Koopgids - Was-droogcombinatie

WELKE WAS-DROOGCOMBINATIE MOET IK KOPEN?

Capaciteit was-droogcombinatie

Was-droogcombinaties zijn er in twee capaciteiten. De droogcapaciteit is enigszins kleiner dan de wascapaciteit, omdat het drogen van kleding meer ruimte nodig heeft om de lucht te laten circuleren. Factoren die moeten worden overwogen wanneer je naar de capaciteit kijkt:

Grootte van huishouden: grote gezinnen tegenover eenpersoonshuishoudens
Gewoonten: hoe vaak per week wast je?
Soort en formaat van de artikelen die je wast: Bijvoorbeeld: beddengoed, dekbedden en gordijnen hebben voor het beste resultaat een grotere trommel nodig.

Alle was-droogcombinaties van AEG zijn uitgerust met ProSense-technologie. ProSense maakt gebruik van geavanceerde vocht- en temperatuursensoren om het energieverbruik af te stemmen op grote en kleine wasladingen. Hierdoor bespaar je tijd en geld en zorg je ervoor dat je kleding beschermd is.

Afmetingen was-droogcombinatie

Als je ruimte te kort komt, kun je een twee-in-een was-droogcombinatie overwegen. Vind al het gemak van afzonderlijke machines zonder ruimte op te offeren. Er zijn twee soorten was-droogcombinaties: inbouw- en vrijstaande modellen. Inbouw- of geïntegreerde modellen worden bij de installatie bedekt met een paneel zodat de eenheid volledig wordt opgenomen in de keukeninrichting.

ENERGIEZUINIGE WAS-DROOGCOMBINATIE

Iedere was-droogcombinatie van AEG is ontworpen om aanzienlijk te besparen op energie en water, en je wasgoed volgens de hoogste standaarden te verzorgen. De energieklassen voor was-droogcombinaties van AEG lopen van A tot A -40%. Dit betekent dat de hoogste klasse AEG-machines 40% zuiniger zijn dan de A-klasse vereist. Sommige technologieën kunnen bijdragen aan een betere energieklasse. Daaronder vallen invertermotors, ProSense-technologie of SensiDry, onze warmtepomptechnologie.

SLIMME WAS-DROOGCOMBINATIE

Ervaar zorg op maat door je apparaten te verbinden met de My AEG Care-app. Zo heb je overal toegang tot de expertise van AEG, kun je zowel was als droogprogramma's op maat op afstand instellen, ontvang meldingen wanneer je wasgoed klaar is en krijg advies over het juiste programma voor een optimale zorg voor je kleding.

Ontdek meer

2-in-1 programma´s

Maak gebruik van wassen-naar-drogen programma´s om kleine wasladingen efficiënt te behandelen, zodat je op verzoek in één vloeiend proces draagklare resultaten krijgt.

Programma’s

Er bestaat geen programma dat elk soort wasgoed aankan. Mensen en stoffen verschillen en hebben hun eigen behoefte. Daarom beschikken onze was-droogcombinaties over een reeks van programma´s:

 • Fijne zwarte was
  Wol (wool)

  Was en droog je fijne en wolle was veilig in een enkel proces.

 • Wit overhemd
  Stomen

  Verminder kreuken uit droge kleding, fris ze op of verwijder geuren.

 • Stapel kleding
  Anti-allergie

  Speciaal ontwikkeld voor de behoeften van mensen die allergisch zijn.

 • Houdini-jack
  Outdoorkleding

  Het buitenkledingprogramma (Outdoor) met DualSense®-technologie beschermt technische stoffen om hun structuur ook na verloop van tijd te behouden. Een speciale droogcyclus herstelt de waterbestendigheid.

Certificeringen

De Woolmark-certificering is een goedkeuringsstempel van de Woolmark Company. Dit betekent dat alle was-droogcombinaties van AEG behoedzaam genoeg zijn voor wol- en fijne was, zowel tijdens het wassen als tijdens het drogen.

