Koopgids

Welke wasmachine moet ik kopen?

WAS. DROOG. VERZORG. MET JE SMARTPHONE EN DE MY AEG CARE-APP

Ervaar zorg op maat door je apparaten te verbinden met de My AEG Care-app. Zo heb je overal toegang tot de expertise van AEG, kun je zowel was als droogprogramma's op maat op afstand instellen, ontvang meldingen wanneer je wasgoed klaar is en krijg advies over het juiste programma voor een optimale zorg voor je kleding.

AUTODOSE: PRECIEZE DOSERING EN VERBETERDE ZORG VOOR KLEDING

Wasmiddel is uitermate belangrijk voor het behalen van goede wasresultaten. Hierbij is het essentieel dat de juiste doseringen wasmiddel en wasverzachter worden gebruikt. Dankzij de nieuwe Autodose-technologie met precieze dosering hoef je je nooit meer zorgen te maken over het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel of wasverzachter.

Ontdek meer
Symbool OKOPower-wasprogramma

Superieure reiniging in minder dan een uur

De AEG 8000 serie wasmachines beschikken over het nieuwe ÖKOPower-programma, een wasprogramma van 59 minuten dat fantastische resultaten levert met een zo laag mogelijk energieverbruik. 
Dankzij de ÖKOMix-technologie wordt het wasmiddel volledig geactiveerd en start het wasprogramma onmiddelijk.

ÖKOMix-technologie

Garandeert 100% verdeling van wasmiddel en daarna wasverzachter, in tegenstelling tot andere wasmachines

AEG 8000 serie wasmachines

Elke vezel gereinigd en beschermd

In een traditionele wasmachines bereikt wasverzachter minder dan een derde van de vezels. Bij de ÖKOMix-technologie van onze 8000 serie wasmachines worden wasmiddel en wasverzachter vooraf met water gemengd zodat ze volledig oplossen en optimaal worden geactiveerd voordat ze met het wasgoed in aanraking komen. Het is de eerste technologie ooit waarbij wasmiddelen en wasverzachters helemaal gelijkmatig worden verdeeld, zodat ze elke vezel kunnen bereiken, reinigen en verzorgen. 


Een blauwe, waterdichte jas
Animatie toont het perfect koppelen AEG-wasmachines en drogers

Het dreamteam

Combineer de AEG 8000 Serie wasmachines en drogers en geniet van alle voordelen van de ÖKOMix-technologie en het revolutionaire AbsoluteCare® systeem. Ontdek de zachte en veilige verzorging van je meest delicate kleding, waardoor het lijkt alsof het met de hand gewassen en liggend gedroogd is. Zelfs de waterafstotende membranen in luchtdoorlatende sportkleding worden hersteld door middel van innovatieve, nieuwe Outdoorprogramma's. Kleuren, texturen en vezels worden beter dan ooit beschermd. 

 

Kan ik handwasbare wol in de machine wassen?

Waarschijnlijk denk je van niet, maar Woolmark, 's werelds toonaangevende instantie voor wol, is het daar niet mee eens. Zij hebben onze machines getest en hebben ervaren dat zelfs handwasbare wol zo goed als nieuw uit de wasmachine komt. Dus wanneer  je het Woolmark Apparel Care label ziet, kun je zelfs je favoriete wollen truitje dat alleen met de hand gewassen mag worden, veilig in de machine wassen. Ook andere gevoelige stoffen kun je gemakkelijk wassen in een wasmachine van AEG, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over krimp of het beschadigen van je kleding. Het enige wat je hoeft te doen is de was sorteren, zodat elke soort kleding op een specifiek programma gewassen kan worden. 

 

Onze nieuwe serie wasmachines

Eindelijk kun je erop vertrouwen dat zelfs de meest kwetsbare kledingstukken met de grootste zorg worden behandeld. AEG heeft klantenkennis en wetenschap op een innovatieve manier aan elkaar weten te koppelen en transformeert wassen zo tot een ervaring die verder gaat dan alleen schoonmaken. Een revolutionaire, nieuwe manier van het verzorgen van kleding door de vezels, kleuren en texturen te beschermen.


Een vergelijkende grafiek toont de verschillende functies van AEG-wasmachines

Altijd heerlijk zachte handdoeken

Ben je gek op zachte handdoeken en wil je die graag zo houden. Met de wasmachines en drogers van AEG kun je jouw handdoeken in topconditie houden. Ontdek hoe je het beste kunt zorgen voor je handdoeken en lees onze tips. 

Elke serie zijn eigen unieke technologie

 • Symbool voor ProSense®-technologie
  Bespaar water en energie

  De ProSense®-technologie meet automatisch elke lading en past het programma aan zodat je kleding de beste behandeling krijgt. Sensoren stellen de wastijd nauwkeurig bij zodat je kleding nooit te lang wordt gewassen en onnodig slijt. 

