Koopgids - wasmachines

WELKE WASMACHINE MOET IK KOPEN?

Afmetingen wasmachine

Of je nu kiest voor een vrijstaande wasmachine of een inbouwmodel, je moet eerst weten of het past. Meet eerst hoeveel ruimt je hebt.

Breedte: 60 - 48 cm - ons advies is een voorlaadwasmachine
Breedte: 45 - 40 cm - overweeg een bovenlaadwasmachine
Diepte: 45 - 38 cm - een ondiepe voorlaadwasmachine past in deze ruimte

Tip: Als je een kleine wasruimte hebt, overweeg dan een 2-in-1 wasdroogcombinatie aan te schaffen. Onthoud te kiezen voor een voorlaadmodel als je er een wasdroger op wilt zetten. Bekijk onze AEG-kit voor plaatsing op elkaar.

Capaciteit wasmachine

Als je over de capaciteit van je wasmachine moet beslissen, moet je een aantal dingen overwegen:

Grootte van huishouden: grote gezinnen tegenover eenpersoonshuishoudens
Gewoonten: hoe vaak per week was je?
Soort en formaat van de artikelen die je wast: bijvoorbeeld beddengoed, dekbedden en gordijnen hebben voor het beste resultaat een grotere trommel nodig.

Alle wasmachines van AEG zijn uitgerust met ProSense-technologie. ProSense maakt gebruik van weegsensoren om het water- en energieverbruik op de lading af te stemmen. Hierdoor bespaar je tijd en geld en is je kleding goed beschermd.

Geluid van wasmachine

Onze wasmachines maken met 47 decibel maar weinig geluid. Hierdoor wordt de rust in huis niet verstoort door de was.

Snelheid van wasprogramma

Je kunt je kleine waslading kleding (3 kg) met het gebruik van korte programma´s wassen in maar 20 minuten. Kies voor grote wasladingen het OKOPower-programma (op geselecteerde machines). Het OKOPower-programma wast kleding in 59 minuten met geweldige resultaten.

Precieze dosering met AutoDose

Wasmiddel is uitermate belangrijk voor het behalen van goede wasresultaten. Hierbij is het essentieel dat de juiste doseringen wasmiddel en wasverzachter worden gebruikt. Dankzij de nieuwe Autodose-technologie met precieze dosering hoef je je nooit meer zorgen te maken over het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel of wasverzachter.

Wasmachine met wasmiddeldosering

Slimme wasmachine

Ervaar zorg op maat door je apparaten te verbinden met de My AEG Care-app. Zo heb je overal toegang tot de expertise van AEG, kun je zowel was als droogprogramma's op maat op afstand instellen, ontvang meldingen wanneer je wasgoed klaar is en krijg advies over het juiste programma voor een optimale zorg voor je kleding.

Wasmachine met app

Wasmachine met stoom

Stoom is een goede keuze als je kreuken en strijken uit de weg gaat. AEG-wasmachines met ProSteam®-technologie hebben een PlusSteam-optie die door aan het einde van de wascyclus stoom toe te voegen, kreuken met tot wel een derde vermindert. Of je kunt kiezen voor een afzonderlijke stoomcyclus als een snelle en eenvoudige manier om gekreukte kleding op te frissen.

AEG Wasmachine kopen

Of je nu voor een AEG 800 series wasmachine gaat, of toch kiest voor een AEG 9000 series met Prosteam technologie, je koopt je AEG wasmachine gemakkelijk en snel rechtstreeks online bij AEG. Je nieuwe wasmachine zal worden geleverd door ons gespecialiseerde installatieteam. Omdat de installatie van grote huishoudelijke apparaten niet altijd even gemakkelijk gaat, kun je bovendien een beroep doen op onze betaalde installatieservices. Zo geniet je van een optimale service: van levering tot installatie!

Rechtstreeks kopen bij AEG

Apparaten op elkaar afstemmen

Als je jouw wasmachine wilt afstemmen op een wasdroger, ben je bij AEG aan het goede adres. Om je wasruimte te optimaliseren kun je ze op of naast elkaar plaatsen.

Twee machines

De beschermer van de little black dress

De baanbrekende SoftWater-technologie in AEG 9000 Series-wasmachines verwijdert de onzuiverheden in water die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. Wasmiddelen worden efficiënter met water gemengd voor een grondige wasbeurt op lage temperaturen. Deze zachte bescherming voor kleding houdt in dat zwart zwart blijft en dat levendige kleuren zo levendig blijven als op de dag waarop je de kleding kocht.

