Koopgidsen

Welke oven moet ik kopen?

Food cooked with AEG Steam Ovens

Waarom een combi-stoomoven?

Een multifunctionele stoomoven kan alles wat je huidige oven kan, maar helpt je om jouw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. De oven in jouw keuken omringt het eten met droge lucht. Combi-stoomovens voegen stoom toe aan het proces. Door te stomen verbetert de smaak, textuur en kleur en blijft het eten krokant - zo wordt elke maaltijd een meesterwerk.

Beter bakken met een combi-stoomoven

Goed bakken is een kunst. Fantastisch bakken is een wetenschap. Om een meesterwerk te creëren is het toevoegen van stoom net zo belangrijk als elke streek van je gebakskwast. Dit komt doordat watermoleculen warmte sneller geleiden dan warme lucht, waardoor het eten beter gaar wordt. Met één druk op de knop voegt onze SteamBake oven een perfecte hoeveelheid stoom toe aan jouw gerecht in drie eenvoudige stappen. Dit leidt tot hoger en sneller rijzen en karamelisatie voor een dikkere korst. Gebruik onze handige baktips om elke keer weer het beste resultaat te verkrijgen met de stoomoven. 

In 3 stappen beter bakken met de SteamBake oven

 • Water in de multifunctionele SteamBake stoomoven schenken
  1
  Stap 1

  Schenk 100 ml water in de ruimte onderin de oven.

 • De stoomknop op de multifunctionele SteamBake stoomoven
  2
  Stap 2

  Selecteer het programma en druk op de PlusSteam-knop.

 • Bakken in de multifunctionele SteamBake stoomoven
  3
  Stap 3

  Laat de oven vijf minuten opwarmen en geniet daarna van je heerlijke bakkunsten.

Voeg stoom toe aan je zalm

Met de AEG SteamBoost oven kun je naast alle traditionele heteluchtfuncties ook hetelucht met stoom combineren. Of kies voor 100% stoom toevoegen om je gerechten volledig te stomen. Bereid je zalm bijvoorbeeld niet in een pocheerpan, maar stoom deze liever. Als je zalm in een SteamPro stoomoven bereidt, blijft de zalm heerlijk mals en voorkom je dat het droog wordt.  Stoom helpt om de natuurlijke kleuren van je voedsel te behouden. De frisse kleur roze die de zalm krijgt in een stoomoven ziet er net zo goed uit als het smaakt. 

Waarom sous vide koken?

Sous vide koken is nog nooit zo makkelijk geweest, dankzij de combi-stoomovens van AEG. In onze SteamPro ovens met sous vide functie kun je resultaten bereiken die onmogelijk zijn in een normale oven. Vacuümzakken vertragen de oxidatie waardoor de smaak behouden blijft. Bovendien blijft de temperatuur constant gehouden binnen een bereik van een halve graad. Deze precisie geeft je een overheerlijke smaak en resultaten die je telkens opnieuw kunt hercreëren. Sous vide mag dan wel een geavanceerde techniek zijn, maar AEG maakt het eenvoudig. Je hoeft je gerecht niet meer in een warmwaterbad te plaatsen, in plaats daarvan kun je gerechten sous vide bereiden door te stomen. En dat in eigen keuken. Nog niet overtuigd? Lees dan meer over de voordelen van stoomovens.

Onze combi-stoomovenserie

Met de AEG SteamBake ovens maakt je brood extra licht en luchtig met een krokante korst dankzij de toevoeging van een klein beetje stoom. Deze oven is de droom van elke bakker en is bovendien ook perfect om sappig, mals, goudbruin gebraden vlees te bereiden.

De AEG SteamBoost oven met volledige stoomfunctie haalt meer smaak uit jouw gerechten. Hij werkt precies hetzelfde als een traditionele oven, maar met het extra voordeel van stoom. Kies voor 100% stoom of combineer stoom met hetelucht.

Onze meest geavanceerde oven kan alles doen wat zijn voorgangers doen en meer. De AEG SteamPro oven is op de graad nauwkeurig in te stellen en gecombineerd met de vochtsensor zorgt dit voor exacte en professionele resultaten. Gebruik de sous vide techniek om je vlees-, vis- en groentegerechten te perfectioneren.

Meer voordelen van stoomovens

Heb je net een stoomoven gekocht? Wacht dan niet langer en registreer je oven dan hier. Ontdek de vele voordelen zoals het gratis luxe AEG kookboek wat je bij registratie kan aanvragen.

Meer voordelen van stoomovens

Met stomen verbeter je elk gerecht

Wat je ook wilt koken, elk gerecht kun je stomen. De optie 'weinig vocht' helpt je met het bereiden van braadstukken en gebak dat smelt in de mond. 'Medium vocht'  kan restjes zo transformeren dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn, je kunt die slappe hap uit de magnetron vergeten. En '100% stoom' is een snellere, lekkere en gezondere manier om te genieten van gestoomde groenten, vis en granen zoals rijst en couscous. Wilt je meer weten over de stoomtijden van vlees of vis? Bekijk dan onze stoomtijden tabel of zoek de juiste instellingen en stoomtijden op in de handleiding van jouw stoomoven. 

