Koopgids - Wasdrogers

WELKE WASDROGER MOET IK KOPEN?

Energiezuinige wasdroger

AEG biedt een uitgebreide reeks wasdrogers in de klasse A+++ tot B. (A+++ is de meest energiezuinige klasse en heeft de grootste invloed op energiekosten.) Kies je voor een droger met warmtepomptechnologie, dan kan je wel tot 40% energie besparen, vergeleken met standaard condensdrogers. Lees hier meer over hoe duurzaam onze drogers zijn.

Droog slimmer dankzij ProSense die het beste energieverbruik garandeert door de cyclus snel af te stemmen op de grootte van de waslading. Kies voor een machine met een invertermotor. Deze motor zorgt voor minder trillingen en slijtage en biedt maximale prestaties met een minimum aan lawaai. Het resultaat: een langere levensduur van de motor, kortere droogtijden en consistentere resultaten.

Tip: Doe niet te veel in de wasdroger. Wanneer je kleding ruimte geeft om te 'ademen', droogt deze sneller.

Capaciteit wasdroger

Wanneer je denkt aan capaciteit komt dit vaak neer op het aantal kilo´s wasgoed dat in de machine past. Maar er is meer om over na te denken:

Grootte van huishouden: grote gezinnen ten opzichte van eenpersoonshuishouden
Gewoonten: hoe vaak per week was je?
Soort en formaat van de artikelen die je wast: bijvoorbeeld: beddengoed, dekbedden en gordijnen hebben voor het beste resultaat een grotere trommel nodig.

Alle wasdrogers van AEG zijn uitgerust met ProSense-technologie. ProSense maakt gebruik van geavanceerde vocht- en temperatuursensoren om het energieverbruik af te stellen op grote en kleine wasladingen.

Afmetingen wasdroger

De eerste stap die je moet nemen als je een wasdroger kiest, is controleren of je er ruimte voor hebt.
 
Breedte: 60 cm - Een standaard wasdroger past in de ruimte die je hebt.
Breedte: < 60 cm - Een compacte wasdroger is ideaal voor kleinere ruimten. Hang hem aan een wand om meer ruimte te creëren. En als je een standaard voorlader hebt, kun je hier ook een standaard droger bovenop zetten.

Tip: Weinig ruimte? Overweeg een compacte 2-in-1-was/droogcombinatie aan te schaffen. 

DROGEN VAN FIJNE WAS EN WOL

Onze meest geavanceerde AEG-wasdrogers drogen 93 procent van alle soorten stof met speciale programma´s voor gemengde weefsels, synthetische was, denim, katoen, wol, zijde, dons, kant en andere fijne was met programma´s waaronder:

 • Fijne zwarte was
  Fijne was (delicate stoffen)

  Ons wolprogramma biedt een antikrimpgarantie vergeleken met plat drogen. Het is zo effectief dat Woolmark een reeks van onze AEG-wasdrogers heeft gecertificeerd.

  Het drogen van je zijde was in onze machines zorgt voor minder kreuken in vergelijking met luchtdrogen.

 • Houdini-jack
  Outdoorkleding

  Helpt eraan mee dat je favoriete ski-jack seizoen na seizoen als nieuw blijft. Gebruik ons buitenkledingprogramma (outdoor) en herstel de waterbestendigheid van je kleding beter dan met drogen aan de lucht.

 • Oranje donsjack
  Donzen kleding

  Gebruik dit programma om het uiterlijk van donzen jacks te beschermen en hun thermische isolatie wel 30 procent beter te behouden in vergelijking met drogen aan de lucht.

 • Grijze dekbedden
  Dekbedden

  Dekbedden kunnen lastig zijn om te drogen. Daarom hebben we een programma ontworpen dat grote items zoals dekbedden en lakens nog beter aankan.

Apparaten op elkaar afstemmen

Als je jouw wasmachine wilt afstemmen op een wasdroger, ben je bij AEG aan het goede adres. Om je wasruimte te optimaliseren kun je ze op of naast elkaar plaatsen.


Twee machines

Wasdrogers met sensor

Iedere AEG-wasdroger uit onze 6000-, 7000- en 8000-serie is voorzien van de ProSense-technologie. Geavanceerde vocht- en temperatuursensoren merken op dat de stoffen droog zijn en stoppen het programma. ProSense bespaart tijd en energie en beschermt kledingstukken tegen te lang drogen.

