Koopgidsen

Welke oven moet ik kopen?

RUIMTE & LOCATIE

Meet eerst de beschikbare ruimte voor de oven. Bekijk welke oven je kunt kiezen gebaseerd op de volgende hoogtes:

60 cm ovens – een enkele oven van standaardformaat 

45 cm ovens – compacte ovens zijn geschikt vooor smallere ruimtes

Tip: Je kunt ruimte besparen zonder concessies te doen met betrekking tot functionaliteit. Met een compacte magnetron kun je gerechten bereiden, grillen, opwarmen of ontdooien met hetzelfde resultaat als een grotere oven.

CAPACITEIT

Als je een groot gezin hebt of vaak mensen ontvangt, heb je waarschijnlijk behoefte aan een oven die grotere maaltijden kan bereiden. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – perfect voor een groot gezin van vier of meer personen

40 – 70 liter – het meest geschikt voor een gezin van drie of vier personen

35 – 40 liter – ideaal om te koken voor een tot twee personen

Tip: Een combinatie van meerdere compact modellen in een keukenwand kan ook een prima optie zijn voor grotere gezinnen.

Hoogwaardige stijl, hoogwaardige technologie

De Matt Black Collection van AEG brengt jarenlange ervaring in materialen samen, met als resultaat een exclusieve en hoogwaardige keukencollectie. De matte afwerking is functioneel en gestroomlijnd met anti-vingerafdrukeigenschappen, die het vlekbestendig en makkelijker te reinigen maken.

Onze Matt Black-ovens beschikken ook over de nieuwste technologie om de beste prestaties te leveren – een responsief regelwiel voor intuïtieve bediening, verbonden koken voor beheer op afstand en Steamify® voor stoomkoken met geringe inspanning.

Ontdek meer

BEREIDING

Hoe kook je graag?

Stomen – Stoomovens tillen je bereidingen naar een hoger niveau. Koken met stoom en vocht zorgt voor een bruine en krokante buitenlaag. Het resultaat is een volledig assortiment van ongelooflijk sappige gerechten, inclusief vlees, vis, groenten en zelfs desserts.

Grillen – Een oven met een afzonderlijke grill geeft meer ruimte om mee te spelen en is een optimale keuze voor grotere maaltijden.

Bakken – Een ventilatie-oven levert uitstekende taarten en cakes op, dankzij de perfect gelijkmatige warmteverdeling. Overweeg ook een combi-stoomoven voor professionele resultaten.

Alle het bovenstaande – Een multifunctionele stoomoven biedt je al het bovenstaande.

REINIGING

Je hoeft de oven niet langer te reinigen met chemicaliën.

Zelfreinigende ovens – Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C, waarbij het vuil tot een fijn stof wordt gereduceerd dat je eenvoudig kunt wegvegen met een doek.

Katalytische voeringen – De katalytische voering absorbeert de vetvlekken en wordt geactiveerd door regelmatige verwarming tot 220°C. Het vet wordt geoxideerd zodat het oppervlak schoon blijft.

Tip: Een antivingerafdruk-coating ziet er onberispelijk uit en moet minder schoongemaakt worden.

STOOMOVEN

Koken als een professional. Een stoomoven sluit de smaak in, verbetert de textuur en behoudt de knapperigheid. Gebakken brood rijst beter, kip blijft mals, groenten behouden hun heldere kleur, en met de sous vide techniek kun je een volledige nieuwe kookwereld verkennen.

KIES JE APPARAAT

Of je nu wel of geen kookliefhebber bent, meestal een diner voor twee bereidt of liever een uitgebreid diner voor je familie en vrienden organiseert, in het ruime assortiment van AEG is er vast en zeker een oven die bij je past.

 • SousVide-icoon
  SousVide-functie

  Je kunt genieten van de kracht van de 'sous vide'-techniek waarop professionele chefs vertrouwen voor de lekkerste, sappige en perfect bereide gerechten.

 • Steamify-icoon
  Steamify®

  Je hoeft alleen de temperatuur in te stellen en de oven stelt het juiste stoomniveau in waardoor je met vertrouwen kookt met stoom en kunt genieten van de heerlijke resultaten.

 • Cookview-icoon
  CookView®

  De camera van de CookView®-oven houdt je gerecht in de gaten door afbeeldingen naar je telefoon te sturen.

De SousVide-revolutie

In onze ovens met SousVide kun je resultaten bereiken die niet mogelijk zijn in een standaard oven. Je kunt nu volledig puur koken en alle aroma's, smaak en voedingsmiddelen insluiten met behulp van vacuüm en vervolgens zachte stoom gebruiken om heerlijke perfectie te bereiden.

Waarom SousVide koken?

