Koopgidsen

Welke oven moet ik kopen?

Food cooked with AEG Steam Ovens

Waarom een combi-stoomoven?

Een multifunctionele stoomoven kan alles wat uw huidige oven kan, maar helpt u om uw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. De oven in uw keuken omringt het eten met droge lucht. Combi-stoomovens voegen stoom toe aan het proces. Door te stomen verbetert de smaak, textuur en kleur en blijft het eten krokant - zo wordt elke maaltijd een meesterwerk.

Beter bakken met een combi-stoomoven

Goed bakken is een kunst. Fantastisch bakken is een wetenschap. Om een meesterwerk te creëren is het toevoegen van stoom net zo belangrijk als elke streek van uw gebakskwast. Dit komt doordat watermoleculen warmte sneller geleiden dan warme lucht, waardoor het eten beter gaar wordt. Met één druk op de knop voegt onze SteamBake oven een perfecte hoeveelheid stoom toe aan uw gerecht in drie eenvoudige stappen. Dit leidt tot hoger en sneller rijzen en karamelisatie voor een dikkere korst. Gebruik onze handige baktips om elke keer weer het beste resultaat te verkrijgen met de stoomoven. 

In 3 stappen beter bakken met de SteamBake oven

 • Water in de multifunctionele SteamBake stoomoven schenken
  1
  Stap 1

  Schenk 100 ml water in de ruimte onderin de oven.

 • De stoomknop op de multifunctionele SteamBake stoomoven
  2
  Stap 2

  Selecteer het programma en druk op de PlusSteam-knop.

 • Bakken in de multifunctionele SteamBake stoomoven
  3
  Stap 3

  Laat de oven vijf minuten opwarmen en geniet daarna van uw heerlijke bakkunsten.

Voeg stoom toe aan uw zalm

Met de AEG SteamBoost oven kunt u naast alle traditionele heteluchtfuncties ook hetelucht met stoom combineren. Of kies voor 100% stoom toevoegen om uw gerechten volledig te stomen. Bereid uw zalm bijvoorbeeld niet in een pocheerpan, maar stoom deze liever. Als u zalm in een SteamPro stoomoven bereidt, blijft de zalm heerlijk mals en voorkomt u dat het droog wordt.  Stoom helpt om de natuurlijk kleuren van uw voedsel te behouden. De frisse kleur roze die de zalm krijgt in een stoomoven ziet er net zo goed uit als het smaakt. 

Waarom sous vide koken?

Sous vide koken is nog nooit zo makkelijk geweest, dankzij de combi-stoomovens van AEG. In onze SteamPro ovens met sous vide functie kunt u resultaten bereiken die onmogelijk zijn in een normale oven. Vacuümzakken vertragen de oxidatie waardoor de smaak behouden blijft. Bovendien blijft de temperatuur constant gehouden binnen een bereik van een halve graad. Deze precisie geeft u een overheerlijke smaak en resultaten die u telkens opnieuw kunt hercreëren. Sous vide mag dan wel een geavanceerde techniek zijn, maar AEG maakt het eenvoudig. U hoeft u gerecht niet meer in een warmwaterbad te plaatsen, in plaats daarvan kunt u gerechten sous vide bereiden door te stomen. En dat in uw eigen keuken. Nog niet overtuigd? Lees dan meer over de voordelen van stoomovens.

Onze combi-stoomovenserie

Met de AEG SteamBake ovens maakt u brood extra licht en luchtig met een krokante korst dankzij de toevoeging van een klein beetje stoom. Deze oven is de droom van elke bakker en is bovendien ook perfect om sappig, mals, goudbruin gebraden vlees te bereiden.

De AEG SteamBoost oven met volledige stoomfunctie haalt meer smaak uit uw gerechten. Hij werkt precies hetzelfde als een traditionele oven, maar met het extra voordeel van stoom. Kies voor 100% stoom of combineer stoom met hetelucht.

Onze meest geavanceerde oven kan alles doen wat zijn voorgangers doen en meer. De AEG SteamPro oven is op de graad nauwkeurig in te stellen en gecombineerd met de vochtsensor zorgt dit voor exacte en professionele resultaten. Gebruik de sous vide techniek om uw vlees-, vis- en groentegerechten te perfectioneren.

Meer voordelen van stoomovens

Heeft u net een stoomoven gekocht? Wacht dan niet langer en registreer uw oven dan hier. Ontdek de vele voordelen zoals het gratis luxe AEG kookboek wat u bij registratie kan aanvragen. Kunt u gelijk aan de slag met uw culinaire hoogstandjes. 

Meer voordelen van stoomovens

Met stomen verbetert u elk gerecht

Wat u ook wilt koken, elk gerecht kunt u stomen. De optie 'weinig vocht' helpt u met het bereiden van braadstukken en gebak dat smelt in de mond. 'Medium vocht'  kan restjes zo transformeren dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn, u kunt die slappe hap uit de magnetron vergeten. En '100% stoom' is een snellere, lekkerdere en gezondere manier om te genieten van gestoomde groenten, vis en granen zoals rijst en couscous. Wilt u meer weten over de stoomtijden van vlees of vis? Bekijk dan onze stoomtijden tabel of zoek de juiste instellingen en stoomtijden op in de handleiding van uw stoomoven. 

