Koopgidsen

Zoek de perfecte afzuigkap

Gerechten die worden bereid op een AEG-inductiekookplaat, terwijl een AEG-afzuigkap het bovenmatige stoom afzuigt

Subtiel of opvallend. De keus is aan jou.

Al onze afzuigkappen verwijderen stoom en damp uit de keuken. Maar toch zijn er ook verschillen tussen onze afzuigkappen.

Kies een afzuigkap die perfect past bij jouw smaak; maak een gedurfd statement met een decoratieve afzuigkap zoals onze schouw- en eilandafzuigkappen of ga voor een model dat naadloos in je keuken past.

Creëer de perfecte stemming in uw keuken

Perfecte sfeer

Schep de perfecte sfeer om jouw gerechten te creëren met SilentTech – een stillere manier om te koken. De LED-verlichting zorgt voor een aangename gloed in je keuken, terwijl de Breeze-functie de lucht optimaal zuivert zodra je klaar bent, voor een nog aangenamere sfeer in jouw keuken.

Een frisse keuken, handsfree

Terwijl je druk bezig bent met het bereiden van jouw meesterwerk, houdt onze handsfree afzuigkap intuïtief de keuken schoon en fris. Dankzij de Hob2Hood-functie wordt de afzuigkap automatisch geactiveerd na het aanzetten van de kookplaat en tijdens het koken wordt ook automatisch de juiste afzuigkracht gehandhaafd. De krachtige motor van onze afzuigkappen elimineert stoom en damp zodra deze voorkomen.

Een pan met zeevruchten op het fornuis

RESULTATEN WAAR JE OP KUNT VERTROUWEN

Geniet van schone, frisse lucht, zodra je klaar bent met koken, dankzij hoogwaardige afzuigkappen. Dankzij intelligente filters zal zich geen vet ophopen in het mechanisme, waardoor het eenvoudiger schoon te maken is, en slechte geurtjes zonder moeite worden weggefilterd. Details die het verschil uitmaken, dag in, dag uit.

Zalm koken op een inductiekookplaat, terwijl de overtollige stoom wordt afgezogen door de afzuigkap
De ruimste keuze

Met keuze uit een breed assortiment is het eenvoudig jouw Hob2Hood-combinatie te vinden.

Een stijlvolle AEG-afzuigkap

Jouw keuken, jouw stijl

AEG heeft een aantal inductiekookplaten en afzuigkappen in het assortiment die met elkaar communiceren. In het TouchControl bedieningspaneel van de inductiekookplaat zijn hiervoor sensoren geïntegreerd.

Na inschakeling van de kookplaat gaat de verlichting van de afzuigkap aan en treedt hij in werking. Tijdens het koken wordt automatisch het afzuigvermogen afgestemd op de behoefte. Als de kookplaat wordt uitgeschakeld, stopt de afzuigkap wanneer de warmste kookzone voldoende is afgekoeld. Natuurlijk kan het afzuigvermogen ook handmatig worden aangepast.  Er zijn meer dan 180 combinaties mogelijk. Er is er ook één voor jou.

Bekijk afzuigkappen met Hob2Hood functie

AEG-afzuigkapfilters

Uitleg over afzuigkapfilters

Houd voor een fris huis de filters van jouw afzuigkap goed schoon. De vetfilters vangen voedseldeeltjes, waardoor de lucht en jouw oppervlakken schoon blijven. Terwijl koolfilters geurtjes vangen en verwijderen. Sommige afzuigkappen hebben permanente filters, die kunnen worden schoongemaakt en opnieuw kunnen worden gebruikt, terwijl andere afzuigkappen wegwerpfilters gebruiken. Zorg er, ongeacht welke afzuigkap je kiest, voor dat je het filter regelmatig schoonmaakt of vervangt. 

STIJL & DESIGN

Afzuigkappen zijn er in vele vormen en maten, en zetten op hun manier de toon. Kies tussen opvallend, klassiek of meer discreet.

Eilandafzuigkap – De natuurlijke keuze als u een kookeiland heeft in het midden van uw keuken. Deze afzuigkappen zijn aan het plafond bevestigd.

Plafondafzuigkappen – Voor wie het minder opvallend mag zijn. Deze uitvoeringen komen boven een eiland te hangen, volledig weggewerkt in het plafond.

Schouwafzuigkappen – Deze afzuigkappen worden gemonteerd op de muur en zijn beschikbaar in verschillende maten. De schoorsteen voert de lucht af.

Wandafzuigkappen – Wandafzuigkappen plaatst men rechtstreeks op de muur. De schuine opstelling zorgt voor een optimale werking.

