH360-filter (optioneel)
  **Met de BREATHE360-filter (optioneel)

 • 2. Optimale geurneutralisatie

  Dankzij de extra sterke actieve koolstof in de FRESH360-filter (in optie) van de AEG AX9 luchtreiniger worden onaangename geurtjes van huisdieren, koken en braden, rook van sigaretten, vluchtige organische stoffen (VOS) en gevaarlijke chemicaliën zoals formaldehyde, aceetaldehyde en benzeen tot 97% verwijderd.

 • 3. Beter slapen

  Het verminderen van luchtverontreinigende stoffen en allergenen in huis zorgt voor een onverstoorde nachtrust, meer ontspannen wakker worden en meer energie voor de dag.

 • 4. Betere prestaties

  Minder verontreinigende en stofvrije lucht in huis verhoogt het algemene welzijn, voorkomt hoofdpijn en vermoeidheid en verbetert het concentratievermogen.

 • 5. Bescherming tegen bacteriën

  Voor een gezondere thuisomgeving beschikt de AEG AX9 luchtreiniger over dieptefiltratie technologie die bacteriële enzymen op cellulair niveau neutraliseert, tot 99,9% van de huishoudelijke bacteriën elimineert en verdere bacteriegroei voorkomt.

 • 6. Minder stof in de lucht

  De AEG AX9 luchtreiniger filtert zowel fijne en grove stofdeeltjes. Dit betekent ook dat stof, op bijvoorbeeld meubels en vloeren, zich veel minder snel zal opstapelen.

In iedere hoek

Om lucht te kunnen zuiveren, moet deze verplaatst worden. Het gepatenteerde AirSurround-technologie laat de lucht in huis in een spiraal circuleren. Verontreinigingen, allergenen, bacteriën en dergelijke worden zo efficiënt in iedere hoek opgevangen en de gereinigde lucht wordt sneller naar elke hoek verdeeld.

AUTOMATISCH REINIGEN VAN DE LUCHT

De AEG AX9 luchtreiniger is uitgerust met zeer gevoelige sensoren (PM1/PM2.5/PM10/TVOC) die de luchtkwaliteit meten en zelfs ultrafijne deeltjes detecteren. Met behulp van 6 kleuren, van groen tot rood, wordt de luchtkwaliteit, en mate van luchtvervuiling, onmiddellijk weergegeven op het toestel en in de app. Wanneer de luchtreiniger in automatische modus, SmartMode, staat, dan wordt de luchtkwaliteit voortdurend gemeten dankzij de PureSense-technologie. Indien nodig zal de luchtreiniger het vermogen om te lucht te zuiveren, alsook de luchtstroom aanpassen. 

VOOR KLEINE, GEMIDDELDE EN GROTE RUIMTES

De luchtreinigingssnelheid CADR (Clean Air Delivery Rate) geeft informatie over hoe krachtig een luchtreiniger is. Hoe groter de ruimte, hoe meer kracht de luchtreiniger nodig heeft om alle lucht optimaal en efficiënt te zuiveren. 
Voor kleinere ruimtes tot 92m²* volstaat de compacte luchtreiniger AX91-404, met een hoogte van 56,5 cm, voor een efficiënte luchtzuivering. De luchtreinigingssnelheid (CADR) bedraagt hier 442 m³/u. 
Grote ruimtes tot 129 m²* kunnen optimaal gezuiverd worden met de grotere luchtreiniger AX91-604 met een hoogte van 72,5 cm. Hierbij bedraagt de CADR maar liefst 620 m³/u.

*gemeten volgens de BOVERKET-norm

Efficiënte filtratie

De luchtreiniger is standaard uitgerust met een krachtige BREEZE360-filter die microscopisch kleine luchtverontreinigende stoffen en schadelijke gassen efficiënt vasthoudt. Aangezien behoeften individueel zijn of per seizoen kunnen variëren, zijn er ook nog twee 360°-filters optioneel verkrijgbaar. De standaard BREEZE360-filter kan dus makkelijk veranderd worden door een speciale 360°-filter, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.  

