AEG Kookplaten met afzuiging

DOORBREEK DE KEUKENREGELS

De combinatie van een inductiekookplaat met een krachtige, geïntegreerde afzuigkap geeft je alle vrijheid in keukendesign. Met onze tips en advies ontdek je alle troeven, functies en installatiemogelijkheden van onze innovatieve AEG ComboHob kookplaten met afzuiging. We maken graag je zoektocht naar de juiste kookplaat met afzuiging voor jouw zo eenvoudig mogelijk.

COMBOHOB, DE KOOKPLAAT MET AFZUIGING VAN AEG

Geniet van de ultieme vrijheid bij het ontwerpen van je keuken met ons assortiment kookplaten met afzuiging. De AEG ComboHob kookplaat met geïntegreerde afzuiging combineert een efficiënte inductiekookplaat met een krachtige afzuigkap in één toestel. Doorbreek de keukenregels, laat je creativiteit vrij en ontwerp jouw keuken zonder compromissen.

Ontdek de diverse voordelen en functies van een kookplaat met geïntegreerde afzuiging versus een afzonderlijke afzuigkap. 

Vrijheid in jouw keukenontwerp

De AEG ComboHob kookplaat met afzuiging maakt jouw leven een stuk eenvoudiger vanwege het gebruiksgemak en de installatie. Zo hoef je niet langer een afzuigkap aan de muur of het plafond te hangen. De kookplaat met afzuiging van AEG heeft een minimalistisch design en vloeit moeiteloos samen met de rest van jouw keuken. Het resultaat? Vrijheid in jouw keukenontwerp, onbelemmerd door de installatie van een traditionele en omvangrijke afzuigkap. De afzuigkap zit immers in je werkblad. Ideaal voor de liefhebber van een moderne en strakke keuken. Jouw keuken, jouw stijl.

MEER RUIMTE VOOR ALLES WAT JE NODIG HEBT

Met een AEG ComboHob kookplaat met afzuiging kan je zonder problemen een diepe lade plaatsen onder de kookplaat. Dit betekent meer ruimte voor al je kookgerei of zelfs voor potten en pannen. De AEG kookplaat met geïntegreerde afzuigkap kan worden geïnstalleerd in werkbladen vanaf 4 mm.

Kookplaat met afzuiging, de handige oplossing voor meerdere keukenopstellingen

 • Vrouw kookt aan een raam
  Kookplaat voor het raam

    

 • vrouw kookt in U-vormige keuken
  U-vormige keuken

    

 • Vrouw kookt aan kookeiland
  Kookeiland

    

De AEG ComboHob kookplaten met afzuiging zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en innovatieve functies om koken nog makkelijker, efficiënter en duurzamer te maken. Ontdek hieronder alle beschikbare opties.

 • Bridge-kookplaat
  Bridge-pictogram
  Bridge

  Met bridge functie kun je twee kookzones combineren tot één grote zone voor grotere of bredere potten en pannen. 

   

 • Kookplaat met dubbele bridge
  Double bridge-pictogram
  Double Bridge

  Met de Bridge functie kun je twee kookzones combineren tot één grote zone voor grotere of bredere potten en pannen.  Met de dubbele Bridge bestaat deze functionaliteit aan beide zijden van de kookplaat.

 • Flexibridge-kookplaat
  Flexibridge-pictogram
  FlexiBridge®

  Met FlexiBridge® kun je je kookzone zelf instellen door maximaal vier zones te combineren. Zo kun je koken met potten, pannen en zelfs plancha’s van verschillende groottes voor de ultieme flexibiliteit.

 • Dubbele flexibridge kookplaat
  Double flexibridge-pictogram
  Double FlexiBridge®

  Met FlexiBridge® kun je je kookzone zelf instellen door maximaal vier zones te combineren. Zo kun je koken met potten, pannen en zelfs plancha’s van verschillende groottes voor de ultieme flexibiliteit. Dubbele FlexiBridge® betekent dat je deze functie aan beide zijden van de kookplaat hebt.

 • Breeze-kookplaat
  Breeze kookplaat-pictogram
  Breeze

  Na het koken wil je van je gerecht genieten en de keukenlucht heel onopvallend verfrissen. De Breeze-functie zuivert de lucht in de keuken in alle stilte, zonder de sfeer voor jou en je gasten te verstoren.

 • Hob2hood-kookplaat
  Hob2hood-pictogram
  Hob2hood®

  De Hob2Hood®-technologie voorziet in automatische afzuiging tijdens het koken. Als je de temperatuur op de kookplaat hoger of lager zet, past de afzuiging van de afzuigkap zich automatisch aan. 

Aangesloten op wifi

Aangesloten op wifi

Verbind je apparaat met de My AEG Kitchen-app en haal het maximale uit je apparaat. Via de app bedien je de afzuigkap op afstand. De app is voorzien van vele nuttige gidsen die je leren hoe je de functionaliteiten op je apparaat kunt gebruiken. De app verstuurt je zelfs meldingen als het tijd is om je filter te reinigen.

Moeiteloze installatie

De AEG kookplaten met afzuiging zijn gemakkelijk en snel te installeren. Het kan zelfs zonder afvoerbuizen als er een model met recirculatiemodus wordt gemonteerd. Dat betekent dat de afvoerbuizen niet zichtbaar zijn en de lucht in de kast circuleert. Dankzij ons innovatieve filtersysteem wordt vocht opgevangen waardoor er geen condensatiegevaar, zoals schade, verkleuring of vervorming, is voor je meubels. Bekijk onderstaande video voor een overzicht van de belangrijkste installatiedetails.

