Koopgids

Welke droger moet ik kopen?

9000-serie

De meest innovatieve wasdroger van AEG tot nu toe.

AEG's beste droogtechnologie

Dit is de wasdroger uit de 9000-serie van AEG. Het FiberPro-systeem combineert de allernieuwste technologie van AEG voor super prestaties en droogresultaten. Zo krijgen katoenen en synthetische vezels in eenzelfde lading individuele zorg. Geen wasgoed meer uitzoeken of bang zijn dat synthetische kleding te heet wordt gedroogd. De zachtste wol kan worden gedroogd, gegarandeerd zonder te krimpen.

Durf al je kleding te drogen

Ervaar ultieme droogprestaties met de nieuwe AEG 9000 serie FiberPro met 3DScan-technologie. Outdoorkleding. Wol. Zijde. Je kunt nu al jouw kledingstukken gerust in de wasdroger stoppen. Met de nieuwe AEG 9000 serie FiberPro met 3DScan-technologie wordt nu ook de binnenkant van je wasgoed geheel gedroogd.

Droog vol vertrouwen donsjassen en zelfs je dekbed. De unieke 3DScan-technologie neemt het vocht in het wasgoed waar en past de looptijd hierop aan. Zo wordt kleding nauwkeurig én met zorg gedroogd.

Bekijk wasdroger met 3DScan-technologie

Klaar om te dragen

Katoen en synthetisch kan zonder uitzoeken samen worden gedroogd waarbij elk item 30% minder gekreukt en minder stijf wordt in vergelijking tot drogen aan de lucht.

Bekijk wasdrogers van de 9000-serie
8000 serie

Onze 8000 serie drogers hebben de grootste capaciteit van al onze drogers. Met een vulruimte tot 9 kilo kun je moeiteloos alles drogen wat je wilt.

De 8000 serie droger van AEG

JE KUNT WOLLEN TRUIEN EN ZELFS OUTDOOR KLEDING DROGEN!

De 8000 serie drogers van AEG kunnen kleding drogen die je nooit eerder durfde te drogen. Handdoeken blijven heerlijk zacht en de zachtste wollen trui kan gedroogd worden. De drogers uit de 8000 serie zijn voorzien van het AbsoluteCare®-systeem en beschikken over specifieke programma’s die niet alleen aangepast zijn op de soort was. Dankzij dit systeem worden ook de bewegingen en temperatuur heel precies bepaald tijdens het drogen. Zo worden fijne stoffen op zo’n manier gedroogd dat ze geen vorm verliezen en niet kreuken. 

Wollen kleren in de droger? Geen probleem. Onze drogers beschikken over het Woolmark certificaat, je kunt er dus zeker van zijn dat je wollen kledingstukken perfect gedroogd worden. Zelfs speciale soorten wol, die alleen voor de handwas bestemd zijn kan je drogen met een droger van AEG. De droger past zijn trommelbewegingen aan waardoor die mooie trui niet gaat krimpen. 

Bovendien beschikken onze drogers ook over een Outdoor programma. Tijdens het drogen krijgt het waterdichte membraan in waterdichte kleding een herstellende behandeling. Zo haal je het meeste uit je outdoor of sportkleding. 

Een vergelijkende afbeelding van een traditionele droger en de SensiDry-technologie. De SensiDry heeft een koelere en grotere luchtstroom om uw kledingstukken te beschermen.
SensiDry®-technologie

Bescherm texturen en verminder slijtage, op veilige en energiebesparende temperaturen.

DROOG JE KLEREN MET AEG EN HOUD ZE ALS NIEUW

De ProSense-technologie in AEG drogers past de droogtijd en het water- en energieverbruik aan de hoeveelheid wasgoed aan, of het nu om slechts één hemd gaat of de was van een hele week. Dit is te danken aan bijzondere sensoren die op een slimme manier de instellingen van het droogprogramma beheren en er voor zorgen dat jouw kleren niet langer worden gedroogd dan nodig is. Sorteer de was zodat elk programma naadloos aansluit op de behoefte van je kleding. Zo ondervinden de vezels minder slijtage en blijven de kleur en textuur van je kleren langer behouden en kan jij je handdoeken zijdezacht houden. Met AEG kan jij je kleding wassen en drogen op de beste manier. Zo blijven de kledingstukken die je vaak draagt, er uitzien en aanvoelen als nieuw, elke dag weer. 

