Koopgids

Welke wasmachine moet ik kopen?

AUTODOSE: PRECIEZE DOSERING EN VERBETERDE ZORG VOOR KLEDING

Wasmiddel is uitermate belangrijk voor het behalen van goede wasresultaten. Hierbij is het essentieel dat de juiste doseringen wasmiddel en wasverzachter worden gebruikt. Dankzij de nieuwe Autodose-technologie met precieze dosering hoef je je nooit meer zorgen te maken over het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel of wasverzachter.

Ontdek meer
Symbool OKOPower-wasprogramma

Superieure reiniging in minder dan een uur

De AEG 8000 serie wasmachines beschikken over het nieuwe ÖKOPower-programma, een wasprogramma van 59 minuten dat fantastische resultaten levert met een zo laag mogelijk energieverbruik. 
Dankzij de ÖKOMix-technologie wordt het wasmiddel volledig geactiveerd en start het wasprogramma onmiddelijk.

ÖKOMix-technologie

Garandeert 100% verdeling van wasmiddel en daarna wasverzachter, in tegenstelling tot andere wasmachines

AEG 8000 serie wasmachines

Elke vezel gereinigd en beschermd

In een traditionele wasmachines bereikt wasverzachter minder dan een derde van de vezels. Bij de ÖKOMix-technologie van onze 8000 serie wasmachines worden wasmiddel en wasverzachter vooraf met water gemengd zodat ze volledig oplossen en optimaal worden geactiveerd voordat ze met het wasgoed in aanraking komen. Het is de eerste technologie ooit waarbij wasmiddelen en wasverzachters helemaal gelijkmatig worden verdeeld, zodat ze elke vezel kunnen bereiken, reinigen en verzorgen. 


Een blauwe, waterdichte jas
Animatie toont het perfect koppelen AEG-wasmachines en drogers

Het dreamteam

Combineer de AEG 8000 Serie wasmachines en drogers en geniet van alle voordelen van de ÖKOMix-technologie en het revolutionaire AbsoluteCare® systeem. Ontdek de zachte en veilige verzorging van uw meest delicate kleding, waardoor het lijkt alsof het met de hand gewassen en liggend gedroogd is. Zelfs de waterafstotende membranen in luchtdoorlatende sportkleding worden hersteld door middel van innovatieve, nieuwe Outdoorprogramma's. Kleuren, texturen en vezels worden beter dan ooit beschermd. 

 

Kan ik handwasbare wol in de machine wassen?

Waarschijnlijk denkt u van niet, maar Woolmark, 's werelds toonaangevende instantie voor wol, is het daar niet mee eens. Zij hebben onze machines getest en hebben ervaren dat zelfs handwasbare wol zo goed als nieuw uit de wasmachine komt. Dus wanneer u het Woolmark Apparel Care label ziet, kunt u zelfs uw favoriete wollen truitje dat alleen met de hand gewassen mag worden, veilig in de machine wassen. Ook andere gevoelige stoffen kunt u gemakkelijk wassen in een wasmachine van AEG, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over krimp of het beschadigen van uw kleding. Het enige wat u hoeft te doen is de was sorteren, zodat elke soort kleding op een specifiek programma gewassen kan worden. 

 

Onze nieuwe serie wasmachines

Eindelijk kunt u erop vertrouwen dat zelfs uw meest kwetsbare kledingstukken met de grootste zorg worden behandeld. AEG heeft klantenkennis en wetenschap op een innovatieve manier aan elkaar weten te koppelen en transformeert wassen zo tot een ervaring die verder gaat dan alleen schoonmaken. Een revolutionaire, nieuwe manier van het verzorgen van kleding door de vezels, kleuren en texturen te beschermen.


Een vergelijkende grafiek toont de verschillende functies van AEG-wasmachines

Altijd heerlijk zachte handdoeken

Bent u gek op uw zachte handdoeken en wilt u die graag zo houden. Met de wasmachines en drogers van AEG kunt u uw handdoeken in topconditie houden. Ontdek hoe u het beste kunt zorgen voor uw handdoeken en lees onze tips. 

Elke serie zijn eigen unieke technologie

 • Symbool voor ProSense®-technologie
  Bespaar water en energie

  De ProSense®-technologie meet automatisch elke lading en past het programma aan zodat uw kleding de beste behandeling krijgt. Sensoren stellen de wastijd nauwkeurig bij zodat uw kleding nooit te lang wordt gewassen en onnodig slijt. 

  Bekijk een AEG 6000 serie wasmachine

 • Symbool voor ProSteam®-technologie
  Minder strijken, frissere kleding

  Wasmachines met ProSteam®-technologie gebruiken stoom om gekreukte kledingstukken snel en eenvoudig op te frissen zodat u ze meteen weer kan dragen.

