Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Ontwerp jouw keuken zonder compromis. Combineer een efficiënte inductiekookplaat en een geïntegreerde afzuigkap in één ontwerp. De mogelijkheden van onze kookplaten met afzuiging zijn uitgebreid en dankzij een minimalistisch design past deze kookplaat met afzuigunit perfect in een moderne, strakke keuken. Zo laat je je creativiteit vrij en ontwerp je jouw keuken zonder compromissen. Om je zoektocht naar een kookplaat met afzuiging eenvoudig te maken, is er een handige lijst met nuttige informatie, zodat je het juiste apparaat met de juiste functies aanschaft voor je keuken. 

Keukendesign zonder grenzen

Een AEG kookplaat met afzuiging maakt jouw leven een stuk eenvoudiger vanwege het gebruiksgemak en de installatie. Zo hoef je niet langer een afzuigkap aan de muur of het plafond te hangen. De kookplaat met afzuiging van AEG heeft een minimalistisch design en vloeit moeiteloos samen met de rest van jouw keuken. Het resultaat? Vrijheid in jouw keukenontwerp, onbelemmerd door de installatie van een traditionele en omvangrijke afzuigkap. De afzuigkap zit immers in je werkblad. Ideaal voor de liefhebber van een moderne en strakke keuken. Jouw keuken, jouw stijl.

Ruimte onder de kookplaat met afzuiging

Met een AEG-kookplaat met afzuiging is er plaats voor een diepe lade onder de kookplaat. Dat betekent meer ruimte voor al je kookgerei en zelfs voor potten en pannen. Een kookplaat met afzuiging kan worden gemonteerd in keukenbladen vanaf 4 mm.

Kookplaat met afzuiging, de handige oplossing voor meerdere keukenopstellingen

 • Vrouw kookt aan een raam
  Kookplaat voor het raam

    

 • vrouw kookt in U-vormige keuken
  U-vormige keuken

    

 • Vrouw kookt aan kookeiland
  Kookeiland

    

Moeiteloze installatie

AEG-kookplaten met afzuiging zijn gemakkelijk en snel te monteren. Het kan zelfs zonder afvoerbuizen als er een systeem met recirculatiemodus wordt gemonteerd. Dat betekent dat de afvoerbuizen niet zichtbaar zijn en de lucht in de kast circuleert. Dankzij ons innovatieve filtersysteem wordt vocht opgevangen. Er is dus geen condensatiegevaar voor je meubels.

Wat betekent recirculatie- of luchtafvoerinstallatie?

Als je een kookplaat met afzuiging in de recirculatiemodus installeert, circuleert de lucht in de kast. Als je een kookplaat met afzuiging in de afvoermodus installeert, moet er een gat in de muur komen, waardoor de gefilterde lucht naar buiten wordt afgevoerd.

 • Voordelen van recirculatie

  • Een duurzamere oplossing, omdat er minder lucht in de omgeving terechtkomt.

  • Nauwelijks energieverlies door het afvoeren van warme binnenlucht door de afzuiging over een lange periode.

  • Geen afvoerbuizen.

  • Geen extra constructies nodig (muren hoeven niet uitgebroken te worden).

 • Voordelen van luchtafvoer

  • Hoge luchtstroomsnelheid.

  • Hoge effectiviteit bij lage stand van de afzuigkap.

  • Geen extra kosten voor actieve koolstoffilters.

2-in-1 filter voor recirculatie

De 2-in-1 filter combineert een koolstof- en vetfilter dat geurtjes en vetten verwijdert. Als het apparaat is gemonteerd in de recirculatiemodus, is een 2-in-1 filter nodig.

Vetfilters voor luchtafvoer

De vetfilter helpt met het verwijderen van vet uit je keuken. Een vetfilter wordt gebruikt als het apparaat in de afvoermodus is gemonteerd.