De 3D-scantechnologie van AEG is daarentegen alleen beschikbaar op modellen van de 9000-serie. De unieke sensor neemt het vocht aan de buitenkant en tot wel 5 cm binnenin de kleding waar. Het resultaat: alle materialen, van wol tot zijde en zelfs dons, worden precies en met zorg behandeld.

Slimme wasdroger

Ervaar zorg op maat door je apparaten te verbinden met de My AEG Care-app. Zo heb je overal toegang tot de expertise van AEG, kun je zowel was als droogprogramma's op maat op afstand instellen, ontvang meldingen wanneer je wasgoed klaar is en krijg advies over het juiste programma voor een optimale zorg voor je kleding.

Ontdek meer

Bespaar tijd en ruimte

Het drogen aan de lijn vraagt meer ruimte dan drogen in de wasdroger. En kreukt stoffen die daardoor meer gestreken moeten worden. In AEG-wasdrogers droogt de was veel sneller dan aan de waslijn. Het kost je geen waardevolle tijd meer de was op te hangen en af te halen, op deze manier droog je 365 dagen per jaar probleemloos.

Certificeringen

De Woolmark-certificering is een goedkeuringsstempel van de Woolmark Company. Je kunt ervan uitgaan dat onze wasdrogers behoedzaam genoeg zijn voor je wol- en fijne was.

Droogprestaties. Met zorg en precisie

We introduceren de AEG 9000-serie drogers die zijn gemaakt voor nauwkeurige droogprestaties en bovendien met superieure bescherming. De unieke 3DScan-technologie neemt het vocht tot wel 5 cm binnen in het wasgoed waar en past op een intelligente wijze de looptijd aan, voor een weergaloos materiaalbehoud. De thermische isolatie in donsjacks blijft tot 30% beter behouden dan bij drogen aan de lucht. Je kunt erop bouwen dat je favoriete items met optimale zorg worden gedroogd. Droog dus met een gerust hart al je kleding.

 • Jackpictogram
  3DScan-technologie

  De unieke 3DScan-sensor leest de vochtigheid af tot diep in de kleding, voor nauwkeurig drogen.

 • Pictogram van 2 handen in een cirkel
  AbsoluteCare®-systeem

  Voor elke stof wordt de juiste beweging en temperatuur ingesteld om te drogen en tegelijkertijd de kwaliteit, de vorm van je kleding te behouden. 

Durf al je kleding te drogen

Donsjacks behouden hun uiterlijk en de thermische isolatie blijft tot wel 30% beter behouden vergeleken met drogen aan de lucht.

 

Ontdek meer

Draagklaar

Katoen en synthetisch kan dankzij het Mix XL programma samen worden gedroogd, waarbij elk item 30% minder gekreukt en minder stijf wordt in vergelijking met drogen aan de lucht.

Bekijk alle drogers uit de 9000-serie

Zijde wordt beter gedroogd dan het te laten drogen aan de lucht

Met het AbsoluteCare®-systeem kan 100% zijden kleding nu in de droger. Doordat de zijde net zo voorzichtig wordt gedroogd als aan de lucht, behoudt ze haar vorm en zal ze ook minder kreuken.

De beschermer van de wollen truien

Heb je het nog niet eerder aangedurfd om wol, zijde of buitenkleding in de droger te drogen? Je kunt nu je hele was drogen. Van de zachtste wollen trui tot het zakelijke overhemd dat je elke dag draagt. Drogers met het AbsoluteCare®-systeem hebben een programmakeuze op maat om de beweging en de temperatuur van de droogcyclus nauwkeurig aan te sturen. Houdt fijne vezels intact zodat zijden stukken hun vorm behouden en het kreuken wordt verminderd.

 • Pictogram van twee handen in een cirkel
  AbsoluteCare®-systeem

  Voor elke stof wordt de juiste beweging en temperatuur ingesteld om te drogen en tegelijkertijd de kwaliteit, de vorm van je kleding te behouden.

 • Thermometerpictogram
  SensiDry®-technologie

  Zacht en energiezuinig drogen bij lagere temperaturen.

 • Pictogram met 3 overhemden
  ProSense®-technologie

  Past tijd, water- en elektriciteitsverbruik automatisch aan op de grootte van elke lading.

Krimpt niet, gegarandeerd*

AbsoluteCare®-systeem droogt je favoriete wollen kleding, zelfs stukken die alleen met de hand gewassen mogen worden, met de garantie dat deze niet krimpt. Ons gespecialiseerde wolprogramma is net zo zacht als plat drogen.

