Ontdek

Inductiekookplaten

Een lepel met boter rust veilig op de koele kookplaat naast een borrelende pan met tomatensaus

Kouder oppervlak, veiligere keuken

Onze intelligente inductietechnologie verwarmt pannen en het voedsel in de pannen, maar niets anders. Het oppervlak rondom de pannen blijft koel. Dus er brandt niets in en vuil kan zich nergens verbergen op de strakke, vlakke ondergrond. Bovendien wordt de kookplaat pas heet als er pannen op het oppervlak staan. Dus geen pannen, geen warmte, geen ongelukken.

Chocolade smelten in een pan op een AEG-inductiekookplaat

Exacte warmte, perfecte resultaten

Precieze, professionele resultaten worden eenvoudig. De AEG inductiekookplaten beschikken over een handige schuifbediening waarmee u de warmte onmiddellijk en precies van intens naar zacht wijzigt. Zo kunt u net zo goed een zalmsteak licht en knapperig aanbraden als chocolade glad en zijdezacht doen smelten.

Een afbeelding die laat zien hoe een AEG-inductiekookplaat sneller warm wordt en popcorn sneller bereidt dan andere kookplaten

Sneller dan enige andere kookplaat

Inductiekookplaten verwarmen sneller dan andere kookplaten. U kunt dus sneller koken en uw recepten beter uitvoeren. Onze inductiekookplaten hebben gevoelige TouchControl-bediening die van koud naar warm gaan - en terug - in een oogopslag.

ONZE INDUCTIEKOOKPLATEN

Groenten schroeien in een grillpan

Onmiddellijk overzicht,  PRECIEZE CONTROLE

De MaxiSense® Combi-inductiekookplaat geeft u de vrijheid om te koken met alle formaten pannen. Of u nu ragout klaarmaakt in een grote steelpan of groenten laat sudderen in een kleine, het FreeZone oppervlak past zich aan. Het grote display toont alles wat er op de kookplaat gebeurt, inclusief de positie van elke pan en het warmteniveau daaronder. U heeft de volledige controle.

 De AEG MaxiSense Pure Induction hob
Eenvoudig te reinigen

Het strakke oppervlak van de MaxiSense® Pure maakt grondig schoonmaken snel en simpel

De stijlvolle MaxiSense® Pure hob

Een strak en stijlvol oppervlak

Voeg een vleugje gladde, gestroomlijnde schoonheid toe aan uw keuken. De MaxiSense® Pure Black inductiekookplaat sluit perfect aan bij uw werkblad; uw aanraking brengt deze kookplaat tot leven. De moderne, rode LED bedieningsknoppen en kookzones zijn alleen zichtbaar wanneer u dat wenst. Zo heeft u steeds een stijlvolle en subtiele afwerking voor uw werkblad.

Pannen van verschillende groottes koken op verschillend geselecteerde temperaturen

Mogelijkheden voor elke gelegenheid

Van etentjes tot after-workdiners, u heeft nu de vrijheid om alles aan te kunnen. Deze kookplaat is ideaal voor al uw pannen, en levert resultaten met een consistente en gelijkmatige warmte. Pas uw kookzone naar wens aan en overbrug maximaal 4 kookzones om de ruimte optimaal te benutten. De MaxiSense inductiekookplaat met FlexiBridge maakt complexe maaltijden met grote pannen of verschillende schotels eenvoudig.

Meer voordelen van inductie

Een pan kokend water op een AEG-inductiekookplaat
1
Snel verwarmen

Kook water snel met de PowerBoost-knop. Ideaal voor andere snelle kookklusjes zoals vlees braden.

Een vrouw gebruikt het bedieningspaneel op de MaxiSense Combi-inductiekookplaat
2
Zet uw bereiding even on hold

Zorg dat onderbrekingen een fantastisch maaltijd niet in de weg staan. Druk op 'Stop&Go' om de warmte te pauzeren en druk opnieuw om deze te hervatten.

Een kookplaat communiceert draadloos met een afzuigkap die Hob2Hood van AEG heeft
3
Handsfree afzuigkappen

Hob2Hood bedient automatisch uw afzuigkap gebaseerd op wat u kookt op de kookplaat.

Een diagram laat de temperatuurverandering in een sissende pan met vlees en groenten zien wanneer deze pan over de PowerSlide wordt verschoven

VAN BRADEN NAAR WARM HOUDEN

Haal meer smaak uit elk gerecht dankzij de meest precieze temperatuurregeling. Met de PowerSlide-functie kan u makkelijk uw gerecht braden, laten sudderen of warmhouden, gewoon door uw pan van de ene zone naar een andere te schuiven. Kies uit een reeks vooraf ingestelde warmteniveaus of bepaal zelf uw eigen warmteniveaus. Nu kan u, net zoals de professionele chefkoks, gerecht na gerecht de exacte temperatuur van uw gerecht regelen voor buitengewone resultaten.

Koken zonder afleiding

Onze geavanceerde kookplaten bedienen uw afzuigkap, dus u wordt minder afgeleid in de keuken. Uw afzuigkap wordt draadloos gestart en regelt de ventilatorsnelheid terwijl u overschakelt naar een andere kooktechniek. Het verhoogt de snelheid als u kookt en verlaagt de snelheid bij sudderen. Bovendien kunt u de afzuiging eenvoudig bedienen via het display van uw kookplaat. 

Een selectie van moderne potten en pannen van verschillende afmetingen

Werken mijn pannen op inductie?

De meeste moderne pannen zijn geschikt voor inductiekookplaten. Stalen, gietijzeren en geëmailleerde pannen zijn allemaal compatibel. Test uw huidige pannen met een magneet als u niet zeker weet of ze met inductie werken. Als de magneet aan de bodem van uw pan kleeft, zal de pan werken. Met de hulp van professionele chefs hebben we het beste inductiekookgerei ontwikkeld; de Gourmet Range. Geschikt voor iedere kookplaat, ideaal voor inductie.

Groenten en vlees knetteren gezamenlijk op de AEG Teppanyaki Grill-plaat

Ontdek authentieke Aziatische smaken

Onthul de smaken van het Verre Oosten met onze Teppanyaki grillplaat. Dit accessoire is de perfecte aanvulling op onze inductiekookplaten. Het beschikt over een vijflagig ontwerp dat de warmte snel en eenvoudig over het volledige oppervlak verdeelt. Zo wordt elk ingrediënt perfect bereid.