AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Filtratie op maat

Configureer je AX9 op basis van je persoonlijke en seizoensgebonden behoeften met onze 360 filters en 5-staps filtratie. Ieder filter heeft een unieke slimme tag die het gebruik ervan bijhoudt. Zelfs als je een filter verwijdert en het volgende seizoen opnieuw installeert, herkent deze automatisch de resterende levensduur.

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Responsieve Technologie

De unieke responsieve PureSense-technologie meet constant de luchtkwaliteitsniveaus binnenshuis, en stelt het luchtzuiveringspercentage zodanig af dat je thuiskomt in een gezonde omgeving.

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Continu verbonden

Zowel thuis als onderweg kun je de luchtkwaliteit in je woning controleren en optimaliseren via de Wellbeing app, of erop vertrouwen dat AX9 dit voor je doet. Beoordeel de uitgevoerde taak binnen een opgegeven tijd, maak intelligente overzichten aan of regel gewoon je voorkeursinstellingen. De Wellbeing-app is je perfecte partner voor luchtkwaliteit.

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Het AirSurround-systeem is zo ontworpen dat alle hoeken van de ruimte worden bereikt

Het AirSurround-systeem creëert een krachtige maar zachte spiraalbeweging van de lucht in huis, die efficiënt circuleert, en zuivert de lucht tot 4 keer sneller dan de vorige generaties. AX9 wordt aanbevolen voor ruimtes met een grootte van max. 129 m2 (gebaseerd op de Zweedse voorschriften voor luchtverversing per uur) en 54m2 (US AHAM).

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Briljant stil

Met een minimaal geluidsniveau van slechts 17 dB(A) (gemeten op 1m vóór het product) werkt je AX9 zo stil dat u deze nauwelijks opmerkt. Zelfs op maximale snelheid is het geluidsniveau slechts 49 dB(A)*, wat stiller is dan een gesprek aan tafel bij je thuis.

Technische specificatie 

Belangrijkste specificaties 
 • Kleur: donkergrijs
 • Gewicht (kg): 8.9
 • Hoogte (mm): 725
 • Diepte, buitenmaat (mm): 315
 • Breedte, buitenmaat (mm): 315
Specificatie 
 • Capaciteit: 620 m³/u
 • Dekking volgens Boverket norm: 129 m²
 • Geluidsniveau op minimale setting: 17 dB(A)
 • Geluidsniveau op maximale setting: 49 dB(A)
 • Bedieningspaneel: Tiptoetsen
 • Vochtigheidssensor
 • Temperatuursensor
 • TVOC sensor
 • AirSurround-systeem
 • 360° luchttoevoer
 • 5 filterniveaus
 • Filter inbegrepen: BREEZE360 Complete Air filter AFDBRZ6
 • Filterverzadigingsaanduiding
 • Afstandsbediening via smartphone app
Installatie
 • Kleur: donkergrijs
 • Gewicht (kg): 8.9
 • Hoogte (mm): 725
 • Diepte, buitenmaat (mm): 315
 • Breedte, buitenmaat (mm): 315
Overig
 • Productnummer (PNC): 950 011 391

Reviews

Wat vind je ervan?
Beoordeel AEG

Wist je dat je review ons helpt om te innoveren? Deel je feedback met ons. Selecteer het aantal sterren om te beginnen met je review.

Schrijf een review

Welkom. Je kunt hier je ervaringen kwijt. Vertel ons wat je denkt. We nodigen je uit om een review te schrijven.

Schrijf een review als gast hieronder of log in op je account om een review te schrijven

Deze tekst verschijnt naast je review. Voer niet je volledige naam in. In dit geval kan de review niet worden gepubliceerd

{{ props.errorNickname }}

We hebben je e-mailadres nodig om je review te valideren

De meest nuttige klantenbeoordelingen hebben de focus op kwaliteit, design en toegevoegde waarde van het product. Neem voor vragen over service, verzending of installatie contact op met de klantenservice. Deze reviews worden aangepast voordat ze op deze website geplaatst worden. Bekijk de review richtlijnen voor meer informatie.

Ik ga akkoord met de gebruikersvoorwaarden

Hartelijk dank voor je review

Controleer je inbox voor je verificatie email.

5

Eenvoudige bediening en een mooi design

door Danielle op 22 juni 2020

De AEG luchtreiniger is heel eenvoudig in gebruik en ook gemakkelijk aan te sturen via een gemakkelijk te bedienen app. Het is in het begin een beetje onduidelijk welke app je moet hebben, maar als je de juiste eenmaal geïnstalleerd hebt dan is het koppelen van de luchtreiniger aan je smartphone heel eenvoudig. Met de app heb je ook meer functionaliteit beschikbaar van je luchtreiniger dan zonder. Zo is bijvoorbeeld de ionisatie-functie alleen via de app te besturen.
De luchtreiniger is erg stil, wanneer de luchtkwaliteit goed is hoor je deze ook niet. Via de smart functie regelt de luchtreiniger alles zelf en heb je er geen omkijken naar.
Het onderhoud van de machine is ook eenvoudig. Met de stofzuiger kun je voorzichtig de buitenkant schoonmaken. Het filter is eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. Er zijn verschillende soorten filters (zoals een pollenfilter) verkrijgbaar zodat je de luchtreiniger nog beter toepasbaar kan maken.

