Koopgidsen

Welke kookplaat moet ik kopen?

TYPE

Inductie – Haal het meeste uit jouw culinaire vaardigheden.

Inductiekookplaten warmen snel op en zijn bijzonder responsief wat betekent dat je kunt vertrouwen op technieken waarbij de juiste temperatuur cruciaal is. Voor nog meer veelzijdigheid kun je zelfs kiezen voor een inductiekookplaat met flexibele kookzones. Het oppervlak rond de potten op een inductiekookplaat blijft koel, zodat het zeer veilig is

Gas – Een populaire keuze voor enthousiaste thuiskoks en professionele chef-koks, de open vlam van gaskookplaten maakt de hitte werkelijk zichtbaar. Gaskookplaten zijn makkelijk te bedienen en kunnen met alle soorten pannen gebruikt worden. Onze nieuwe generatie snelle branders zorgt ervoor dat je 20% sneller kunt koken in vergelijking met standaard gasbranders.

Elektrisch – Met een verwarmingssysteem dat zich verschuilt onder een stevig keramiek glasoppervlak zijn elektrische kookplaten glad en eenvoudig schoon te maken. Elektrische kookplaten werken met alle soorten pannen en bieden verschillende maten kookzones.

OPPERVLAKTE

Kies je kookplaat afhankelijk van het beschikbare oppervlak.

60 cm – Dit is de vaakst voorkomende kookplaatafmeting die in de meeste huishoudens past en tot 4 kookzones biedt.

70, 75 (gas), 80 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmeting kunnen ook flexibele kookzones aanbieden.

90 cm – Ideaal voor een groter gezin of een enthousiaste thuiskok. Kookplaten van deze afmetingen bieden tot 6 kookzones en tevens flexibele kookzones.

36 cm – Crystal Line - Kookplaten die in deze ruimte passen hebben 1 of 2 kookzones en ze zijn ideaal voor compact wonen en kleinere keukens.

FUNCTIONALITEIT

Denk na over hoe je het vaakst kookt voordat je een kookplaat selecteert. Enkele voorbeelden.

Snelle recepten - pastagerechten, wokschotels, enz.– Een kookplaat die snel opwarmt krijgt de voorkeur. Kies voor een inductiekookplaat met een power booster om het koken te versnellen. Sommige gaskookplaten worden ook geleverd met een krachtige wokzone die uitstekend is om snelle roerbakgerechten te maken voor het hele gezin.

Geavanceerde technieken - Smelten, waterbaden, stomen enz. – Een inductiekookplaat geeft je de precieze temperatuurregeling om geavanceerde technieken te gebruiken. Inductie brengt je van koel naar heet - en terug - in een mum van tijd.

Grote stoofschotels - Gas en elektrische kookplaten bieden flexibiliteit met een breed assortiment aan branders en uitbreidbare zones voor grotere potten en pannen. Of kies voor inductiekookplaten met flexibele zones die je de mogelijkheid bieden om twee individuele zones samen te voegen tot een grote zone.

REINIGING

Inductiekookplaten – Onze intelligente inductietechnologie verwarmt jouw pannen en het voedsel erin, maar niets anders. Het oppervlak rond de pannen blijft koel. Toch is het belangrijk om na gebruik de inductieplaat altijd te reinigen.

Gaskookplaten – Gaskookplaten met glazen keramische oppervlakken zijn makkelijker schoon te maken dan de roestvrij stalen oppervlakken. Als je morst tijdens het koken kun je het gewoon wegvegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over krassen en vlekken.

Elektrische kookplaten – Het gladde keramische oppervlak van elektrische kookplaten is makkelijk vlekvrij en schoon te houden.

VEILIGHEID

Inductie – Inductie verwarmt alleen de pannen en het voedsel dat erin zit, maar niets anders - het oppervlak er omheen blijft koel en kan veilig worden aangeraakt. Het bedieningspaneel kan ook vergrendeld worden om onopzettelijk verwarmen te voorkomen.

Gas – Wanneer men de vlam makkelijk kan zien, blijft het koken veilig. De gastoevoer wordt ook automatisch afgesloten telkens wanneer de vlam uitgaat.

Elektrisch – Het kinderslot zorgt ervoor dat de kookplaat niet per ongeluk kan worden ingeschakeld. De aanduiding voor restwarmte laat je weten wanneer de kookplaat is afgekoeld en veilig is om aan te raken.

KIES JOUW APPARAAT

AEG heeft de juiste kookplaat voor jou, ongeacht wat je wilt koken, of het nu gaat om een etentje voor twee of een diner voor familie en vrienden.