  Bekijk een AEG 7000 serie wasmachine

 • Symbool voor ÖKOMix-technologie
  Elke vezel gereinigd en beschermd

  De ÖKOMix-technologie in onze 8000 serie wasmachines is de eerste technologie ooit voor wasmachines die wasmiddelen en wasverzachters helemaal gelijkmatig verdeelt, zodat deze elke vezel kunnen bereiken, reinigen en verzorgen. 

  Bekijk een AEG 8000 serie wasmachine

SoftWater-technologie

Kleuren behouden hun intensiteit, wasbeurt na wasbeurt, en zwart vervaagt niet

AEG 9000 Series-wasmachine met SoftWater-technologie

De beschermer van de little black dress

De baanbrekende SoftWater-technologie in AEG 9000 Series-wasmachines verwijdert de onzuiverheden in water die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. Wasmiddelen worden efficiënter met water gemengd voor een grondige wasbeurt op lage temperaturen. Deze zachte bescherming voor kleding houdt in dat zwart zwart blijft en dat levendige kleuren zo levendig blijven als op de dag waarop u de kleding kocht.

Moeiteloos strak in het pak

Strak in een pak verschijnen kan tijd kosten, maar met ProSteam®-technologie kunt u tijd en stomerijkosten besparen. Onze 7000 serie wasmachines zijn voorzien van SteamPro-technologie. De korte, zachte stoomprogramma's verwijderen veilig alle geurtjes en verminderen kreukvorming, zodat u uw kleding nauwelijks hoeft te strijken. 

Behoud en bescherm uw unieke kledingitems

De kwaliteitsvezels van uw favoriete tijdloze kledingstukken vereisen speciale zorg zodat u deze elke dag kunt dragen. De ProSense®-technologie in onze 6000 serie weegt elke lading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Dit vermindert slijtage door de kledingstukken grondig schoon te maken zonder deze bloot te stellen aan te veel mechanische bewegingen.


RUIMTE

Hoeveel ruimte heeft u?


60  cm breed
– hier kunt u een voorlader wasmachine plaatsen
40 cm breed – hier past een voorlader niet. U kunt hier wel een bovenlader neerzetten. 

Belangrijke tip: Als u een kleine wasruimte heeft, overweeg dan een 2-in-1 was/droogcombinatie aan te schaffen. Hiermee kunt u snel wassen en drogen in één moeite.

Het is handig om te weten dat u voor een voorlader moet kiezen als u er een droger bovenop wilt plaatsen.

CAPACITEIT

Hoe vaak per week draait u een was in uw wasmachine?


Minder dan 4 keer per week
– een wasmachine voor 6-7 kg zal voldoende zijn, tenzij u vaak grote items wast zoals jassen en dekbedden
4 - 6 keer per week – een wasmachine voor 8 kg is ideaal voor u
6+ keer per week – verminder het aantal wassen door eenvoudigweg een machine te kiezen die een grote capaciteit aankan (9-10 kg)

Wist u dat u ook met een wasmachine met een groot vulgewicht heel zuinig kan wassen? Op  alle AEG wasmachines vanaf de 6000 serie zit de ProSense®-technologie. Deze technologie weegt elke lading en berekent hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft. Dit vermindert slijtage door de kledingstukken grondig schoon te maken zonder deze bloot te stellen aan te veel mechanische bewegingen.

TIJD EN GEMAK

Wanneer wilt u wassen?
Kies een machine met startuitstel zodat u de start van de cyclus kunt uitstellen naar een tijd die u schikt: ´s avonds laat of ´s ochtends vroeg voor goedkopere energierekeningen en gemak.

Wilt u uw wasmachine op afstand kunnen bedienen?
Bedien uw wasmachine rechtstreeks vanaf uw smartphone. Verbind uw wasmachine of droger met de app om sneller en slimmer uw kleding superieure verzorging te bieden. De wasmachine app geeft u advies over de juiste behandeling van maar liefst 48 stoffen en het verwijderen van 40 vlekken. Dankzij de wasmachine app van AEG kunt u uw manier van wassen volledig personaliseren. Lees hier meer over de connected wasmachines van AEG

KIES UW WASMACHINE

Van wasmachines met een groot vulgewicht tot wasmachines die vanaf een smartphone bediend kunnen worden, AEG heeft wasmachines geschikt voor elk huishouden. Eén ding hebben ze allemaal gemeen. Ze leveren de beste kledingzorg. Zodat u veilig en zuinig al uw wollen, zijden en fijne stoffen kunt wassen.