Airconditioners

Met de mobiele airconditioners van AEG koel of verwarm je gemakkelijk ruimtes in je huis zonder de kosten en installatie van een vaste airconditioner. AEG biedt verschillende modellen, elk met zijn eigen kenmerken. Daarom lichten we graag enkele verschillen toe.

Koelvermogen

Het vermogen van een airconditioner wordt gemeten in BTU’s, oftewel British Thermal Units. Hoe hoger dit aantal BTU’s is, hoe groter de ruimte die de airconditioner effectief kan koelen.  Twee van onze Chillflex modellen hebben een vermogen van 9000 BTU, dit is genoeg om een ruimte van 30 m2 te koelen. De overige modellen hebben een vermogen van 12000 BTU, wat betekent dat zij een ruimte tot 40 m2 zonder probleem koel kunnen houden.

Geluidsniveau

Bijna al onze airconditioners produceren een geluidsniveau van 64 dB. Hiernaast bieden we ook een stille airconditioner, namelijk de ChillFlex Silence Airconditioner. Dit model heeft een geluidsniveau van 61 dB en een koelvermogen van 30m2. Dit model is daarom uitermate geschikt om een ruimte te koelen waarin thuisgewerkt wordt.

Verwarmen

Naast het koelen van ruimtes kan een aantal van onze modellen ook ruimtes verwarmen. Dit is ideaal voor ruimtes waar geen radiator of vloerverwarming aanwezig is, maar in tijden van schommelende gasprijzen kan het verwarmen van een enkele ruimte met een airconditioner ook een goed alternatief zijn voor het verwarmen van het hele huis met centrale verwarming.

Luchtontvochtiging

Naast koelen en/of verwarmen bieden airconditioners nog een belangrijke functionaliteit, namelijk het ontvochtigen van ruimtes. Dit zorgt voor een aangenamer klimaat in de ruimte waarin de airco staat. De modellen met een koelvermogen van 9000 BTU ontvochtigen de ruimte met 1.2 liter per uur. De modellen met een vermogen van 12000 BTU doen dit zelfs met 1.6 liter vocht per uur.