JOUW PERSOONLIJKE SOUS-CHEF

Om dingen echt smakelijk te maken is koken met precisie bij elke stap cruciaal. Met de geavanceerde sensortechnologie van de serie AEG SenseCook geniet je gegarandeerd van precisie dankzij de assistentie. SenseFry® zorgt voor een consistente hitte, zodat biefstuk altijd perfect gegaard is; SenseBoil® behoudt net het kookpunt om ervoor te zorgen dat water niet overkookt.

Nauwkeurige temperatuur, perfecte resultaten

Heb elke maaltijd onder controle met de SensePro®-inductiekookplaat. De draadloze temperatuursensor bepaalt temperaturen tot de exacte graad en geeft warmte-aanpassingen aan de pit door. De temperatuursensor kan zelfs nauwkeurige watertemperaturen meten en handhaven, wat betekent dat het nu mogelijk is om op de pit sous-vide te koken. Voor professionele resultaten.

Bekijk de SensePro®-inductiekookplaat

De beste bak en braadresultaten

Gebruik het intelligente touchscreen op de SenseFry®-inductiekookplaat om het voedsel en het gewenste resultaat te selecteren. De technologie zorgt voor een gelijkmatige warmte en beste bak en braadresultaten. Niet meer raden, wanneer de pan de juiste temperatuur heeft. De kookplaat geeft namelijk aan wanneer de pan warm genoeg is, zo kun je bijvoorbeeld pannenkoeken bakken zonder dat deze ooit nog mislukken. Ook is het niet meer nodig om de instellingen tijdens het koken aan te passen.

Bekijk de SenseFry®-inductiekookplaat

Baksensor

Wanneer je pannenkoeken bakt, mislukken de eerste en de laatste pannenkoek dan vaak? Met de SenseFry®-kookplaat is elke pannenkoek perfect gebakken, van begin tot eind. De baksensor houdt namelijk een gelijkmatige warmte aan voor de beste bakresultaten. Zo hoef je niet meer te gokken wanneer de pan de juiste temperatuur heeft en hoef je de temperatuur ook niet te verlagen of te verhogen tijdens het bakken.

Bekijk de SenseFry®-inductiekookplaat

De kooksensor

De SenseBoil®-inductiekookplaten beschikken over een speciale sensor onder het glas die trillingen detecteert en zo weet wanneer het water in de pan het kookpunt bereikt. Vervolgens wordt de temperatuur automatisch verlaagd en wordt de inhoud tegen het kookpunt aangehouden. Zo blijft het water koken op een constante temperatuur zonder dat het overkookt of dat er iets morst. Je bespaart dus zowel tijd als energie.

Bekijk de SensePro®-inductiekookplaat

Totale controle dankzij intelligent touchscreen

De SensePro® en SenseFry®-inductiekookplaten beschikken over een nieuw intelligent TFT display dat makkelijk te bedienen is met een simpele aanraking. Behoud de volledige controle van de kookassistentiefuncties door het gerecht en het gewenste resultaat te selecteren. Je kunt de warmte eenvoudig en precies aanpassen. Daarnaast geeft de kookplaat ook info tijdens het koken. Ook wordt aangegeven hoe warm de kookplaat is, wanneer de temperatuur goed is en wanneer je kunt beginnen met koken.

Bekijk alle SenseCook®-inductiekookplaten

SENSEPRO® BEKROOND MET IF DESIGN AWARD

Onze SensePro® kookplaat, de eerste kookplaat ter wereld met een draadloze temperatuursensor zonder batterijen, won de “iF Design Award”. De iF Design Award is een prestigieuze internationale prijs die producten met het meest innovatieve design en gebruiksgemak beloont.

Naar de SensePro® kookplaat

Sensecook-inductiekookplaten

De SensePro®-kookplaat zorgt dat elk gerecht een succes wordt. De draadloze sensor meet de kerntemperatuur van voedsel. Kook pasta, sudder saus, bak een biefstuk - rood, medium of doorbakken. Het is zelfs mogelijk om sous-vide te koken met deze kookplaat.

Altijd de beste smaak en textuur bij het bakken, zonder giswerk over de temperatuur van de olie of boter, is vanaf nu heel eenvoudig met de AEG SenseFry®-kookplaat. Selecteer op het TFT display gewoon een gerecht en het gewenste resultaat. Een speciale sensor onder het glas regelt het vermogen van de zone, voor een constante pantemperatuur. Elke keer weer een perfect resultaat.

Er zijn spannendere dingen te doen dan te wachten tot het water kookt. Laat de SenseBoil®-inductiekookplaat u assisteren. De sensor detecteert opstijgende bellen en verlaagt vervolgens automatisch naar sudderstand. Geen constante controle meer nodig.