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  4
 • Kwaliteit
  5
 • Danielle raadt dit product aan

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, bedankt voor je review! ^Anjuli

5

De slimme en stille luchtreiniger!

door Cas op 22 juni 2020

Na veel vergelijkend onderzoek de kans gekregen om deze luchtreiniger in huis te halen.

Uit de doos komt een indrukwekkend apparaat als het om het formaat gaat, maar de prestaties die deze luchtreiniger geven zijn eveneens; indrukwekkend! Door het mooie design past de reiniger ondanks zijn formaat goed in onze woonkamer en hebben wij ons verder niet aan het formaat gestoord.

Gebruikersgemak: werkelijk een ieder is in staat deze luchtreiniger operationeel te krijgen. Stekker in het stopcontact en aanzetten, meer hoef je eigenlijk niet te doen. In de smartfunctie doet de reiniger eigenlijk alles vanzelf.

App: het wordt nog mooier als je de app koppelt aan het apparaat. Naast bediening op afstand, krijg je de kwaliteit in en rondom je woning mooi in beeld gebracht. Dit maakt ook de resultaten van de luchtreiniger zichtbaar, maar dit merk je natuurlijk ook aan de schonere lucht waar je in leeft als de luchtreiniger haar werk heeft gedaan. En dit is merkbaar! Onze jongste dochter heeft snel last van haar luchtwegen door bronchitis. Sinds de luchtreiniger draait heeft zij hier een stuk minder last van!

We hebben een ruime woonkamer van 75 m2 en open keuken. Deze luchtreiniger kan dit formaat kamer met gemak aan en hoeft hiervoor zelfs niet op volle toeren voor te draaien. Daarnaast is de luchtreiniger echt heel stil, bijna geluidloos en alleen in hogere standen is deze hoorbaar maar zeker niet storend.

Wij hebben een open keuken met recirculatieafzuiging. Kook- en eetluchtjes wisten wij maar moeilijk te bestrijden. Deze reiniger voorziet op dat vlak volledig in onze behoefte. Naast het bestrijden van de fijnstof die bij het koken vrijkomt, pakt deze AEG dus ook de luchtjes aan. Werkelijk indrukwekkend!

De app is overzichtelijk, eenvoudig in gebruik en laat tal van parameters zien m.b.t. de luchtkwaliteit. Naast een gemiddelde luchtkwaliteit worden allerlei losse parameters getoond. Een simpele druk op deze parameters (bijv. TVOS) geeft een overzicht weer in uren, dagen en maanden. Ook wordt er bij iedere parameter een duidelijke uitleg gegeven wat e.a. inhoud. Nu zeggen cijfertjes niet zoveel, dus werkt deze AEG met een kleur aanduiding die de luchtkwaliteit weergeeft. Deze is kleur is ook zichtbaar middels een led-ring aan de bovenzijde van het apparaat die zichtbaar wordt na inschakelen. De kleuren van van groen voor een zeer goede luchtkwaliteit naar donker rood voor een zeer slechte. Dit maakt het mogelijk om in 1 oogopslag te zien wat de luchtkwaliteit is.

Ook de temperatuur en luchtvochtigheid worden in de app weergegeven. Het maakt het allemaal erg volledig! De luchtkwaliteit van buiten is ook zichtbaar. Deze informatie haalt de app uit een openbron op basis van je locatie.

Eigenlijk staat bij ons de luchtreiniger alleen in de smartstand. In deze stand doet de AEG feitelijk alles automatisch. De app maakt ook bediening op afstand mogelijk. Dit is wel leuk, je kan hiermee de luchtreiniger alvast inschakelen als je vanaf het werk richting huis gaat.

Al met al een zeer complete stille krachtpatser die doet wat het moet doen, namelijk de lucht reinigen!

Ik hoop wel dat de prijs van de losse filters nog naar beneden wordt bijgesteld. Ik vind deze namelijk erg aan de prijs en ik verwacht toch dat er jaarlijks een filter moet worden vervangen.

Een let op is wel dat de reiniger rondom 30 cm volledig vrij moet staan van objecten. Houdt hier dus rekening mee. Hij is vrij groot en kan dus niet strak langs een muur of in een hoek worden geplaatst.

Ik heb de reiniger ook op de slaapkamer getest. Hier heeft de reiniger bewezen dat hij echt geluidsarm is.

De bouwkwaliteit is goed. Hoewel de prijs stevig is, vind ik dat deze gelet op de concurrentie te rechtvaardigen is.

