AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Filtratie op maat

Configureer je AX9 op basis van je persoonlijke en seizoensgebonden behoeften met onze 360 filters en 5-staps filtratie. Ieder filter heeft een unieke slimme tag die het gebruik ervan bijhoudt. Zelfs als je een filter verwijdert en het volgende seizoen opnieuw installeert, herkent deze automatisch de resterende levensduur.

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Responsieve Technologie

De unieke responsieve PureSense-technologie meet constant de luchtkwaliteitsniveaus binnenshuis, en stelt het luchtzuiveringspercentage zodanig af dat je thuiskomt in een gezonde omgeving.

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Continu verbonden

Zowel thuis als onderweg kun je de luchtkwaliteit in je woning controleren en optimaliseren via de Wellbeing app, of erop vertrouwen dat AX9 dit voor je doet. Beoordeel de uitgevoerde taak binnen een opgegeven tijd, maak intelligente overzichten aan of regel gewoon je voorkeursinstellingen. De Wellbeing-app is je perfecte partner voor luchtkwaliteit.

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Het AirSurround-systeem is zo ontworpen dat alle hoeken van de ruimte worden bereikt

Het AirSurround-systeem creëert een krachtige maar zachte spiraalbeweging van de lucht in huis, die efficiënt circuleert, en zuivert de lucht tot 4 keer sneller dan de vorige generaties. AX9 wordt aanbevolen voor ruimtes met een grootte van max. 129 m2 (gebaseerd op de Zweedse voorschriften voor luchtverversing per uur) en 54m2 (US AHAM).

AEG - Luchtreiniger - AX91-604DG

Briljant stil

Met een minimaal geluidsniveau van slechts 17 dB(A) (gemeten op 1m vóór het product) werkt je AX9 zo stil dat u deze nauwelijks opmerkt. Zelfs op maximale snelheid is het geluidsniveau slechts 49 dB(A)*, wat stiller is dan een gesprek aan tafel bij je thuis.

Technische specificatie 

Belangrijkste specificaties 
 • Kleur: donkergrijs
 • Gewicht (kg): 8.9
 • Hoogte (mm): 725
 • Diepte, buitenmaat (mm): 315
 • Breedte, buitenmaat (mm): 315
Specificatie 
 • Capaciteit: 620 m³/u
 • Dekking volgens Boverket norm: 129 m²
 • Geluidsniveau op minimale setting: 17 dB(A)
 • Geluidsniveau op maximale setting: 49 dB(A)
 • Bedieningspaneel: Tiptoetsen
 • Vochtigheidssensor
 • Temperatuursensor
 • TVOC sensor
 • AirSurround-systeem
 • 360° luchttoevoer
 • 5 filterniveaus
 • Filter inbegrepen: BREEZE360 Complete Air filter AFDBRZ6
 • Filterverzadigingsaanduiding
 • Afstandsbediening via smartphone app
Installatie
 • Kleur: donkergrijs
 • Gewicht (kg): 8.9
 • Hoogte (mm): 725
 • Diepte, buitenmaat (mm): 315
 • Breedte, buitenmaat (mm): 315
Overig
 • Productnummer (PNC): 950 011 391

Reviews

Wat vind je ervan?
Beoordeel AEG

Wist je dat je review ons helpt om te innoveren? Deel je feedback met ons. Selecteer het aantal sterren om te beginnen met je review.

Schrijf een review

Welkom. Je kunt hier je ervaringen kwijt. Vertel ons wat je denkt. We nodigen je uit om een review te schrijven.

Schrijf een review als gast hieronder of log in op je account om een review te schrijven

{{ props.errorNickname }}

Deze tekst verschijnt naast je review. Voer niet je volledige naam in. In dit geval kan de review niet worden gepubliceerd

We hebben je e-mailadres nodig om je review te valideren

{{ props.errorEmoji }}

De meest nuttige klantenbeoordelingen hebben de focus op kwaliteit, design en toegevoegde waarde van het product. Neem voor vragen over service, verzending of installatie contact op met de klantenservice. Deze reviews worden aangepast voordat ze op deze website geplaatst worden. Bekijk de review richtlijnen voor meer informatie.

Ik ga akkoord met de gebruikersvoorwaarden

Hartelijk dank voor je review

Controleer je inbox voor je verificatie email.