Aanpasbare kookzones

De serie van MaxiSense® met inductiekookplaten heeft kookzones die zich kunnen aanpassen aan verschillende grootten. Dit betekent, dat elke zone de grootte en vorm van de pannen die jij gebruikt opmerkt, hoe groot of klein ze ook zijn. Vervolgens wordt er direct warmte gestuurd naar de aangepaste kookzone.

MAXISENSE MET BRUGFUNCTIE

Deze inductiekookplaat kan het makkelijk aan, of je nou grote hoeveelheden kookt of eenvoudigweg met grotere pannen werkt. Raak gewoon de knop Bridge aan om twee kookzones te koppelen en samen te bedienen als één grote zone om elke grote of lange pan aan te kunnen. Door dezelfde temperatuur en tijdsinstelling te delen zijn de gekoppelde zones ideaal wanneer je een etentje of een groot feest hebt.

Bekijk de MaxiSense met brugfunctie.

MAXISENSE MET FLEXIBRIDGE

Van feestjes tot etentjes na het werk, je bent vrij te koken hoe jij wilt. Deze kookplaat is ideaal voor al jouw kookgerei en zorgt voor voortreffelijke resultaten met een gelijkmatige, consistente warmte. Pas jouw kookzone naar wens aan en koppel maximaal 4 kookzones om het meeste te halen uit de beschikbare ruimte. Met FlexiBridge worden complexe maaltijden met grote pannen of veel schotels plots heel eenvoudig.

Bekijk de MaxiSense met FlexiBridge
 • Afbeelding die de standaard instelling van de FlexiBridge toont.
  1
  TWEE ZONES 50-50

  Op de standaard instelling kan de inductiekookplaat twee pannen aan, waarbij elke pan een diameter heeft van maximaal 210 mm.

 • Afbeelding van een grote en een kleine pan die op een MaxiSense met Flexibridge staat.
  2
  TWEE ZONES 70-30

  Ook kun je koken met een grotere pan en daarbij goulash maken of een saus op het kleinere segment.

 • Een grote pan die op een MaxiSende FlexiBridge staat
  3
  EEN ZONE 100

  Alle vier segmenten samen gecombineerd zorgt dat je een van de grootste enkelvoudige kookvlakken hebt - de perfecte manier om met jouw grootste pannen te koken.

Afbeelding die de powerslide-functie op een MaxiSende pit toont.

Rechtstreeks van koken naar warm houden

Haal meer smaak uit elke maaltijd met de meest nauwkeurige beheersing van de temperatuur. PowerSlide maakt het mogelijk om je gerecht te grillen, bakken en jouw maaltijd warm houdt door jouw pan van de ene zone naar de andere te schuiven. Zo kun je op een makkelijke manier jouw vlees bruinen, laten garen, en warm houden. Net zoals professionele chef-koks, kun je jouw kookproces tot de dichtstbijzijnde graad beheersen voor uitmuntende resultaten, maaltijd na maaltijd.

MaxiSense inductiekookplaten

De MaxiSense® inductiekookplaat heeft aanpasbare kookzones. Dit betekent, dat elke zone zich aanpast aan de grootte en vorm van de pannen die je gebruikt, hoe groot of klein ze ook zijn.

Vele maaltijden tegelijkertijd klaarmaken of koken voor een diner? De MaxiSense Plus inductiekookplaat is gemaakt voor die gelegenheden. De MaxiSense Plus is ideaal voor grote of lange pannen of voor het koken van vele maaltijden samen die extra ruimte nodig hebben.

De MaxiSense Combi geeft je de ruimte om creatief te koken en ideeën en technieken ondertussen te ontwikkelen. Het grote FreeZone kookgebied merkt pannen op van elke grootte of vorm, waarbij deze op exact dezelfde plekken worden verwarmd. Zo krijg je de ruimte om precies te koken zoals jij wilt - en de geruststellende steun van de nauwkeurige regelaars en snelle reactie van inductie.

Makkelijk schoon te maken

Het slanke oppervlak van de Pure inductiekookplaat zorgt ervoor dat schoonmaken snel en eenvoudig gaat

EEN GLAD, STIJLVOL OPPERVLAK

Voeg een gladde, gestroomlijnde schoonheid aan jouw keuken toe. Volledig vlak met het werkoppervlak, is de PureBlack-inductiekookplaat inactief tot jouw aanraking de inductiekookplaat tot leven brengt. De moderne, rode LED-kookplaatregelaars en kookzones zijn alleen zichtbaar, wanneer jij dit wilt. Zo is jouw werkblad altijd stijlvol en subtiel afgewerkt.