  Bekijk een AEG 6000 serie wasmachine

 • Symbool voor ProSteam®-technologie
  Minder strijken, frissere kleding

  Wasmachines met ProSteam®-technologie gebruiken stoom om gekreukte kledingstukken snel en eenvoudig op te frissen zodat je ze meteen weer kan dragen.

  Bekijk een AEG 7000 serie wasmachine

 • Symbool voor ÖKOMix-technologie
  Elke vezel gereinigd en beschermd

  De ÖKOMix-technologie in onze 8000 serie wasmachines is de eerste technologie ooit voor wasmachines die wasmiddelen en wasverzachters helemaal gelijkmatig verdeelt, zodat deze elke vezel kunnen bereiken, reinigen en verzorgen. 

  Bekijk een AEG 8000 serie wasmachine

SoftWater-technologie

Kleuren behouden hun intensiteit, wasbeurt na wasbeurt, en zwart vervaagt niet

AEG 9000 Series-wasmachine met SoftWater-technologie

De beschermer van de little black dress

De baanbrekende SoftWater-technologie in AEG 9000 Series-wasmachines verwijdert de onzuiverheden in water die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. Wasmiddelen worden efficiënter met water gemengd voor een grondige wasbeurt op lage temperaturen. Deze zachte bescherming voor kleding houdt in dat zwart zwart blijft en dat levendige kleuren zo levendig blijven als op de dag waarop je de kleding kocht.

Moeiteloos strak in het pak

Strak in een pak verschijnen kan tijd kosten, maar met ProSteam®-technologie kun je tijd en stomerijkosten besparen. Onze 7000 serie wasmachines zijn voorzien van SteamPro-technologie. De korte, zachte stoomprogramma's verwijderen veilig alle geurtjes en verminderen kreukvorming, zodat je jouw kleding nauwelijks hoeft te strijken. 

Behoud en bescherm je unieke kledingitems

De kwaliteitsvezels van je favoriete tijdloze kledingstukken vereisen speciale zorg zodat je deze elke dag kunt dragen. De ProSense®-technologie in onze 6000 serie weegt elke lading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Dit vermindert slijtage door de kledingstukken grondig schoon te maken zonder deze bloot te stellen aan te veel mechanische bewegingen.


RUIMTE

Hoeveel ruimte heb je?


60  cm breed
– hier kun je een voorlader wasmachine plaatsen
40 cm breed – hier past een voorlader niet. Je kunt hier wel een bovenlader neerzetten. 

Belangrijke tip: Als je een kleine wasruimte hebt, overweeg dan een 2-in-1 was/droogcombinatie aan te schaffen. Hiermee kun je snel wassen en drogen zonder moeite.

Het is handig om te weten dat je voor een voorlader moet kiezen als je er een droger bovenop wilt plaatsen.

CAPACITEIT

Hoe vaak per week draai je een was?


Minder dan 4 keer per week
– een wasmachine voor 6-7 kg zal voldoende zijn, tenzij je vaak grote items wast zoals jassen en dekbedden
4 - 6 keer per week – een wasmachine voor 8 kg is ideaal voor jou
6+ keer per week – verminder het aantal wassen door eenvoudigweg een machine te kiezen die een grote capaciteit aankan (9-10 kg)

Wist je dat je ook met een wasmachine met een groot vulgewicht heel zuinig kan wassen? Op  alle AEG wasmachines vanaf de 6000 serie zit de ProSense®-technologie. Deze technologie weegt elke lading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Dit vermindert slijtage door de kledingstukken grondig schoon te maken zonder deze bloot te stellen aan te veel mechanische bewegingen.

TIJD EN GEMAK

Wanneer wil je wassen?
Kies een machine met startuitstel zodat je de start van de cyclus kunt uitstellen naar een tijd die je schikt: ´s avonds laat of ´s ochtends vroeg voor goedkopere energierekeningen en gemak.

Wil je jouw wasmachine op afstand kunnen bedienen?
Bedien je wasmachine rechtstreeks vanaf je smartphone. Verbind je wasmachine of droger met de app om sneller en slimmer je kleding superieure verzorging te bieden. De wasmachine app geeft je advies over de juiste behandeling van maar liefst 48 stoffen en het verwijderen van 40 vlekken. Dankzij de wasmachine app van AEG kun je de manier van wassen volledig personaliseren. Lees hier meer over de connected wasmachines van AEG

KIES JE WASMACHINE

Van wasmachines met een groot vulgewicht tot wasmachines die vanaf een smartphone bediend kunnen worden, AEG heeft wasmachines geschikt voor elk huishouden. Eén ding hebben ze allemaal gemeen. Ze leveren de beste kledingzorg. Zodat je veilig en zuinig al je wollen, zijden en fijne stoffen kunt wassen.