* In vergelijking met plat drogen van wol

Beter voor bescherming tegen water dan drogen aan de lucht

Ons nieuwe Outdoor-droogprogramma is zelfs beter voor waterbestendige en ademende materialen dan drogen aan de lucht. Het maakt gebruik van precies de juiste hoeveelheid warmte om de prestaties van het waterbestendige membraan in waterproof kleding te herstellen. Op deze wijze blijven je materialen hun werk doen.

Zo zacht als natuurlijk drogen

Met onze 8000-serie met AbsoluteCare®-systeem kun je al je kleding gerust drogen. Het houdt fijne vezels intact en droogt ze bij een lage snelheid, zodat je erop kunt vertrouwen dat zelfs 100% zijden kleding zijn vorm behoudt en met nog minder kreuken tevoorschijn komt dan bij natuurlijk drogen aan de lucht.

Ontdek de AbsoluteCare® Systeem-wasdrogers

De beschermer van de transparante blouse

Drogers werden altijd met hoge temperaturen geassocieerd. En hoge temperaturen is niet iets waar je kleding aan wilt blootstellen. Je gebreide kleding, katoenen T-shirts, zakelijke overhemden: de kleding die je dag in, dag uit draagt, heeft speciale verzorging nodig om ze speciaal te laten aanvoelen. De AEG SensiDry®-technologie droogt de stoffen met half zoveel warmte als conventionele drogers, zonder de droogtijd aanzienlijk te verlengen. Zo worden stoffen nooit blootgesteld aan onnodige warmte. En slijtage wordt verminderd. Hierdoor blijf je vaak gedragen kleding langer mooi en ziet er langer uit als nieuw.

Lees meer
 • Thermometerpictogram
  SensiDry®-technologie

  Zacht en energiezuinig drogen bij lagere temperaturen.

 • Pictogram met 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past tijd, water- en elektriciteitsverbruik automatisch aan op de grootte van elke lading.

 • Stopwatchpictogram
  Snellere droogcycli

  Een verbeterd luchtstroomontwerp droogt de kleding sneller en gelijkmatiger.

AEG SensiDry®-technologie

De SensiDry®-technologie droogt met bijna half zoveel warmte als conventionele drogers. Hierdoor vermindert de slijtage en blijft de structuur van je stoffen behouden.

ÖKOFlow-filtersysteem

Met het nieuwe dubbellaagse filter en de afdichting hoef je slechts een filter te reinigen. Het nieuwe filter zorgt ervoor dat de droger het energieverbruik tot een minimum beperkt.

Bekijk alle 7000-serie modellen

De alledaagse beschermer van kwaliteit

Wanneer kleding aan teveel warmte en beweging wordt blootgesteld, zal het niet mooi blijven. De ProSense®-technologie in de drogers van AEG werkt met temperatuur- en vochtigheidssensoren om de droogcyclus elke keer fijn af te stemmen, waardoor kleding nooit te lang wordt gedroogd. Het maakt niet uit of je één overhemd of een volle waslading droogt. De droger past zich aan op de kortst mogelijke tijd die nodig is. En slijtage wordt verminderd. Vezels beschermd. Energie en tijd bespaard. Zo wordt je dagelijkse kleding in elke cyclus weer efficiënt gedroogd, constant gecontroleerd en goed verzorgd.

 • Pictogram met 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past tijd, water- en elektriciteitsverbruik automatisch aan op de grootte van elke lading.

 • Klokpictogram
  Startuitstel

  Start de droogcyclus automatisch op het moment dat het jou uitkomt.

 • Rond pictogram met pijl
  Volledig omkeerbare deur

  Vereenvoudigde bediening met keus uit vier verschillende bedieningsstanden.

Bespaar tijd, bespaar energie

De ProSense®-technologie in de drogers uit de 6000-serie maakt gebruik van geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren om de droogtijden en het energieverbruik op ladingen van elke grootte aan te passen waardoor je kleding niet onnodig slijt. Zo krijgt je kleding de beste behandeling.


 

Volledig omkeerbare deur

Vereenvoudigde bediening met keus uit vier verschillende bedieningsstanden. De volledig omkeerbare deur biedt volledige toegang, ongeacht de manier waarop je het apparaat rangschikt met zijn tegenhanger.

Bekijk alle 6000-serie modellen