De beschermer van je volledige garderobe

Het is de wasdroger waar je naar uitkeek. De ÖKOKombi met de allereerste SensiDry®-technologie ter wereld is in staat alles wat je wast in een keer te drogen en verzorgt daarmee je volledige garderobe.

Het meest geavanceerde systeem van AEG past het programma aan voor verschillende stoffen, waaronder zijde, fijne was, wol of outdoorkleding, en gebruikt zijn geavanceerde warmtepomptechnologie om lage temperaturen en gecontroleerde trommelbewegingen te garanderen. Hierdoor wordt alles grondig en gelijkmatig gewassen en gedroogd en wordt ieder item beschermd. Dit geeft je het volledige vertrouwen dat je kleding na elke keer dragen zijn vorm en staat behoudt. Het is de beschermer van al jouw kleding.

Lees meer
 • Thermometerpictogram
  SensiDry®-technologie

  Zacht en energie-efficiënt drogen op lage temperaturen met SensiDry®.

 • Pictogram met vlinder
  DualSense®-technologie

  Met DualSense kan je de meest delicate stoffen veilig wassen en drogen, zelfs wollen stoffen met een handwas-label.

 • Pictogram met 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  ProSense®-technologie - Past automatisch de tijd, het watervolume en het energieverbruik aan bij elke lading.

SensiDry®-technologie

Onze SensiDry®-technologie zorgt voor je volledige garderobe, en zet daarbij zijn geavanceerde warmtepomptechnologie in voor lage temperaturen en het veilig drogen van jouw kleding. Behoedzamere trommelbewegingen geven je het volledige vertrouwen dat je kleding na iedere keer wassen en drogen zijn vorm, kleur en textuur behoudt.

 

Bespaar tot wel 40% meer energie en water

Onze eerste warmtepompdroger was de eerste wereldwijd en is voorzien van de baanbrekende SensiDry®-technologie.

ÖKOKombi maakt gebruik van een ongekende stoffenkennis voor de meest effectieve en economische programma's. Dit komt in vergelijking met andere machines neer op een besparing van maximaal 40% aan energie en water in elke cyclus.

Wasdroger op voetstuk

Droog alles wat je wast in één keer

Vul de machine in de ochtend en haal ze na het werk leeg: je beste outfit weer schoon, droog en klaar om op stap te gaan. Met de temperatuur en bewegingen op maat wordt al je kleding van fijn tot outdoor in een keer behoedzaam gewassen en gedroogd. Elke machine is voorzien van een Wash & Dry-modusknop voor ononderbroken programma's, waardoor je jouw kleding in één moeite door en zonder problemen kunt wassen en drogen.

Van droog tot droog in maar drie uur

Het NonStop 3h/3kg-programma doet maar drie uur over het wassen en drogen van 3 kg wasgoed. Dit betekent desgewenst draagklare resultaten dankzij een naadloos droog-tot-droog-proces. De eenvoudigste manier om voor je kleding te zorgen.

De beschermer van klassiekers

Klassiekers trotseren de tijd, zijn niet onderhevig aan mode en geven je een complete oplossing om er goed uit te zien. Dat geldt ook voor de nieuwe Kombi-was/droogcombinatie met ÖKOMix-technologie.

Het is de enige machine op de markt die wasmiddel en wasverzachter vooraf afzonderlijk in water mengt voordat ze in de trommel komen. Dit betekent dat ze zijn geactiveerd voordat ze op de stoffen terechtkomen en je kleding zo voorbereiden op de grondigste reiniging en de meest gelijkmatige droging. Hierdoor wordt elke vezel behandeld. En krijgt elke vezel volledige bescherming. Alles in één. En allemaal in minder tijd dankzij het ÖKOPower NonStop 4h/5kg-programma dat in vier uur 5 kg wasgoed wast en droogt. 

Lees meer
 • T-shirtpictogram
  ÖKOMix-technologie

  ÖKOMix mengt vooraf wasmiddel en wasverzachter met water om elke vezel te bereiken.