 

Wat betekent recirculatie- of luchtafvoerinstallatie?

Als je een kookplaat met afzuiging in de recirculatiemodus installeert, circuleert de lucht in de kast. Als je een kookplaat met afzuiging in de afvoermodus installeert, moet er een gat in de muur komen, waardoor de gefilterde lucht naar buiten wordt afgevoerd. Kies het model dat het beste bij jouw keuken past.

 • Voordelen van recirculatie

  • Een duurzamere oplossing, omdat er minder lucht in de omgeving terechtkomt.

  • Nauwelijks energieverlies door het afvoeren van warme binnenlucht door de afzuiging over een lange periode.

  • Geen afvoerbuizen.

  • Geen extra constructies nodig (muren hoeven niet uitgebroken te worden).

 • Voordelen van luchtafvoer

  • Hoge luchtstroomsnelheid.

  • Hoge effectiviteit bij lage stand van de afzuigkap.

  • Geen extra kosten voor actieve koolstoffilters.

INNOVATIEVE FILTERS VOOR JE KOOKPLAAT MET AFZUIGING

De juiste filters zijn cruciaal voor optimale prestaties van een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Geniet van een frisse keuken, zonder onaangename geurtjes met de innovatieve filters van AEG. Ontdek welke filter je nodig hebt bij recirculatiemodus of luchtafvoer.

2-in-1 filter voor recirculatie

De 2-in-1 filter combineert een koolstof- en vetfilter die zowel geuren en vetten verwijdert. Indien je voor een kookplaat met afzuiging in recirculatiemodus kiest, is een 2-in-1 filter nodig.  

Bekijk ook onze tips en adviezen om het 2-in-1 filter te reinigen.

Vetfilter voor luchtafvoer

Het vetfilter helpt met het verwijderen van vet in je keuken. Indien je voor een kookplaat met afzuiging via luchtafvoer of evacuatie kiest, dan is een vetfilter nodig.

Bekijk ook onze tips en advies om de vetfilter te reinigen.

REINIGEN FILTERS

Een goed onderhoud en dus regelmatige reiniging van de filters zijn noodzakelijk voor een optimale werking tijdens het koken. Het reinigen van het AEG vetfilter of het AEG 2-in-1 filter, een combinatie van een vet- en koolstoffilter, kan niet eenvoudiger.
Bekijk onderstaande video voor het reinigen van de AEG 2-in-1 filter of AEG vetfilter.

REINIGEN 2-IN-1 FILTER


NA 10 TOT 20 GEBRUIKSUREN: NORMALE REINIGING
Reiniging van het filter met de hand of in de vaatwasser

• Reinig het 2-in-1 filter als het vuil zichtbaar te veel wordt. Dit zou, afhankelijk van het voedsel dat je kookt, ongeveer elke 10 tot 20 uur van gebruik moeten zijn. Als je kookt met veel olie of vet, kun je overwegen het filter vaker te reinigen.
• Reinig het filter met de hand in warm water met een zachte spons zonder afwasmiddel. Of doe het in de vaatwasser op een temperatuur van 65 tot 70°C (programma langer dan 90 minuten) zonder afwasmiddel en zonder vaat in dezelfde lading.
• Het filter moet worden gedroogd voordat het weer in de kookplaat wordt geplaatst. Drogen kan door de filters gedurende 20 tot 30 minuten in het midden van de oven op een rooster te leggen op 70°C functie onder/bovenwarmte.

 

NA 100 GEBRUIKSUREN: REGENERATIE
Regenereren van de geurfunctie van het filter

• De kookplaat met afzuiging heeft een ingebouwde teller die je eraan herinnert dat je het 2-in-1 filter moet regeneren. Na 100 gebruiksuren begint de filterindicator op de kookplaat te knipperen om aan te geven dat het tijd is om het filter te genereren.
• Reinig het 2-in-1 filter zoals hierboven beschreven (normale reiniging) om het vuil en vet te verwijderen. Of plaats het in de vaatwasser op een temperatuur van 65 tot 70°C (programma langer dan 90 minuten) zonder afwasmiddel en zonder vaat in dezelfde lading.
• Plaats het filter vervolgens 60 minuten op een rooster in het midden van de oven op functie onder/bovenwarmte 80 tot 110°C om te regenereren. Daarna kan je het filter terugplaatsen in de kookplaat.
• Het maximaal aantal regeneratiecycli is 7. Hierna moet het filter worden vervangen.

REINIGEN VETFILTER

Een vetfilter kan met de hand worden afgespoeld in heet water en afwasmiddel, of met reinigingsmiddel in de vaatwasser. Een vetfilter kan zo vaak als je maar wilt worden gereinigd. Vervangen is niet nodig: een vetfilter gaat de hele levensduur van de kookplaat met afzuiging mee.

Of bekijk het stappenplan voor het reinigen van de AEG 2-in-1 filter of AEG vetfilter.

Filters kopen

Het type filter is verschillend per apparaat. Bezoek onze AEG Shop en zoek op je modelnummer om de geschikte onderdelen en filter te vinden die geschikt zijn voor jouw apparaat.

Klaar om te kopen?
Of ontdek meer over onze inductiekookplaten met afzuiging