Overtref alle verwachtingen

Haal meer uit bereiding met stoom

Waarom koken met stoom?

.

 Eenvoudig koken & opwarmen
Koken in een combi stoomoven is makkelijker dan je denkt. Kies gewoon de juiste optie en in een handomdraai heb je een heerlijk gerecht klaar.

 Perfectioneer elk gerecht
Met stoom kook je zoveel gezonder én met meer smaak. Het is extra vetarm, supervoedzaam en perfectioneert naast de smaak, ook nog beter de textuur en kleur van elk gerecht.

 Maximale controle, fijne resultaten
Tijdens het koken kan er niks mislopen. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid, zonder risico op uitdrogen. Voor een resultaat dat alle verwachtingen overtreft.

Met stoom haal je meer uit je bereidingen

 • Brood en patisserie bakken

  Bakken met stoom? Door de ideale hoeveelheid stoom toe te voegen, bak je brood met een zalig zachte kruim en extra krokante korst.

 • Vlees bereiden

  Vlees braden of grillen? Met wat stoom verkrijg je een superknapperig korstje en blijft het vlees binnenin heerlijk smeuïg en mals.

 • Vis bereiden

  Stoom en vis gaan uitstekend samen. Je visbereidingen krijgen een onovertroffen mooie kleur, zeer zachte textuur en fijne smaak.

 • Groenten bereiden

  Koken met stoom is gezond. De voedingsstoffen die in de groenten aanwezig zijn, blijven maximaal bewaard.

 • Sous-vide

  Stoom je gerechten vacuümverpakt op de sous-vide stand en geniet van een onverwacht krachtige smaakexplosie.

 •   

Zoveel meer dan een stoomoven

Maak van elke maaltijd een buitengewone belevenis met de SteamBoost. Deze oven heeft drie kookstanden: hete lucht, stoom en de combinatie van beide. Stoom gaart voedsel geleidelijk tot in de kern en houdt het heerlijk mals. Hete lucht zorgt voor een superknapperig korstje en een goudgele kleur. Klaar om te stoomkoken en zoveel meer uit je oven te halen?

Ook de SteamPro oven heeft drie kookstanden: hete lucht, stoom en een mix van beide. De sous-videtechnologie zorgt ervoor dat het van nature aanwezige vocht en de rijke smaken behouden blijven om uitzonderlijke smaakervaringen te creëren. Heerlijk sappig vlees braden, brood met een extra luchtige kruim bakken of desserten maken? Ga de uitdaging aan en geniet van een unieke kook- en smaakervaring.

Deze SteamBake oven voegt stoom toe aan het begin van het bakproces. Ook heeft deze oven een voedselsenor om altijd dat perfecte resultaat te behalen. Via de kookassistentie helpt deze oven je goed op weg. En schoonmaken is zeer eenvoudig met de pyrolytische reiniging en kun je vet, vuil en voedselresten makkelijk wegvegen.

Vind een AEG verkooppunt in jouw buurt

Er is een AEG combi stoomoven voor elk gerecht, elke smaak en elk budget.
En er is vast een winkel in jouw buurt waar je de proef op de som kunt nemen.

Eenvoudig koken & opwarmen

Koken met een combi stoomoven is supereenvoudig. Zet de oven op ‘weinig vocht’ voor het bereiden van braadstukken en bakken. De optie ‘Medium vocht’ transformeert restjes zo dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn. Dankzij deze regenereer-functie heb je geen magnetron nodig om maaltijden op te warmen. Je combineert dus een stoomoven met het gemak van een magnetron. De optie ‘100% stoom’ is ten slotte een snellere, lekkerdere en gezondere manier om te genieten van gestoomde groenten, vis en granen zoals rijst en couscous.

Perfectioneer elk gerecht

Stoom is een essentieel ingrediënt voor wie gezond en smaakvol wil koken. Het is vetarm, voedzaam en perfectioneert naast de smaak, ook de textuur en kleur van elk gerecht. Het is kortom ideaal om je kookkunsten te perfectioneren.

Maximale controle, fijne resultaten

Tijdens het stoomkoken kan er niks mislopen. De vochtsensor op de SteamPro oven regelt de exacte vochtigheid, zonder risico op uitdrogen. De hete lucht wordt gelijkmatig verdeeld dankzij het ThermiC° luchtstroomsysteem. Het resultaat? Een perfecte culinaire bereiding waarin de natuurlijke smaken en voedingsstoffen maximaal bewaard blijven. 

Bakken als een professional

Bakken met stoom? Liefhebbers van brood, taart en patisserie halen met een combi stoomoven meer uit hun bakkunsten. Brood met een luchtige kruim en krokante korst of een perfect afgebakken nagerechtje. Het kan allemaal met een AEG combi stoomoven.

Hoe maak je het beste je oven schoon?

Wij geven je hier een aantal tips, zodat je eenvoudig je stoomoven kunt schoonmaken zonder al te veel moeite.


AEG Kookboek voor combi-stoomovens SteamPro en SteamBoost

Kookboek

Bij registratie van een SteamPro of SteamBoost combi stoomoven krijg je het prachtige AEG kookboek cadeau. Dit boek bevat meer dan 100 exclusieve recepten geschikt voor jouw oven. Benieuwd naar deze recepten voor ongekende smaaksensaties? Bekijk hier het inkijkexemplaar.