3

Sterke stoere luchtreiniger van formaat

door Remco op 30 juni 2020

Na de luchtreiniger een aantal weken getest te hebben is de kwaliteit van het klimaat in huis merkbaar verbeterd. In deze periodes afgelopen jaren liep ik met veel hooikoorts klachten rond en deze zijn sterk afgenomen sinds de luchtreiniger in gebruik is genomen.

De luchtreiniger is een grote jongen, echter ben ik erg te spreken over het ontwerp. Het is een duidelijk statement en hij zal de nodige uitleg behoeven bij de gasten; hij wordt hier veelal aangezien als een luidspreker.

In het gebruik is de luchtreiniger simpel en snel; in de smart modus functioneert hij volledig autonoom en reinigt hij de lucht op basis van een buiten referentie locatie in de buurt - hiervoor is het wel noodzakelijk dat je de app gebruikt.

De reiniger is uitgerust met een ionisator, deze zorgt ervoor dat luchtdeeltjes (zoals fijnstof) neerslaan. Let er dus op je de reiniger niet te dicht tegen de muur aanzet, er is dan een grote kans dat de muur langzaam zwart wordt (door het fijnstof).

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  3
 • Kwaliteit
  5
 • Remco raadt dit product aan

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, bedankt voor je mooie review! ^Anjuli

2

Luchtreiniger die lucht laat stinken

door Michelle op 29 juni 2020

Ik heb deze luchtreiniger een aantal weken getest en was in eerste instantie erg tevreden! Na een paar dagen kon ik het apparaat helaas niet meer gebruiken vanwege de ontzettend vieze lucht die het uitstootte.

Ik heb astma en verschillende allergieën en al heel snel voelde ik dat de lucht die ik inademde, puurder en zuiverder was. Een hele verademing dus! Daarbij is hij ontzettend makkelijk in gebruik: bij het eerste gebruik verwijder je alle folie, doet de stekker in het stopcontact en drukt op de aan-knop. Dan doet hij het in principe al. Dan heb je er een handmatige functie in staan waarbij je zelf kan instellen hoe hard jij wilt dat de luchtreiniger, de lucht reinigt. En je hebt een slimme functie, die zelf meet hoe onzuiver de lucht is en zijn reinigingskracht daaraan aanpast.

Dit apparaat komt met een super handige app waarin je kan zien welke vervuilende stoffen er wel en niet in de lucht hangen. Daarbij is af te lezen hoe schoon de lucht is en hoeveel er van elke stof aanwezig is. Ook zit er een licht op de luchtreiniger waaraan af te zien is hoe schoon de lucht is (groen voor schoon, oranje voor minder schoon, etc.).

Het design is mooi en van hele goede kwaliteit! Ik heb hier 2 jonge katjes in huis rondlopen die de reiniger aanzagen voor een mooie krabpaal, maar daar is gelukkig helemaal niks van te zien!

De luchtreiniger is ook lekker stil. Je hoort hem bijna niet en daardoor kan je hem 's avonds mee naar de slaapkamer nemen, waarbij je hem optilt aan de handige hengsels.

Waar het mis ging: ik ging zalm bakken en vind die het lekkerst smaken wanneer ik deze met hoog vuur aan bak. De afzuigkap deed grotendeels al het werk om deze lucht weg te zuigen, maar door de keuken en woonkamer kwam natuurlijk ook wat lucht vrij. 's Avonds zette ik het apparaat in mijn slaapkamer neer, waarna deze gigantisch naar vis begon te stinken! Zo kon ik hem niet meer gebruiken. Vervolgens met de vriendelijke klantenservice van AEG gebeld en een nieuwe opgestuurd gekregen. Hierna na een paar dagen, zelfde stukje vis, weer hetzelfde probleem! AEG verklaarde dit met: een luchtreiniger is om de lucht zuiver te maken, niet om vieze luchtjes weg te nemen, daar is de afzuigkap voor. Dit zou ook duidelijk ergens moeten staan maar ik heb dit nog steeds nergens zien staan en volgens mij heb ik juist wel ergens zien staan dat de luchtreiniger ook voor vieze luchtjes is...

Voor mij werkt dit niet! Je betaalt veel geld voor de luchtreiniger en er komt nou eenmaal lucht vrij bij het koken, dat kan je niet tegenhouden. Ik snap dat de lucht in het filter komt en dat je die eens in de zoveel tijd dan moet vervangen, maar dat dit elke keer na het koken zou moeten dat klopt natuurlijk niet. Jammer, want ik heb het idee dat het anders een heel goed apparaat zou zijn!

