Koopgidsen

Welke kookplaat moet ik kopen?

Een lepel met boter rust veilig op de koele kookplaat naast een borrelende pan met tomatensaus

Kouder oppervlak, veiligere keuken

Onze intelligente inductietechnologie verwarmt pannen en het voedsel in de pannen, maar niets anders. Het oppervlak rondom de pannen blijft koel. Dus er brandt niets in en vuil kan zich nergens verbergen op de strakke, vlakke ondergrond. Bovendien wordt de kookplaat pas heet als er pannen op het oppervlak staan. Dus geen pannen, geen warmte, geen ongelukken.

Chocolade smelten in een pan op een AEG-inductiekookplaat

Exacte warmte, perfecte resultaten

Precieze, professionele resultaten worden eenvoudig. De AEG inductiekookplaten beschikken over een handige schuifbediening waarmee u de warmte onmiddellijk en precies van intens naar zacht wijzigt. Zo kunt u net zo goed een zalmsteak licht en knapperig aanbraden als chocolade glad en zijdezacht doen smelten.

Een afbeelding die laat zien hoe een AEG-inductiekookplaat sneller warm wordt en popcorn sneller bereidt dan andere kookplaten

Sneller dan enige andere kookplaat

Inductiekookplaten verwarmen sneller dan andere kookplaten. U kunt dus sneller koken en uw recepten beter uitvoeren. Onze inductiekookplaten hebben gevoelige TouchControl-bediening die van koud naar warm gaan - en terug - in een oogopslag.

ONZE INDUCTIEKOOKPLATEN

Groenten schroeien in een grillpan

Onmiddellijk overzicht,  PRECIEZE CONTROLE

De MaxiSense® Combi-inductiekookplaat geeft u de vrijheid om te koken met alle formaten pannen. Of u nu ragout klaarmaakt in een grote steelpan of groenten laat sudderen in een kleine, het FreeZone oppervlak past zich aan. Het grote display toont alles wat er op de kookplaat gebeurt, inclusief de positie van elke pan en het warmteniveau daaronder. U heeft de volledige controle.

 De AEG MaxiSense Pure Induction hob
Eenvoudig te reinigen

Het strakke oppervlak van de MaxiSense® Pure maakt grondig schoonmaken snel en simpel

De stijlvolle MaxiSense® Pure hob

Een strak en stijlvol oppervlak

Voeg een vleugje gladde, gestroomlijnde schoonheid toe aan uw keuken. De MaxiSense® Pure Black inductiekookplaat sluit perfect aan bij uw werkblad; uw aanraking brengt deze kookplaat tot leven. De moderne, rode LED bedieningsknoppen en kookzones zijn alleen zichtbaar wanneer u dat wenst. Zo heeft u steeds een stijlvolle en subtiele afwerking voor uw werkblad.

Pannen van verschillende groottes koken op verschillend geselecteerde temperaturen

Mogelijkheden voor elke gelegenheid

Van etentjes tot after-workdiners, u heeft nu de vrijheid om alles aan te kunnen. Deze kookplaat is ideaal voor al uw pannen, en levert resultaten met een consistente en gelijkmatige warmte. Pas uw kookzone naar wens aan en overbrug maximaal 4 kookzones om de ruimte optimaal te benutten. De MaxiSense inductiekookplaat met FlexiBridge maakt complexe maaltijden met grote pannen of verschillende schotels eenvoudig.

MEER VOORDELEN VAN INDUCTIE

Een pan koken water op een AEG inductiepit.
1
Snel opwarmen of koken

Kook water snel met de knop PowerBoost. Ook ideaal voor kooktaken zoals het braden van vlees.

Een vrouw die het bedieningspaneel van de MaxiSense Combi inductiepit gebruikt
2
Pauzeren tijdens het koken

Pauzeren tijdens het koken is nu ook mogelijk dankzij de ''stop and go'' functie. Druk op 'stop and go' om het koken te onderbreken, druk opnieuw hierop om dit hervatten.

Een pit die draadloos communiceert met een kap van een kooktoestel met behulp van de hob2hood van AEG.
3
Een hands-free afzuigkap

Hob2Hood regelt automatisch de afzuiging van uw kooktoestel op basis van wat er op de kookplaat gekookt wordt.

Een diagram laat de temperatuurverandering in een sissende pan met vlees en groenten zien wanneer deze pan over de PowerSlide wordt verschoven

VAN BRADEN NAAR WARM HOUDEN

Haal meer smaak uit elk gerecht dankzij de meest precieze temperatuurregeling. Met de PowerSlide-functie kan u makkelijk uw gerecht braden, laten sudderen of warmhouden, gewoon door uw pan van de ene zone naar een andere te schuiven. Kies uit een reeks vooraf ingestelde warmteniveaus of bepaal zelf uw eigen warmteniveaus. Nu kan u, net zoals de professionele chefkoks, gerecht na gerecht de exacte temperatuur van uw gerecht regelen voor buitengewone resultaten.

Koken zonder afleiding

Onze geavanceerde kookplaten bedienen uw afzuigkap, dus u wordt minder afgeleid in de keuken. Uw afzuigkap wordt draadloos gestart en regelt de ventilatorsnelheid terwijl u overschakelt naar een andere kooktechniek. Het verhoogt de snelheid als u kookt en verlaagt de snelheid bij sudderen. Bovendien kunt u de afzuiging eenvoudig bedienen via het display van uw kookplaat. 