Sous vide wordt oorspronkelijk toegepast in restaurantkeukens en bereidt voedsel op lage temperaturen waarbij de temperatuur gelijk blijft binnen een bereik van een halve graad. Deze precisie biedt je watertandende smaak, resultaten die keer op keer kunt herhalen en het risico dat een gerecht te gaar wordt is vrijwel uitgesloten.

9000 SteamPro met Steamify®

Professionele resultaten. In jouw keuken

Creëer thuis gerechten van professionele kwaliteit met de 9000 SteamPro-oven met Steamify®. Drie kookniveaus maken het mogelijk om te verwarmen, te koken met stoom of een combinatie van beide te gebruiken. Zelfs sous-vide is mogelijk. Geslaagde resultaten zijn gegarandeerd, automatisch ingesteld met Steamify®.

Steamify® - Iedere dag koken met stoom

De 9000 SteamPro-oven is samen met zijn Steamify®-functie het beginpunt om stoom aan je kooktechnieken toe te voegen. Je kunt fantastische resultaten verwachten van het stomen van vis en groenten tot het roosteren van biefstuk en het bakken van brood.

Nu kopen

Controleer en beheers elk gerecht

De 9000 CookView®-oven heeft een wifi-verbinding en interne camera. De lens geeft het beeld in de oven weer en is draadloos verbonden met de My AEG Kitchen app. Gebruik je smartphone om elk gerecht onder de knie te krijgen en in de gaten te houden, live de temperatuur en kooktijd aan te passen. Vanaf elke plek.

Nu kopen
 • Steamify-icoon
  Steamify®

  Je hoeft alleen de temperatuur in te stellen en de oven stelt het juiste stoomniveau in waardoor je met vertrouwen kookt met stoom en kunt genieten van de heerlijke resultaten.

 • Kook- en bakassistent-icoon
  Kook- en bakassistent

  Of het nu zoet of hartig is, met Kookassistentie is je gerecht altijd perfect. Je geeft eenvoudigweg aan wat je bereidt en de digitale kook- en bakassistent selecteert de optimale instellingen zodat je gerecht perfect wordt bereid.

 • Smart Kitchen ingeschakeld-icoon
  Smart Kitchen ingeschakeld

  Bedien de oven op afstand, ontdek onze verschillende partners en krijg nog persoonlijkere kookassistentie, allemaal via de My AEG Kitchen App. Het is de gemakkelijke en eenvoudige manier om je Smart Kitchen-ervaring te verrijken.

Hoeveel stoom?

Minder stoom gebruiken werkt goed bij vlees waardoor het mals wordt met een knapperig korstje. Delicatere gerechten, zoals vla of vlaai, hebben meer stoom nodig terwijl koken met alleen stoom ideaal is voor vis, rijst, couscous of groenten.

8000 SteamBoost met Steamify®

Zet smaak op de hoogste stand.

De 8000 SteamBoost werkt op exact dezelfde wijze als een traditionele oven, maar met het extra voordeel van stoom. De introductie van stoom maakt het grote verschil. Hierdoor wordt de natuurlijke vochtigheid vastgehouden die voor vele sappige en malse gerechten zorgt, zoals vlees, vis, stoofgerechten en groenten, maar ook desserts. Het gaat allemaal om smaak. Heel veel smaak.

Nauwkeurige stoom voor al je gerechten

De 8000 SteamBoost-oven is voorzien van drie kookmodi - warmte, stoom en een combinatie van beiden. Verschillende stoomniveaus – steeds dezelfde uitstekende resultaten voor al je gerechten.

Toon alle SteamBoost ovens

Perfecte resultaten. Moeiteloos

De 8000 Kookassistentie-functie van de oven heeft een ingebouwde receptenverzameling, zodat je elke maaltijd eenvoudig en precies kunt bereiden. Er is ook een voedselsensor, die als hij in het voedsel wordt gestoken, de temperaturen binnenin analyseert. Voor consequent betrouwbare resultaten, bij elk gerecht.

Alle smaak. De helft van de tijd

Een heerlijk sappig gebraden kip of een rijke rundsstoofpot, allemaal op de helft van de tijd van een conventionele oven klaar. De 8000 CombiQuick oven is de snellere weg naar uitzonderlijke smaken en geweldige gerechten, en combineert warmelucht met de snelheid van een magnetron voor de afwerking en texturen van een conventionele oven in een compacte ruimte. Vanaf nu is tijd geen belemmering meer voor smaak.

Ontdek de 8000 CombiQuick oven
 • Kook- en bakassistent-icoon
  Kook- en bakassistent

  Of het nu zoet of hartig is, met Kookassistentie is je gerecht altijd perfect. Je geeft eenvoudigweg aan wat je bereidt en de digitale kook- en bakassistent selecteert de optimale instellingen zodat je gerecht perfect wordt bereid.