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  5
 • Kwaliteit
  1

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, bedankt voor je review. Het is wellicht een idee om het apparaat tijdelijk uit te schakelijk tijdens het koken. En het kan zijn dat de lucht er na een aantal keer gebruiken weer uitgaat. Dat zou je nog kunnen proberen, hopelijk kom je er op die manier uit. ^Anjuli

5

Krachtige, design volle luchtreiniger

door slhgreve op 26 juni 2020

Ik heb recentelijk het genoegen gehad om deze luchtreiniger te mogen testen. Dit heb ik enkele weken gedaan en ik ben zeer tevreden hierover.
Allereerst is het product een sierraad om te zien. Het wordt helemaal in het interieur opgenomen. Geen grote witte bakbeest zoals de meeste luchtreinigers.
Het apparaat is functioneel, doordat het simpel te bedienen is, alhoewel de app installeren even wat meer tijd kost.
Maar bovenal wat een gemak heb je van het apparaat. Je hebt inzicht in de luchtkwaliteit, kunt dit instellen en bovenal kun je dit van afstand instellen.
Kortom ik ben zeer tevreden over dit product.

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  4
 • Kwaliteit
  5
 • slhgreve raadt dit product aan

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, wat fijn om te lezen dat je een goede ervaring hebt met onze luchtreiniger! Bedankt voor je review. ^Anjuli

5

Eenvoudige bediening en een mooi design

door Danielle op 22 juni 2020

De AEG luchtreiniger is heel eenvoudig in gebruik en ook gemakkelijk aan te sturen via een gemakkelijk te bedienen app. Het is in het begin een beetje onduidelijk welke app je moet hebben, maar als je de juiste eenmaal geïnstalleerd hebt dan is het koppelen van de luchtreiniger aan je smartphone heel eenvoudig. Met de app heb je ook meer functionaliteit beschikbaar van je luchtreiniger dan zonder. Zo is bijvoorbeeld de ionisatie-functie alleen via de app te besturen.
De luchtreiniger is erg stil, wanneer de luchtkwaliteit goed is hoor je deze ook niet. Via de smart functie regelt de luchtreiniger alles zelf en heb je er geen omkijken naar.
Het onderhoud van de machine is ook eenvoudig. Met de stofzuiger kun je voorzichtig de buitenkant schoonmaken. Het filter is eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. Er zijn verschillende soorten filters (zoals een pollenfilter) verkrijgbaar zodat je de luchtreiniger nog beter toepasbaar kan maken.

 • Design
  5
 • Functionaliteit
  4
 • Kwaliteit
  5
 • Danielle raadt dit product aan

Was dit een nuttige review?

I am error text

Beantwoord door AEG

Hi, bedankt voor je review! ^Anjuli

Overige producten

AEG - Luchtreiniger - AX91-404GY Kieskeurig Best Reviewed AX9 404
Luchtreiniger
 • Op maat gemaakte luchtzuivering
 • Aangepaste filtratie
 • Responsieve Technologie
 • Continu verbonden
AEG - Luchtreiniger - AX91-604GY reddot
Luchtreiniger
 • Op maat gemaakte luchtzuivering
 • Aangepaste filtratie
 • Responsieve Technologie
 • Continu verbonden
AEG - Luchtreiniger - AX91-404DG Kieskeurig Best Reviewed AX9 404
Luchtreiniger
 • Op maat gemaakte luchtzuivering
 • Filtratie op maat
 • Responsieve Technologie
 • Continu verbonden

Ondersteuning 

Wist u dat sommige problemen snel op te lossen zijn, zonder het maken van een afspraak? Zoek hieronder uw probleem op om te starten.

Geen resultaten gevonden

Zoekresultaten
Heeft u een probleem?

Hier op onze supportpagina vindt u artikelen en ondersteuning om uw probleem snel op te lossen.

Koop reserveonderdelen

Vind originele reserveonderdelen voor uw apparaat in onze webshop en laat ze direct aan uw deur leveren.

Neem contact op

Neem contact met ons op voor al uw vragen. We zijn beschikbaar via telefoon, e-mail en social media.

De voordelen van registreren

Registreer uw AEG-apparaat en laat ons uw gegevens opslaan om gemakkelijk toegang te krijgen tot handleidingen, aankoopinformatie, garanties en service-aanvragen - mocht u ze ooit nodig hebben. Ontdek hoe u meer kunt doen met uw apparaat door te abonneren op onze handleidingen die rechtstreeks in uw inbox worden bezorgd.

Registreer uw apparaat