Een selectie van moderne potten en pannen van verschillende afmetingen

Werken mijn pannen op inductie?

De meeste moderne pannen zijn geschikt voor inductiekookplaten. Stalen, gietijzeren en geëmailleerde pannen zijn allemaal compatibel. Test uw huidige pannen met een magneet als u niet zeker weet of ze met inductie werken. Als de magneet aan de bodem van uw pan kleeft, zal de pan werken. Met de hulp van professionele chefs hebben we het beste inductiekookgerei ontwikkeld; de Gourmet Range. Geschikt voor iedere kookplaat, ideaal voor inductie.

Groenten en vlees knetteren gezamenlijk op de AEG Teppanyaki Grill-plaat

Ontdek authentieke Aziatische smaken

Onthul de smaken van het Verre Oosten met onze Teppanyaki grillplaat. Dit accessoire is de perfecte aanvulling op onze inductiekookplaten. Het beschikt over een vijflagig ontwerp dat de warmte snel en eenvoudig over het volledige oppervlak verdeelt. Zo wordt elk ingrediënt perfect bereid.


TYPE

Inductie – Haal het meeste uit uw culinaire vaardigheden.

Inductiekookplaten warmen snel op en zijn bijzonder responsief wat betekent dat u kunt vertrouwen op technieken waarbij de juiste temperatuur cruciaal is. Voor nog meer veelzijdigheid kunt u zelfs kiezen voor een inductiekookplaat met flexibele kookzones. Het oppervlak rond de potten op een inductiekookplaat blijft koel, zodat het zeer veilig is

Gas – Een populaire keuze voor enthousiaste thuiskoks en professionele chef-koks, de open vlam van gaskookplaten maakt de hitte werkelijk zichtbaar. Gaskookplaten zijn makkelijk te bedienen en kunnen met alle soorten pannen gebruikt worden. Onze nieuwe generatie snelle branders zorgt ervoor dat u 20% sneller kunt koken in vergelijking met standaard gasbranders.

Elektrisch – Met een verwarmingssysteem dat zich verschuilt onder een stevig keramiek glasoppervlak zijn elektrische kookplaten glad en eenvoudig schoon te maken. Elektrische kookplaten werken met alle soorten pannen en bieden verschillende maten kookzones.

OPPERVLAKTE

Kies uw kookplaat afhankelijk van het beschikbare oppervlak.

60 cm – Dit is de vaakst voorkomende kookplaatafmeting die in de meeste huishoudens past en tot 4 kookzones biedt.

70, 75 (gas), 80 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmeting kunnen ook flexibele kookzones aanbieden.

90 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmetingen bieden tot 6 kookzones en tevens flexibele kookzones.

36 cm – Crystal Line - Kookplaten die in deze ruimte passen hebben 1 of 2 kookzones en ze zijn ideaal voor compact wonen en kleinere keukens.

FUNCTIONALITEIT

Denk na over hoe u het vaakst kookt voordat u een kookplaat selecteert. Enkele voorbeelden.

Snelle recepten - pastagerechten, wokschotels, enz.– Een kookplaat die snel opwarmt krijgt de voorkeur. Kies voor een inductiekookplaat met een power booster om het koken te versnellen. Sommige gaskookplaten worden ook geleverd met een krachtige wokzone die uitstekend is om snelle roerbakgerechten te maken voor het hele gezin.

Geavanceerde technieken - Smelten, waterbaden, stomen enz. – Een inductiekookplaat geeft u de precieze temperatuurregeling om geavanceerde technieken te gebruiken. Inductie brengt u van koel naar heet - en terug - in een mum van tijd.

Grote stoofschotels - Gas en elektrische kookplaten bieden flexibiliteit met een breed assortiment aan branders en uitbreidbare zones voor grotere potten en pannen. Of kies voor inductiekookplaten met flexibele zones die u de mogelijkheid bieden om twee individuele zones samen te voegen tot een grote zone.

REINIGING

Inductiekookplaten – Onze intelligente inductietechnologie verwarmt uw pannen en het voedsel erin, maar niets anders. Het oppervlak rond de pannen blijft koel. Bovendien kan het vuil zich nergens verbergen op het gladde, vlakke oppervlak en kan dus niets aanbranden.

Gaskookplaten – Gaskookplaten met glazen keramische oppervlakken zijn makkelijker schoon te maken dan de roestvrij stalen oppervlakken. Als u morst tijdens het koken kunt u het gewoon wegvegen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over krassen en vlekken.

Elektrische kookplaten – Het gladde keramische oppervlak van elektrische kookplaten is makkelijk vlekvrij en schoon te houden.

VEILIGHEID

Inductie – Inductie verwarmt alleen de pannen en het voedsel dat erin zit, maar niets anders - het oppervlak er omheen blijft koel en kan veilig worden aangeraakt. Het bedieningspaneel kan ook vergrendeld worden om onopzettelijk verwarmen te voorkomen.

Gas – Wanneer men de vlam makkelijk kan zien, blijft het koken veilig. De gastoevoer wordt ook automatisch afgesloten telkens wanneer de vlam uitgaat.

Elektrisch – Het kinderslot zorgt ervoor dat de kookplaat niet per ongeluk kan worden ingeschakeld. De aanduiding voor restwarmte laat u weten als de kookplaat is afgekoeld en veilig is om aan te raken.

KIES UW APPARAAT

AEG heeft de juiste kookplaat voor u, ongeacht wat u wilt koken, of het nu gaat om een etentje voor twee of een diner voor familie en vrienden.