Koopgidsen

Welk fornuis moet ik kopen?

RUIMTE EN CAPACITEIT

In ons range van vrijstaande fornuizen van 60cm breed heeft u de keuze tussen diverse modellen met een verschillende ovencapaciteit. Als u kookt voor een groot gezin of veel vrienden, kunt u het beste kiezen voor een fornuis met een groter volume. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – MaxiKlasse oven –  perfect voor grotere huisgezinnen van vier of meer mensen.

40 – 70 liter – Het meeste geschikt voor een huishouden van drie tot vier personen.

Tip: Verhoog uw kookcapaciteit door een fornuis met een MaxiKlasse oven te selecteren, deze ovens hebben 5 inschuifhoogtes in plaats van 4 zoals bij de andere ovens.

ENERGIEBRON

Afhankelijk van de beschikbare warmtebron, kunt u kiezen tussen een elektrisch of gasfornuis - of genieten van de voordelen van beiden.

Gasfornuizen bieden u een efficiënte en makkelijk ontsteking van uw kookplaat en oven. Het is een superieure keuze als u krachtige warmte nodig heeft voor uw wokschotel.

Elektrische fornuizen met een vitrokeramische kookplaat of inductiekookplaat zijn eenvoudig schoon te maken en zijn uitgerust met intelligente functies. De gelijkmatige warmtedistributie in elektrische ovens maken deze ideaal om te bakken.

Gemengde fornuizen combineren de voordelen van zowel elektriciteit als gas. Kies voor het gemengde fornuis van AEG dat een multifunctionele elektrische oven combineert met een gaskookplaat.

CAPACITEIT

Als u voor een groot gezin of vele vrienden kookt, heeft u profijt bij een fornuis met een grotere capaciteit. De capaciteit van ovens wordt gemeten in liters.

70+ liter – ideaal voor grotere huishoudens van vier of meer.
40 – 70 liter – meest ideaal voor huishoudens van drie tot vier personen.

De meeste fornuizen van AEG hebben een dubbele oven, waardoor u tegelijkertijd kunt bakken en grillen. Als u zoekt naar een fornuis met een dubbele oven, worden doorgaans hun grootste ovenruimten vergeleken.

Belangrijke tip: Vergroot de bakcapaciteit door een apparaat te kiezen met extra bakplaatposities in de oven.

ENERGIE

Bespaar op uw energiefacturen terwijl u het milieu minder belast. De energieklasse van een fornuis is gelabeld op een schaal van A+++ (meest zuinig) tot A (minst efficiënt). Kies voor een fornuis met een hogere energieklasse voor lagere energiekosten.

Daarnaast is een inductiekookplaat zuiniger dan een gaskookplaat. 

REINIGING

Wilt u minder tijd besteden aan het schoonmaken van uw fornuis en chemische stoffen vermijden? Dan zijn er enkele zaken waarmee u rekening kunt houden.

Ovens met katalytische coating - De katalytische liners oxideren vet en voedselresten in de ovens wanneer deze tot 230°C worden opgewarmd. Gewoon de as wegvegen voor perfect schone resultaten.

Zelfreinigende ovens - Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C waardoor vuil, vet en voedselresten in de oven omgetoverd worden tot assen die u makkelijk met een vochtige doek kunt wegvegen.

Kookplaat met inductie - Een inductiekookplaat is eenvoudiger schoon te maken dan een vitrokeramisch exemplaar. Bij inductie zit de warmte namelijk in de potten en niet in de kookplaat. Zo vermijdt u aangekoekte vlekken en verwijdert u vuil makkelijk met een vochtige doek.

UW APPARAAT KIEZEN

Of u nu uitgebreide diners of makkelijke maaltijden wilt koken, AEG heeft voor u het beste fornuis.

Fornuizen bekijken