2-in-1 filter reinigen

Met gewoon warm water kan het filter om de 20 uur in de vaatwasser of met de hand van vet worden ontdaan

Normale reiniging: reinig het 2-in-1 filter als het vuil zichtbaar te veel wordt. Dit zou - afhankelijk van het voedsel dat je kookt - ongeveer elke 10-20 uur van gebruik moeten zijn. Als je kookt met veel olie of vet, kun je overwegen het filter vaker te reinigen. Reinig het met de hand in warm water met een zachte spons zonder afwasmiddel. Of doe het in de vaatwasser op een temperatuur van 65-70°C (programma langer dan 90min) zonder afwasmiddel en zonder vaat in dezelfde lading. Het filter moet worden gedroogd, voordat het weer in het apparaat wordt geplaatst. Drogen in de oven gedurende 20-30 min op 70°C functie onder/bovenwarmte (statisch).

Om de koolstoffilter tot 7 keer te regenereren, moet het filter na een reinigingscyclus gedurende 1 uur worden verwarmd tussen 80-110°C

Regeneratie van de geurfunctie: de kookplaat heeft een ingebouwde teller die je eraan herinnert dat je het filter moet regenereren. Na 100 gebruiksuren begint de filterindicator te knipperen om aan te geven dat het tijd is om het filter te regenereren.
1. Reinig het 2-in-1 filter zoals hierboven beschreven (normale reiniging) om vuil en vet te verwijderen. Of plaats het in de vaatwasser op een temperatuur van 65-70°C (programma langer dan 90min) zonder afwasmiddel en zonder vaat in dezelfde lading.
2. Plaats het filter vervolgens 60 minuten in de oven op functie onder/bovenwarmte op 80-110°C om te regenereren. Daarna terugplaatsen in de kookplaat. Het maximum aantal regeneratiecycli is 6-7. Na die tijd moet het filter worden vervangen.

Vetfilter reinigen

Een vetfilter kan met de hand worden gespoeld in heet water en afwasmiddel, of met reinigingsmiddel in de vaatwasser. Een vetfilter kan zo vaak als je maar wilt worden gereinigd. Vervangen is niet nodig.

Filters kopen

Let op: Het soort filter verschilt per apparaat. Bezoek de AEG-shop en zoek op apparaat/modelnummer om geschikte onderdelen en accessoires te vinden.

Ga naar de AEG webshop
 • Bridge-kookplaat
  Bridge-pictogram
  Bridge

  Met bridge functie kun je twee kookzones combineren tot één grote zone voor hogere of bredere potten en pannen. 

 • Kookplaat met dubbele bridge
  Double bridge-pictogram
  Dubbele Bridge

  Met de Bridge functie kun je twee kookzones combineren tot één grote zone voor hogere of bredere potten en pannen.  Met de dubbele Bridge bestaat deze functionaliteit aan beide zijden van de kookplaat.

 • Flexibridge-kookplaat
  Flexibridge-pictogram
  FlexiBridge®

  Met FlexiBridge® kun je je kookzone zelf instellen door maximaal vier zones te combineren. Zo kun je koken met potten, pannen en zelfs plancha’s van verschillende groottes voor de ultieme flexibiliteit.

 • Dubbele flexibridge kookplaat
  Double flexibridge-pictogram
  Dubbele FlexiBridge®

  Met FlexiBridge® kun je je kookzone zelf instellen door maximaal vier zones te combineren. Zo kun je koken met potten, pannen en zelfs plancha’s van verschillende groottes voor de ultieme flexibiliteit. Dubbele FlexiBridge® betekent dat je deze functie aan beide zijden van de kookplaat hebt.

 • Breeze-kookplaat
  Breeze kookplaat-pictogram
  Breeze

  Na het koken wil je van je gerecht genieten en de keukenlucht heel onopvallend verfrissen. De Breeze-functie zuivert de lucht in de keuken in alle stilte, zonder de sfeer voor jou en je gasten te verstoren.

 • Hob2hood-kookplaat
  Hob2hood-pictogram
  Hob2hood®

  De Hob2Hood®-technologie voorziet in automatische afzuiging tijdens het koken. Als je de temperatuur op de kookplaat hoger of lager zet, past de afzuiging van de afzuigkap zich automatisch aan. 

Klaar om te kopen?
Of ontdek meer over onze inductiekookplaten met afzuiging