 • Pictogram met vlinder
  DualSense®-technologie

  Je kunt zelfs je fijne was veilig wassen en drogen, zoals wol normaal met de hand gewassen dient te worden.

 • Pictogram met 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past tijd, water- en elektriciteitsverbruik automatisch aan op de grootte van elke lading.

Blauw en wit overhemd

ELKE VEZEL BESCHERMD

Het voormengen van wasmiddelen en wasverzachter zorgt voor een efficiëntere verspreiding, om bij elke vezel te komen. Dit houdt in dat elk deel van de kleding wordt bereikt en verzorgd. Elke vezel wordt grondig gewassen en perfect beschermd en voorbereid op de meest gelijkmatige droging.

De beste bescherming. In korte cycli. Zonder compromis.

Ons ÖKOPower NonStop 4h/5kg-programma biedt de meest efficiënte was- en droogcycli in de kortst mogelijke tijd. Hij is ontworpen voor dagelijks wasgoed en om 5 kg wasgoed te wassen en te drogen in vier uur en levert de zuinigste prestaties die de markt momenteel te bieden heeft, met besparing op zowel tijd als energie. Met uitstekende resultaten, elke keer weer.

Bescherming tegen slijtage

Sommige materialen, zoals waterbestendige stoffen en wol, hebben speciale verzorging nodig. Hier komt het intelligente systeem van onze nieuwe Kombi-was/droogcombinaties van pas.

Op basis van de beste DualSense-technologie worden de temperatuur en beweging van de trommel aan de verschillende materialen aangepast. In tegenstelling tot andere machines wordt het programma aangepast op de specifieke waslading, zodat alle kledingstukken, van getextureerde jassen tot zachte truien, in een handeling met zorg worden gewassen, gedroogd en verzorgd.

 • Pictogram met vlinder
  DualSense®-technologie

  Je kunt zelfs je fijne was veilig wassen en drogen, zoals wol die normaal met de hand gewassen dient te worden.

 • Pictogram met 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past tijd, water- en elektriciteitsverbruik automatisch aan op de grootte van elke lading.

 • Pictogram van cirkel met 1h/1kg
  Programma van 60 minuten

  Was en droog je kleding in slechts 60 minuten.

DualSense®-technologie

DualSense-technologie past de cyclusinstellingen aan de soorten stoffen in de trommel aan. Kleding wordt gewassen en gedroogd op de perfecte temperatuur met optimale bewegingen van de trommel. Elk item behoudt zijn vorm en maat. In 1 cyclus.

Oranje stof

Een complete behandeling voor outdoorkleding

Zonder de juiste verzorging kan buitenkleding slijten en zijn functionaliteit verliezen. Met de DualSense®-functie kan dit worden behouden en hersteld, van waterafstotend tot ademend. Ontdek de beschermer van je sportkleding.

Verzorgt twee keer zo effectief*

De ProSense®-technologie past de tijdsduur en het water- en energieverbruik aan op de hoeveelheid wasgoed, zelfs voor een enkel overhemd of voor de volledige was van de week. Dit komt door de specifieke sensoren die op intelligente wijze de cyclusinstellingen regelen en ervoor zorgen dat je kleding precies zo lang wordt gewassen als nodig is. Hierdoor zullen de stoffen minder slijtage ondervinden en langere tijd hun kleur en structuur behouden.

*Test uitgevoerd door Ritex in december 2015 (nr. 15CR00099)

Was en droog zelfs je wollen stukken en fijne was die alleen met de hand gewassen mogen worden

Deze was/droogcombinatie is de enige machine op de markt met het Woolmark Blue-certificaat voor het was- en droogproces, waarmee zelfs de meest delicate stoffen zoals wol, veilig gewassen en gedroogd kunnen worden. Onze programma´s behandelen fijne was zoals viscose en zijde op een gevoelige manier, zodat ze ook hun vorm behouden. De stoffen krijgen de specifieke zorg die ze nodig hebben.