Geïntegreerde afzuigkappen – Deze afzuigkap wordt ingebouwd in een kast net boven de kookplaat waardoor ze nagenoeg onzichtbaar is.

Telescopische afzuigkappen – Het uitschuifmechanisme zorgt voor de best en grootst mogelijke afzuiging. Wanneer het gesloten is, ziet u het nog amper.

Werkbladafzuigkap – De meest discrete opstelling. Komt uit het werkblad wanneer u die nodig hebt.

Combo Hob – De perfecte combinatie tussen een kookplaat en een afzuigkap. Het afzuigmechanisme zit stijlvol verwerkt in de kookplaat, voor meer vrijheid in uw keukenontwerp.

LUCHTCIRCULATIE OF RECIRCULATIE

Kan u de lucht naar buiten afvoeren? 

Ja – In dat geval blaast men de lucht rechtstreeks naar buiten. Houd er rekening mee dat de lengte en het materiaal van het luchtkanaal, samen met het gebruik van gebogen koppelstukken, een invloed heeft op de luchtstroom.

Nee – Dan kiest u voor recirculatie. Deze afzuigkappen, uitgerust met koolstoffilters, zuiveren de lucht en verwijderen minuscule deeltjes en geurtjes voordat de lucht opnieuw in de keukenruimte komt.

Tip: schakel uw afzuigkap in op de laagste stand 10 minuten voor u begint te koken. Zo komt er alvast een luchtstroom op gang die een perfecte afzuiging garandeert.

Gestroomlijnd, stil en responsief

De Matt Black Collection van AEG brengt jarenlange ervaring in materialen samen, met als resultaat een exclusieve en hoogwaardige uitvoering. De matte textuur heeft natuurlijke anti-vingerafdrukeigenschappen, waarvan uit tests is gebleken dat het bestendiger is tegen vlekken en makkelijker te reinigen, en zo zorgt voor een geavanceerd prestatieniveau. 

Onze collectie afzuigkappen met matzwarte afwerking zijn een opvallende verschijning, stil en werken efficiënt terwijl je maaltijden bereidt. 

Ontdek meer

INGREDIËNTEN

Als u regelmatig sterk geurende gerechten klaarmaakt of een grote keuken heeft, kunt u het beste kiezen voor een krachtigere afzuigkap. Niet alleen omwille van de geur maar omdat vet kan condenseren op moeilijk te bereiken oppervlakken en uw muren kan beschadigen.

AFVOERCAPACITEIT

Bij de keuze tussen afzuigkappen met verschillende afvoervermogens  is het goed om uw minimale en maximale afzuigsnelheid te berekenen. Doe het volgende:

1. Meet de lengte, breedte en hoogte van uw keuken.

2. Vermenigvuldig lengte (m) x breedte (m) x hoogte (m) = kubieke capaciteit

3. Vermenigvuldig de kubieke capaciteit x 6 = minimale afzuigsnelheid (6 luchtvervangingen per uur voor licht koken, bijv. stoven).

4. Vermenigvuldig de kubieke capaciteit x 12 = maximale afzuigsnelheid (12 luchtvervangingen per uur om te bakken met olie).

Ideaal is een afvoervermogen tussen 8 en 12.

GELUIDSNIVEAU

Voor een rustige kookomgeving kiest u een afzuigkap met een lagere decibel (dB) classificatie. AEG afzuigkappen variëren tussen 40 en 70dB. Ter referentie, gefluister is circa 40 dB en een normaal gesprek meet tussen 60 en 70dB.

Voor dampkappen heeft het ontwerp van de afvoerbuis een invloed op het geluidsniveau. Beperk het aantal bochten en koppelingen en kies geluidsreducerend materiaal.

FILTERS & REINIGING

Alle afzuigkappen zijn uitgerust met vetfilters die voedseldeeltjes en vetten uit de lucht opvangen. Deze metalen vetfilters kunnen blijvend gebruikt worden. U hoeft die alleen op regelmatige basis te reinigen. Dit kan met de hand: de filters eventjes laten weken in afwasmiddel en daarna reinigen. Of het kan in de vaatwasser met een intensief programma van 60-70°C.

Wanneer uw afzuigkap met recirculatie werkt moeten de actieve koolstoffilters die de geuren verwijderen ongeveer om de 4 maanden vervangen worden. Sommige koolstoffilters kunt u een aantal keren hergebruiken door ze te regenereren. Naar gelang het type kan dit door de koolstoffilters in de vaatwasser te reinigen en daarna te laten drogen; of door ze in de oven te verhitten. 

KIES UW APPARAAT

AEG afzuigkappen combineren krachtige afzuiging, stille efficiëntie en design – ontdek de afzuigkap die perfect bij u past

Afzuigkappen bekijken