Verschillende types 360°-filters, geschikt voor de AX9 luchtreiniger : 

 • BREEZE360-filter: standaard allround filter met antibacterieel effect en doeltreffende geurneutralisatie
 • FRESH360-filter: optionele filter die uitermate geschikt is voor rokers of eigenaars van huisdieren
 • BREATHE360-filter: optionele anti-pollen filter die aanbevolen wordt aan mensen met allergieën
 • CARE360-filter: optionele speciale filter tegen virussen en bacteriën

Wist je dat?

Lopend onderzoek* toont aan dat een schone omgeving het leven positief verandert. 81% van de mensen is gelukkiger in een schoon huis, 85% is meer ontspannen en 76% slaapt beter. Om je nog beter thuis te laten voelen gebruikt AEG de nieuwste filtertechnologie.

* Hunting Dynasty, Impact van het schone milieu op het geluk van mensen, mei 2019

 • ECARF-zegel

  Vanwege zijn allergievriendelijkheid werd de AEG-luchtreiniger bekroond met het gerenommeerde ECARF-kwaliteitszegel. Het ECARF-zegel onderscheidt producten en diensten die je een flinke dosis levensvreugde teruggeven.

AEG Wellbeing-app

De premium luchtreiniger kan enerzijds bediend worden met de intuïtieve aanraakinterface rechtsteeks op het toestel ofwel via de smartphone dankzij de AEG Wellbeing-app.  

Met de AEG Wellbeing App kan je jouw AX9 luchtreiniger altijd en overal bedienen. Bewaak en optimaliseer eenvoudig de snelheid van de luchtcirculatie wanneer je de luchtreiniger gebruikt in manuele setting. Of laat de luchtreiniger dit zelf bepalen wanneer de SmartMode is ingeschakeld. Bovendien kan je in de app op ieder moment van de dag zien wat de luchtkwaliteit is binnenshuis, maar ook buitenshuis. Via de app kan je daarnaast aangeven op welke dagen alsook uren je het liefst hebt dat de AX9 aan de slag gaat. 

    

Extreem stil

Zelfs op het luidste niveau is de AEG AX9 luchtreiniger, dankzij het speciale ontwerp en de geoptimaliseerde luchtstroom, heel stil met slechts 46 dB(A)*. Dit is zelfs stiller dan een normaal gesprek. Op het laagste niveau is het toestel bijna onhoorbaar met 17 dB(A). Perfect voor  een onverstoorde nachtrust.

*Afhankelijk van het model: bij de compacte versie AX91-404 bedraagt dit geluidsniveau 46 dB(A), bij de grotere variant AX91-604 bedraagt dit 49 dB(A) op het luidste niveau.

Voor ieder wat wils

Dankzij de moderne uitstraling van de AEG AX9 luchtreiniger is dit toestel een ware eyecatcher in ieders interieur. De AX9 luchtreiniger is beschikbaar in verschillende kleuren en formaten, dus je vindt er ongetwijfeld het perfecte exemplaar voor jouw woning.

Afmetingen:

 • AX91-404: compacte luchtreiniger met een hoogte van 56,5 cm
 • AX91-604: grote luchtreiniger met een hoogte van 72,5 cm

Kleuren:

 • AX91 eindigt met GY: luchtreiniger in lichtgrijze kleur
 • AX91 eindigt met DG: luchtreiniger in donkergrijze kleur

AX9 accessoires

Personaliseer je AX9 door deze op houten poten te plaatsen. Deze mat gelakte houten poten zijn verkrijgbaar in 2 kleuren en gemaakt van duurzaam notenhout en essenhout (FSC-gecertificeerde fabrikant) om van je luchtreiniger een interieur stijlicoon te maken, eenvoudig maar bijzonder.

AEG ACLDB1 - Nu kopen

AEG ACLLB1 - Nu kopen

De complete familie luchtreinigers

Naast bovengenoemde AEG AX91 luchtreinigers, zijn er ook de AX71, AX51 en AX31 series luchtreinigers die de familie luchtreinigers compleet maakt. Deze verschillende luchtreinigers zijn voor diverse toepassingen. Ontdek deze mogelijkheden van de AEG luchtreinigers.