De schone binnenkant van een AEG-stoomoven

Eenvoudig koken, eenvoudig schoonmaken

Onze ovens maken koken met stoom eenvoudig. En als u klaar bent met koken, kunt u de oven ook eenvoudig schoonmaken. De stoomreinigingsprogramma's helpen bij het verwijderen van etensresten. En de pyrolytische reiniging verbrandt alle etensresten tot een fijne as die u moeiteloos kunt wegvegen. Zodat u zich kunt concentreren op het creëren van uitstekende gerechten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het schoonmaken van de oven

De MaxiKlasse bakplaat met anti-aanbaklaag

Professioneel bakken

Met de stoomovens van AEG kunt u de heerlijkste broden en kruimelgebak maken. Combineer verschillende accessoires met de stoomoven om te kunnen bakken als een professional. Met de Maxiklasse bakplaat met geperforeerde basis zorgt u voor een gelijkmatige verwarming en de anti-aanbaklaag is perfect voor gebakken brood. Zo kunt u genieten van heerlijke, krokante stokbroden dankzij de bereiding met stoom in uw eigen keuken. 

Lees over de ervaringen van onze deelnemers

de ervaringen van onze workshop deelnemers

De stoomoven ervaringen van anderen

Ontdek hoe onze workshop deelnemers op de prestaties van SteamPro stoomovens reageerden. Laat je inspireren door de ervaring van anderen en ontdek wat zij vonden van onze stoomoven. 


RUIMTE & LOCATIE

Meet eerst de beschikbare ruimte. Alle ovens hebben minstens 60 cm breedte nodig, terwijl de hoogte kan verschillen. Bekijk welke oven u kunt kiezen gebaseerd op de volgende hoogtes:

60 cm – een enkele oven van standaardformaat 

45 cm – compacte ovens zijn geschikt vooor smallere ruimtes

Tip: U kunt ruimte besparen zonder concessies te doen met betrekking tot functionaliteit. Met een compacte magnetron kunt u gerechten bereiden, grillen, opwarmen of ontdooien met hetzelfde resultaat als een grotere oven.

CAPACITEIT

Als u een groot gezin heeft of vaak mensen ontvangt, heeft u waarschijnlijk behoefte aan een oven die grotere maaltijden kan bereiden. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – perfect voor een groot gezin van vier of meer personen

40 – 70 liter – het meest geschikt voor een gezin van drie of vier personen

35 – 40 liter – ideaal om te koken voor een tot twee personen

Tip: Een combinatie van meerdere compactmodellen in een keukenwand kan ook een prima optie zijn voor grotere gezinnen.

BEREIDING

Hoe kookt u graag?

Stomen – Stoomovens tillen uw bereidingen naar een hoger niveau. Terwijl de hitte zorgt voor een bruine en krokante buitenlaag, sluit de stoom het vocht in aan de binnenkant. Het resultaat is een volledig assortiment van ongelooflijk sappige gerechten, inclusief vlees, vis, groenten en zelfs desserts.

Grillen – Een oven met een afzonderlijke grill geeft u meer ruimte om mee te spelen en is een optimale keuze voor grotere maaltijden.

Bakken – Een ventilatie-oven levert uitstekende taarten en cakes op, dankzij de perfect gelijkmatige warmteverdeling. Overweeg ook een combi-stoomoven voor professionele resultaten.

Alle het bovenstaande – Een multifunctionele stoomoven biedt u al het bovenstaande.

REINIGING

U hoeft de oven niet langer te reinigen met chemicaliën.

Zelfreinigende ovens – Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C, waarbij het vuil tot een fijn stof wordt gereduceerd dat u eenvoudig kunt wegvegen met een doek.

Katalytische voeringen – De katalytische voering absorbeert de vetvlekken en wordt geactiveerd door regelmatige verwarming tot 220°C. Het vet wordt geoxideerd zodat het oppervlak schoon blijft.

Tip: Een antivingerafdruk-coating ziet er onberispelijk uit en moet minder schoongemaakt worden.

STOOMOVEN

Koken als een professional. Een stoomoven sluit de smaak in, verbetert de textuur en behoudt de knapperigheid. Gebakken brood rijst beter, kip blijft mals, groenten behouden hun heldere kleur, en met de SousVide techniek kunt u een volledige nieuwe kookwereld verkennen.

KIES UW APPARAAT

Of u nu wel of geen kookliefhebber bent, meestal een diner voor twee bereidt of liever een uitgebreid diner voor uw familie en vrienden organiseert, in het ruime assortiment van AEG is er vast en zeker een oven die bij u past.