De schone binnenkant van een AEG-stoomoven

Eenvoudig koken, eenvoudig schoonmaken

Onze ovens maken koken met stoom eenvoudig. En als je klaar bent met koken, kun je de oven ook eenvoudig schoonmaken. De stoomreinigingsprogramma's helpen bij het verwijderen van etensresten. En de pyrolytische reiniging verbrandt alle etensresten tot een fijne as die je moeiteloos kunt wegvegen. Zodat je je kunt concentreren op het creëren van uitstekende gerechten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het schoonmaken van de oven

De MaxiKlasse bakplaat met anti-aanbaklaag

Professioneel bakken

Met de stoomovens van AEG kun je de heerlijkste broden en kruimelgebak maken. Combineer verschillende accessoires met de stoomoven om te kunnen bakken als een professional. Met de Maxiklasse bakplaat met geperforeerde basis zorg je voor een gelijkmatige verwarming en de anti-aanbaklaag is perfect voor gebakken brood. Zo kun je genieten van heerlijke, krokante stokbroden dankzij de bereiding met stoom in je eigen keuken. 

Lees over de ervaringen van onze deelnemers

de ervaringen van onze workshop deelnemers

De stoomoven ervaringen van anderen

Ontdek hoe onze workshop deelnemers op de prestaties van SteamPro stoomovens reageerden. Laat je inspireren door de ervaring van anderen en ontdek wat zij vonden van onze stoomoven. 


RUIMTE & LOCATIE

Meet eerst de beschikbare ruimte. Alle ovens hebben minstens 60 cm breedte nodig, terwijl de hoogte kan verschillen. Bekijk welke oven u kunt kiezen gebaseerd op de volgende hoogtes:

60 cm – een enkele oven van standaardformaat 

45 cm – compacte ovens zijn geschikt vooor smallere ruimtes

Tip: Je kunt ruimte besparen zonder concessies te doen met betrekking tot functionaliteit. Met een compacte magnetron kun je gerechten bereiden, grillen, opwarmen of ontdooien met hetzelfde resultaat als een grotere oven.

CAPACITEIT

Als je een groot gezin hebt of vaak mensen ontvangt, heb je waarschijnlijk behoefte aan een oven die grotere maaltijden kan bereiden. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – perfect voor een groot gezin van vier of meer personen

40 – 70 liter – het meest geschikt voor een gezin van drie of vier personen

35 – 40 liter – ideaal om te koken voor een tot twee personen

Tip: Een combinatie van meerdere compactmodellen in een keukenwand kan ook een prima optie zijn voor grotere gezinnen.

BEREIDING

Hoe kook je graag?

Stomen – Stoomovens tillen je bereidingen naar een hoger niveau. Terwijl de hitte zorgt voor een bruine en krokante buitenlaag, sluit de stoom het vocht in aan de binnenkant. Het resultaat is een volledig assortiment van ongelooflijk sappige gerechten, inclusief vlees, vis, groenten en zelfs desserts.

Grillen – Een oven met een afzonderlijke grill geeft meer ruimte om mee te spelen en is een optimale keuze voor grotere maaltijden.

Bakken – Een ventilatie-oven levert uitstekende taarten en cakes op, dankzij de perfect gelijkmatige warmteverdeling. Overweeg ook een combi-stoomoven voor professionele resultaten.

Alle het bovenstaande – Een multifunctionele stoomoven biedt u al het bovenstaande.

REINIGING

Je hoeft de oven niet langer te reinigen met chemicaliën.

Zelfreinigende ovens – Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C, waarbij het vuil tot een fijn stof wordt gereduceerd dat je eenvoudig kunt wegvegen met een doek.

Katalytische voeringen – De katalytische voering absorbeert de vetvlekken en wordt geactiveerd door regelmatige verwarming tot 220°C. Het vet wordt geoxideerd zodat het oppervlak schoon blijft.

Tip: Een antivingerafdruk-coating ziet er onberispelijk uit en moet minder schoongemaakt worden.

STOOMOVEN

Koken als een professional. Een stoomoven sluit de smaak in, verbetert de textuur en behoudt de knapperigheid. Gebakken brood rijst beter, kip blijft mals, groenten behouden hun heldere kleur, en met de sous vide techniek kun je een volledige nieuwe kookwereld verkennen.

KIES UW APPARAAT

Of u nu wel of geen kookliefhebber bent, meestal een diner voor twee bereidt of liever een uitgebreid diner voor uw familie en vrienden organiseert, in het ruime assortiment van AEG is er vast en zeker een oven die bij u past.