Bekijk een 7000 serie droger


Een diagram toont de verschillen van de AEG Series

KLEREN DROGEN OP EEN ONGEKEND NIVEAU

 • ictogram voor ProSense®-technologie
  Bespaar tijd en energie

  De ProSense®-technologie in onze 6000 serie drogers past automatisch tijdsduur en energieverbruik aan de hoeveelheid wasgoed aan.

  Bekijk een AEG 6000 serie droger

 • Pictogram voor SensiDry®-technologie
  Drogen op lage temperatuur

  Door te drogen op een lage temperatuur bespaar je niet alleen energie, je voorkomt ook schade en krimp aan je stoffen tijdens het drogen dankzij de SensiDry®-technologie.

  Bekijk een AEG 7000 serie droger

 • Pictogram voor AbsoluteCare® System
  De beste zorg voor je kleding

  De 8000 Series is voorzien van het AbsoluteCare®-systeem. Dankzij dit systeem heb je een volledige verzorging voor al je kleding, zelfs voor zijde, wol en outdoorkleding.

  Bekijk een AEG 8000 serie droger

Een man met een zuiver en gewassen shirt

De beschermer van je favoriete kleding

Tijdens het wassen en drogen kunnen kleren beschadigen, vervagen of krimpen. Je kleding blijft simpelweg niet goed. Maar met een droger van AEG in huis kan jij er zeker van zijn dat je kleding als nieuw blijft. Dankzij de Prosense®-technologie wordt elke cyclus opnieuw afgesteld op temperatuur en duur, zodat je kleren nooit langer gedroogd worden dan nodig is. 

Dankzij SensiDry®-technologie kan jij je kleren drogen op de helft van de normale temperatuur, waardoor kleren zacht gewassen worden en je bovendien energie bespaart. 

Het AbsoluteCare®-systeem zorgt ervoor dat je zelfs de meest kwetsbare stoffen, zoals wol, zijde en outdoorkleding kunt drogen. Sterker nog, je outdoorkleding komt er beter uit.

Of je nu slechts één hemd droogt of een volle lading van 9 kg, de droger zal het programma aanpassen om in een zo kort mogelijke tijd te drogen. Vezels worden zo beter beschermd en slijtage wordt verminderd terwijl energie en tijd wordt bespaard. 


RUIMTE & LOCATIE

Of je nu kiest voor een vrijstaande droger of een machine die is ingebouwd achter een kast zodat deze binnen je keuken past, jij moet ervoor zorgen dat het apparaat past.

Hoeveel ruimte heb je?

60 cm breed - Een standaard droger past in jouw ruimte
< 60 cm breed – Een compacte droger is perfect voor kleinere ruimten. Je kunt deze zelfs aan de muur hangen om je ruimte te maximaliseren. Als je een standaard wasmachine met voorlading hebt, kun je er een standaard  droger bovenop plaatsen.

Belangrijke tip: Weinig ruimte? Overweeg een compacte 2-in-1-wasdroogcombinatie aan te schaffen.

CAPACITEIT

Hoevaak per week draai je een was in de wasdroger?

Minder dan 4 keer per week – indien je  maar een paar kleine ladingen per week draait, voldoet een droger van 4 - 6 kg

4 - 6 per week – een capaciteit van 7 kg zou ideaal zijn en kan een aantal grotere items aan zoals dekbedden en jassen

6+ per week – Kies een droger met een capaciteit van 8+ als je vaker droogt

Belangrijke tip: Probeer de droger niet te veel te vullen. Als je tussen je kleding wat ruimte laat om te ademen, drogen ze sneller. In geval van twijfel - kies voor een droger met een grotere capaciteit dan je nodig hebt.

STOFFEN

Welke stoffen wil je drogen?

Fijne was – Kies een droger met SensiDry uit de 7000 serie om je te helpen je favoriete fijne was veilig te drogen. Door de warmtepomptechnologie worden stoffen op een veel lagere temperatuur veilig gedroogd.
Wol, zijde of outdoor stoffen – Kies een droger met Woolmark-certificering én specifieke programma's voor verschillende stoffen. Voor outdoor stoffen kun je het best voor een wasdroger uit de 8000 serie kiezen met een speciaal outdoor programma.

ZUINIG

Bespaar energie met een energiezuinige droger

Drogers worden geclassificeerd tussen A en C wat betreft energiezuinigheid (A+++ is het meest besparend en milieuvriendelijk). Hoe zuiniger de droger, hoe meer geld en energie je bespaart op het gebruik, wat over de jaren heen heel wat besparingen met zich meebrengt. 

KIES JOUW MACHINE

Van gezinsmachines met grote trommels tot geavanceerde WiFi-connected apparaten, AEG heeft ook voor jou de ideale droger.