 • Voedselsensor-icoon
  Voedselsensor

  Gebruik hem als een sous-chef of als timer. De keuze is aan jou. De Voedselsensor kan worden gebruikt als gids of als timer tijdens het koken. Steek de Voedselsensor in je gerecht en het meet de temperatuur van het voedsel nauwkeurig.

 • Pyrolytische reiniging

  Onze ovens met pyrolytische reiniging bieden het ultieme in zelfreiniging en tillen efficiëntie en gemak tot een nieuw niveau. De oven warmt op tot een heel hoge temperatuur waardoor voedselresten in fijne as wordt veranderd en gemakkelijk weggeveegd kunnen worden.

Waarom stoom?

De combinatie van warmte en stoom zorgt voor een krokante en gouden buitenkant en een zachte binnenkant - elke keer weer. Het is een eenvoudige en zeer effectieve manier om ervoor te zorgen dat alles wat je kookt, vol smaak zit.

7000 SteamCrisp®

Stoom. De nieuwe norm voor smaak.

Haal meer uit je kookkunsten met de 7000 SteamCrisp®-oven. Hoe? Traditionale ovenwarmte is verbeterd door de introductie van stoom. Je krijgt dus niet alleen knapperige gouden korstjes aan de buitenkant, maar dankzij de zachte smaakbewarende aard van stoom is je voedsel ook sappig, mals en smakelijk aan de binnenkant.

Zorg altijd voor malse en sappige resultaten

De 7000 SteamCrisp®-oven tilt je gerechten al watertandend naar een hoger niveau. Het voegt eenvoudig stoom toe aan de gebruikelijke ovenwarmte zodat je braadstuk mals blijft, de groenten sappig blijven en alles er knapperig uitkomt.

Rood. Medium. Doorbakken. Op jouw verzoek

Dit is je nieuwe sous-chef, de 7000 SenseCook®-oven. Je nieuwe instrument in de zoektocht naar de sappigste lamsbout, de meest malse zalmfilet. Gebruik de kerntemperatuursensor om de oven in te stellen op hoe je je gerecht bereid wilt hebben - rood, medium, doorgebakken. Zonder de deur te moeten openen wordt alles, van malse stukken vlees tot gesmolten chocoladefondants, gecontroleerd en beheerst.

Ontdek de 7000 SenseCook oven
 • PlusSteam-icoon
  PlusSteam-functie

  De SteamBake-multifunctieoven heeft een PlusSteam-knop die als hij tijdens het bakken wordt aangeraakt iets meer stoom toevoegt voor de juiste kleur en korst zodat je trots kunt zijn op het resultaat.

 • Voedselsensor-icoon
  Voedselsensor

  Gebruik hem als een sous-chef of als timer. De keuze is aan jou. De Voedselsensor kan worden gebruikt als gids of als timer tijdens het koken. Steek de Voedselsensor in je gerecht en het meet de temperatuur van het voedsel nauwkeurig.

 • Luchtconvectie-icoon
  Hete lucht voor gelijkmatig garen

  Gelijkmatig gegaard voedsel dankzij het slimme Hete Lucht convectiesysteem.

Waarom stoom?

De combinatie van warmte en stoom zorgt voor een krokante en gouden buitenkant, en een zachte en luchtige binnenkant - elke keer weer. Het is een eenvoudige en zeer effectieve manier om ervoor te zorgen dat alles wat je kookt vol smaak zit.

6000 SteamBake

Voeg stoom toe voor knapperige resultaten

Naast alle standaard ovenfuncties voegt de stoomfunctie in deze 6000 SteamBake oven stoom toe bij het begin van het bakproces. De stoom houdt het deeg vochtig aan het oppervlak om je gebak te voorzien van een gouden kleur en heerlijke korst, terwijl het binnenin zacht en smeuïg blijft. Dus behalve het bakken van knapperige en smakelijke broodjes, muffins en taarten, zullen ook je gebraden kip, gegrilde spareribs en lasagne even lekker en perfect bereid zijn.

Verwacht hetzelfde. Altijd weer

Altijd weer gelijkmatige resultaten behalen, vereist nauwkeurig afgeregelde warmte die consistent door de hele oven verdeeld wordt. In tegenstelling tot standaardovens zorgt de geavanceerde ventilatortechnologie van de 6000 SurroundCook®-oven ervoor dat elk gerecht exact de juiste hoeveelheid warmte krijgt. Gelijkmatig. Op consistente wijze. Waar het ook staat. Of het nu één of meerdere gerechten zijn. Je hoeft je gerechten halverwege niet meer om te draaien. Alleen de resultaten die voldoen aan je verwachtingen. Het goudbruine korstje op een aardappelgratin. De donkerbruine korst op een rundsfilet. De zachte smaak van een rijkelijke chocoladecake. Altijd weer.

Nu kopen