Jouw aanraking brengt hem tot leven

De AEG Pure Black-inductiekookplaat met FlexiBridge combineert een slank ontwerp met snel reagerende functies. Het ebbenhoutkleurige glas past naadloos bij het werkblad. De kookzones en aanraakknoppen zijn onzichtbaar, totdat jouw vingertoppen ze tot leven brengen. Tover de keuken om en maak van koken een belevenis.

Ervaar de Pure met Flexibridge

Focus met een intuïtieve bediening

Door de kookplaat in te schakelen en er een pan op te zetten licht de LED-schuifregelaar automatisch op. Zo zie je intuïtief welke zone moet worden gebruikt. Regel de hitte van een actieve zone en ervaar de volle kracht van koken met AEG.

Ervaar de Pure met Flexibridge

MAXISENSE PURE INDUCTIEKOOKPLATEN

Op de speciale FlexiBridge-kookzone met 4 segmenten kun je kiezen welke segmenten je verbindt. Alles past erop, van kleine tot extra grote potten en pannen. Er wordt geen gebruik gemaakt van gedrukte graphics waardoor alleen het glanzende zwarte oppervlakte zichtbaar is. Een eyecatcher in je keuken.

Stel je een glanzende vlak van puur ebbenhout glas voor dat naadloos bij jouw werkoppervlak past. De kookzones en touch controls zijn onzichtbaar totdat jouw vingertoppen deze tot leven brengen. De AEG MaxiSense Pure inductiekookplaat combineert een glad ontwerp met snel reagerende functies, waardoor koken echt plezierig wordt.

Deze MaxiSense® 90 cm inductiekookplaat beschikt over zelfregelende kookzones. Kookzones die zelf hun formaat aanpassen detecteren de pannen die u gebruikt, ongeacht hoe groot of klein deze zijn en sturen onmiddellijk hitte die precies op hun basiszones passen. Zo krijgt u volledige controle en de kookplaat reageert net zoals u het wenst.

SNELLER DAN ELKE ANDERE INDUCTIEKOOKPLAAT

Inductiekookplaten verwarmen sneller dan andere kookplaten, hierdoor ben je in staat de snelheid waarmee je kookt te verhogen en recepten onder de knie te krijgen. Onze inductiekookplaten hebben een touchsysteem die de pan van koel naar heet verandert - en terug. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je gourmetgerechten van het vuur komen zodra je dit wenst.

NAUWKEURIGE WARMTE, VOORTREFFELIJKE RESULTATEN

Precieze, professionele resultaten worden eenvoudig. AEG-inductiekookplaten beschikken over een handig schuifmechanisme waardoor je onmiddelijk van heet naar warm kunt veranderen. Zo kun je knapperige, aangebraden zalm met net zo veel succes maken, als wanneer je zijdeachtige chocolade smelt.

KOEL OPPERVLAK, VEILIGE KEUKEN

Onze intelligente inductietechnologie verhit pannen en voedsel, terwijl het oppervlak rond de pannen koel blijft. Bovendien kan het vuil zich nergens verbergen op het gladde, vlakke oppervlak en kan dus niets aanbranden. Bovendien wordt de kookplaat alleen warm wanneer er kookgerei op het oppervlak staat. Dus: geen kookgerei, geen warmte, geen ongelukken.

MEER VOORDELEN VAN INDUCTIE

 • Een pan koken water op een AEG inductiepit.
  1
  Snel opwarmen of koken

  Kook water snel met de knop PowerBoost. Ook ideaal voor kooktaken zoals het braden van vlees.

 • Een vrouw die het bedieningspaneel van de MaxiSense Combi inductiepit gebruikt
  2
  Pauzeren tijdens het koken

  Pauzeren tijdens het koken is nu ook mogelijk. dankzij de ''pauze'' functie. Druk op 'pauze' om het koken te onderbreken, druk opnieuw hierop om dit hervatten.

 • Een pit die draadloos communiceert met een kap van een kooktoestel met behulp van de hob2hood van AEG.
  3
  Een hands-free afzuigkap

  Hob2Hood regelt automatisch de afzuiging van je kooktoestel op basis van wat er op de kookplaat gekookt wordt.

Inductiekookplaten

De zones van deze unieke inductiekookplaat passen zich perfect aan aan de afmeting en grootte van bijna elke pan. Met de Hob2Hood bediening op de kookplaat wordt de afzuigkap automatisch ingeschakeld en bediend.

Creëer meerdere grote oppervlakken om op te koken met de brugfunctie op de AEG-inductiekookplaat. Met één aaraking van een toets kunnen twee zones worden gekoppeld, en wordt een grotere zone gecreëerd om op te koken.

Geeft je direct toegang tot de bediening van de kookplaat en onmiddellijke respons waardoor je moeiteloos de gewenste stand kan selecteren. En dat alles met één aanraking van je vinger.