Uitstekend los van elkaar. Nog beter samen

De AEG 9000 Series Premium Edition-wasmachine en -wasdroger werken fantastisch op zichzelf. Maar ze werken nog beter samen, met hun bijpassende design, overeenkomende cycli en gedeelde smartphone-app. Wanneer ze zijn verbonden, kunnen ze een volledig geïntegreerde reiniging voor je kleding leveren in minder dan drie uur. Zelfs zonder te sorteren.

Gecontroleerd wassen en drogen. Met behoud van kleur, zachtheid en kwaliteit.

Ontdek de wasmachine uit de 9000-serie Premium Edition

Ontdek de wasdroger uit de 9000-serie Premium Edition

 • Waterdruppelpictogram
  SoftWater-technologie

  Zuivert en onthardt het water om de kleur, vorm en het uiterlijk van de kleding te behouden.

 • T-shirtpictogram
  ÖKOMix-technologie

  Unieke voormenging van het wasmiddel, de wasverzachter en het water om bij elke vezel te komen.

 • Wolkpictogram
  ProSteam®-technologie

  Wasmachines met ProSteam®-technologie gebruiken stoom om gekreukte kledingstukken snel en eenvoudig op te frissen zodat je ze meteen weer kan dragen.

Was na was, zonder te vervagen*

Zachter water, milder voor kleding. Onze geavanceerde SoftWater-technologie zuivert en onthardt het water voordat het de trommel binnenkomt. De wasmiddelen kunnen veel doeltreffender werken bij lage temperaturen en een wasprestatie van 60 °C leveren bij slechts 30 °C. Zo behouden de kleuren hun intensiteit was na was en vervaagt de kleur van zwarte kleding niet.

*Test op kleurechtheid uitgevoerd op zwart polyester na 50 wasbeurten op 30 graden.

Vermindert kreuken met een derde*

De ProSteam®-technologie vermindert kreuken met een derde en minimaliseert de noodzaak tot strijken. De korte, zachte stoomprogramma's verwijderen veilig alle geurtjes en verminderen kreukvorming, zodat je jouw kleding nauwelijks hoeft te strijken. Je kleding wordt snel opgefrist zonder een volledig wasproces te ondergaan, waardoor het wordt beschermd tegen slijtage.

Ontdek alle 9000-serie modellen

De beschermer van fijne overhemden

Ontdek de zachte en veilige verzorging van je meest delicate kleding, waardoor het lijkt alsof het met de hand gewassen en liggend gedroogd is. Zelfs de waterafstotende membranen in luchtdoorlatende sportkleding worden hersteld door middel van innovatieve, nieuwe Outdoorprogramma's. Kleuren, texturen en vezels worden beter dan ooit beschermd.

De wasmachines uit de AEG 8000-serie beschikken namelijk over de geavanceerde ÖKOMix-technologie waarbij de wasmachine het wasmiddel en wasverzachter met water mengt voordat ze de trommel binnenkomen. In andere wasmachines komt wasverzachter bij minder dan de helft van de vezels. De ÖKOMix-technologie garandeert dat voor de allereerste keer ooit, elke vezel wordt gereinigd, beschermd en verzorgd.

 

 • T-shirtlogo
  ÖKOMix-technologie

  Unieke voormenging en gelijkmatige verdeling van het wasmiddel, wasverzachter en het water om zo elke vezel te bereiken, reinigen en verzorgen.

 • Klok + vlek-pictogram
  ÖKOPower-programma

  Superieure wasresultaten bij 30 °C in minder dan een uur.

 • Pictogram met 3 overhemden
  ProSense®-technologie

  Past tijd, water- en energieverbruik automatisch aan op de grootte van elke lading en past het programma aan zodat je kleding de beste behandeling krijgt. Sensoren stellen de wastijd nauwkeurig bij zodat je kleding nooit te lang wordt gewassen en onnodig slijt.

Bescherming van vezels dankzij de technologie van ÖKOMix

Dankzij ÖKOMix wordt elk beetje wasmiddel en wasverzachter met water gemengd, opgelost en volledig geactiveerd voordat het in de trommel terechtkomt. Het is de eerste wasmachinetechnologie ooit die wasmiddelen en wasverzachters volledig gelijkmatig verdeelt. Zo wordt elke vezel bereikt, gereinigd en verzorgd.