 • Design
  3
 • Functionaliteit
  3
 • Kwaliteit
  3
 • Cas raadt dit product aan

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, bedankt voor deze uitgebreide review. We zullen je feedback meenemen. Wat betreft de onderdelen, wanneer je het apparaat registreert via www.aeg.nl ontvang je 25% korting op alle accessoires in onze webshop. Daarmee kun je een nieuw filter bestellen wanneer dit nodig is. ^Anjuli

5

Zeer stille luchtreiniger

door Laura op 21 juni 2020

Sinds wij de luchtreiniger in huis hebben merken wij zeker wel verschil in de luchtkwaliteit. Na het uitpakken van de luchtreiniger was ik vooral aangenaam verrast door het
design van de AEG luchtreiniger. Met een beetje hulp van de handleiding stond de luchtreiniger snel te blazen, hadden wij de app op onze telefoon en wisten we goed hoe we hem moesten gebruiken. De luchtreiniger verplaats je eenvoudig naar verschillende plekken in huis doordat hij redelijk licht is. Over het gehele design ben ik dan ook zeker te spreken en staat hij goed in ons huis.

De luchtreiniger kan je via de knoppen bovenop de luchtreiniger bedienen of via de app van AEG. In de app kan je zien wat de luchtkwaliteit is maar ook de temperatuur, PM2.5, PM1, PM10, TVOS en de luchtvochtigheid. Vaak gebruik ik zelf gewoon de smart functie. De smart functie die op de luchtreiniger zit, detecteert de luchtreiniger wanneer je aan het koken bent zodat hij zichzelf aanpast en alle vieze etensluchtjes snel laat verdwijnen uit het huis. De luchtreiniger is dan ook gemakkelijk te gebruiken en doordat hij ook zeer stil is heb je er ook totaal geen last van.

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  5
 • Kwaliteit
  4
 • Laura raadt dit product aan

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, bedankt voor je positieve review! ^Anjuli

5

Wat een stilte voor een krachtpatser als deze!

door MirandaF. op 21 juni 2020

Wij hebben als gezin van 4 met 2 honden en een kat deze luchtreiniger mogen testen Voor een paar weken. Mijn zoon, man en ik (ok zelfs de hond!) hebben last van astma, allergieën en hooikoorts.

Bij begin van de test hebben we wel even naar de juiste app (Welbeing) moeten zoeken, aangezien deze anders omschreven staat in de handleiding. Maar na installatie blijkt dit wel heel handig te zijn, ondanks dat je de luchtreiniger ook manueel kan bedienen, heeft hier vooral de smartfunctie aangestaan. Door de metingen (zichtbaar in de app) en het bijspringen bij bijvoorbeeld kookluchtjes, merkten we dat de smartfunctie ook echt functioneerde.

In de praktijk merkte wij niets qua geluid, we vergeten gewoon dat hij er staat. Ondanks zijn formaat heeft hij een heel mooi design met handige greepjes en valt hij daarom wel in elk interieur te plaatsen.

Na de eerste nacht merkte we bij het betreden van de woonkamer een opmerkelijk groot verschil in de lucht. We roken de dieren niet meer! Hierdoor hoefde ik ook niet alle ramen open te gooien en de pollen opnieuw binnen te laten. Heerlijke verse lucht en geen rooie, jeukende en tranende ogen meer binnen. We hebben een behoorlijke grote ruime woonkamer met open keuken en twijfelde of de luchtreiniger het wel kon waarmaken. Bij deze kan ik vermelden, ja deze luchtreiniger doet wat het beloofd zonder dat hij in de ruimte nadrukkelijk aanwezig is.

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  5
 • Kwaliteit
  5
 • MirandaF. raadt dit product aan

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, wat fijn dat deze luchtreiniger goed bevalt! Bedankt voor je review. ^Anjuli

Overige producten

AEG - Luchtreiniger - AX91-404GY Kieskeurig Best Reviewed AX9 404
Luchtreiniger
 • Op maat gemaakte luchtzuivering
 • Aangepaste filtratie
 • Responsieve Technologie
 • Continu verbonden
AEG - Luchtreiniger - AX91-604GY reddot
Luchtreiniger
 • Op maat gemaakte luchtzuivering
 • Aangepaste filtratie
 • Responsieve Technologie
 • Continu verbonden
AEG - Luchtreiniger - AX91-404DG Kieskeurig Best Reviewed AX9 404
Luchtreiniger
 • Op maat gemaakte luchtzuivering
 • Filtratie op maat
 • Responsieve Technologie
 • Continu verbonden

Ondersteuning 

Wist u dat sommige problemen snel op te lossen zijn, zonder het maken van een afspraak? Zoek hieronder uw probleem op om te starten.

Geen resultaten gevonden

Zoekresultaten
Heeft u een probleem?

Hier op onze supportpagina vindt u artikelen en ondersteuning om uw probleem snel op te lossen.

Koop reserveonderdelen

Vind originele reserveonderdelen voor uw apparaat in onze webshop en laat ze direct aan uw deur leveren.

Neem contact op

Neem contact met ons op voor al uw vragen. We zijn beschikbaar via telefoon, e-mail en social media.

De voordelen van registreren

Registreer uw AEG-apparaat en laat ons uw gegevens opslaan om gemakkelijk toegang te krijgen tot handleidingen, aankoopinformatie, garanties en service-aanvragen - mocht u ze ooit nodig hebben. Ontdek hoe u meer kunt doen met uw apparaat door te abonneren op onze handleidingen die rechtstreeks in uw inbox worden bezorgd.

Registreer uw apparaat