Koopgidsen

Welke droger moet ik kopen?

RUIMTE & LOCATIE

Of u nu kiest voor een vrijstaande droger of een machine die is ingebouwd achter een kast zodat deze binnen uw keuken past, u moet ervoor zorgen dat het apparaat past.

Hoeveel ruimte heeft u?

60 cm breed - Een standaard droger past in uw ruimte
< 60 cm breed – Een compacte droger is perfect voor kleinere ruimten. U kunt deze zelfs aan de muur hangen om uw ruimte te maximaliseren. Als u een standaard wasmachine met voorlading heeft, kunt u er een standaard  droger bovenop plaatsen.

Belangrijke tip: Weinig ruimte? Overweeg een compacte 2-in-1-wasdroogcombinatie aan te schaffen.

CAPACITEIT

Hoevaak per week draait u uw wasdroger?

Minder dan 4 keer per week – indien u maar een paar kleine ladingen per week draait, voldoet een droger van 4 - 6 kg

4 - 6 per week – een capaciteit van 7 kg zou ideaal zijn en kan een aantal grotere items aan zoals dekbedden en jassen

6+ per week – Kies een droger met een capaciteit van 8+ als u vaker droogt

Belangrijke tip: Probeer de droger niet te veel te vullen. Als u uw kleding wat ruimte laat om te ademen, drogen ze sneller. In geval van twijfel - kies voor een droger met een grotere capaciteit dan u nodig heeft.

STOFFEN

Welke stoffen wilt u drogen?

Fijne was – Kies een droger met SensiDry om u te helpen uw favoriete fijne was veilig te drogen. Door de warmtepomptechnologie worden stoffen op een veel lagere temperatuur veilig gedroogd.
Wol, zijde of outdoor stoffen – Kies een droger met Woolmark-certificering én specifieke programma's voor verschillende stoffen. 

STRIJKEN

Besteed minder tijd aan strijken

Kies een droger met ProSense-technologie en laat uw wasgoed wat vochtig om het strijken te vereenvoudigen. Een andere optie is een droger met stoom zodat u helemaal niet hoeft te strijken.

ZUINIG

Bespaar energie met een energiezuinige droger

Drogers worden geclassificeerd tussen A en G wat betreft energiezuinigheid (A is het meest besparend en milieuvriendelijk). Hoe zuiniger de droger, hoe meer geld en energie u bespaart op het gebruik, wat over de jaren heen heel wat besparingen met zich meebrengt. 

KIES UW MACHINE

Van gezinsmachines met grote trommels tot geavanceerde WiFi-connected apparaten, AEG heeft ook voor u de ideale droger.