Tot wel 2x

Profiteer van een tweemaal zo efficiënte wasverzachter met de unieke wasmachine uit de AEG 8000-serie.*

* Vergelijkende evaluatie uitgevoerd met een enkele dosis wasverzachter in een AEG-wasmachine vs. 2x gewassen in een traditionele machine.

ÖKOPower-programma

Een wasprogramma van 59 minuten dat fantastische resultaten oplevert met een minimale hoeveelheid energie. Dankzij de ÖKOMix-technologie wordt het wasmiddel volledig geactiveerd en begint de reiniging onmiddellijk.

Ontdek alle 8000-serie modellen

De beschermer van nette overhemden

Zo behoudt u uw professionele look elke dag zonder enige moeite. Wasmachines uit de AEG 7000-serie houden overhemden netjes en zorgen ervoor dat u tijd bespaart bij het strijken.

Met de ProSteam®-technologie kun je een wascyclus afronden met stoom om kreuken te verminderen. Je kunt ook gebruik maken van een afzonderlijk stoomprogramma om kleding op te frissen zonder deze te wassen. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook de behoefte om naar de stomerij te gaan. Minder strijken betekent minder slijtage van vezels, waardoor deze langer mooi blijven.

Zo blijft je kleding elke dag mooi en voelt geweldig aan.

 • Wolkpictogram
  ProSteam®-technologie

  Vermindert het kreuken met een derde en frist de kleding snel op.

 • Pictogram met 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  Past tijd, water- en elektriciteitsverbruik automatisch aan op de grootte van elke lading.

 • T-shirtpluspictogram
  SoftPlus-optie

  Verbetert de verspreiding van de wasverzachter, zodat je kleding wordt beschermd en zachter aanvoelt.

Vermindert het kreuken met een derde

Door bij de PlusSteam®-optie stoom te gebruiken aan het einde van een wascyclus, wordt het kreuken tot wel 30% verminderd. Je kunt je kleding ook opfrissen met een apart stoomprogramma om ongewenste geuren uit kleding te verwijderen. Dit betekent minder strijktijd, minder stomerijbezoeken en minder slijtage van vezels. 

PlusSteam-optie

De nieuwe en verbeterde stoomoplossing geeft je de mogelijkheid een wasbeurt te beëindigen met stoom voor minder kreuken en minder strijken.

A: Traditionele stoomoplossing (wassen en drogen en daarna stomen)
B: Een nieuwe stoomoptie (wassen en stomen in één)

Ontdek alle 7000-serie modellen

Maak kennis met de beschermer van je dagelijkse klassiekers

Kwaliteitskleding is gemaakt om te dragen, maar de dagelijkse kledingstukken hebben een verzorging nodig om mooi te blijven. In wasmachines uit de AEG 6000-serie wordt elke lading afgemeten en bij elke wasbeurt wordt berekend hoeveel water en energie het wasgoed nodig heeft.

 • Pictogram met 3 T-shirts
  ProSense®-technologie

  past het programma aan zodat je kleding de beste behandeling krijgt. Sensoren stellen de wastijd nauwkeurig bij zodat je kleding nooit te lang wordt gewassen en onnodig slijt.

 • Pictogram van T-shirt met plusteken
  SoftPlus-optie

  Verbetert de verspreiding van wasverzachter, zodat je kleding wordt beschermd en zachter aanvoelt.

 • Pictogram van twee kranen
  Warme en koude aansluiting

  Bespaar tot wel 50% energie door warm water uit de kraan te gebruiken.

  De functies kunnen per model verschillen.

Verzorgt twee keer zo effectief

De ProSense®-technologie past de tijd en het water- en energieverbruik aan op de hoeveelheid wasgoed, voor één enkel overhemd of voor de volledige was van de week. Dit komt door de specifieke sensoren die op intelligente wijze de cyclusinstellingen regelen en ervoor zorgen dat je kleding precies zo lang wordt gewassen als nodig is. Hierdoor zullen de stoffen minder slijtage ondervinden en hun kleur en structuur langer behouden.

Bekijk de 6000 serie wasmachine met ProSense en Autodose technologie

Met de ProSense®-technologie beschik je over:

Snellere registratie van de lading - past de cyclus snel aan na aanvang van het programma.

Meer precisie - optimaliseert de cyclus gebaseerd op het textielltype door de hoeveelheid lading te registreren en de waterabsorptie te berekenen.

Meer flexibiliteit - past de cyclus aan op zelfs de kleinste ladingen (1 - 2 kg).

Ontdek alle 6000-serie modellen