Koopgidsen

Welk fornuis moet ik kopen?

RUIMTE EN CONFIGURATIE

Selecteer jouw kooktoestel afhankelijk van de beschikbare keukenruimte en de gewenste configuratie van het toestel. Kies tussen een vrijstaand en een range type kooktoestel.

60cm-breed – Vrijstaande kooktoestellen biedt de keuze om te combineren tussen verschillende soorten fornuizen en ovens die fantastische flexibiliteit bieden.

100cm-breed – Range cookers zijn ruimer en hebben een buitengewone capaciteit. Dankzij de extra breedte heeft het fornuis zes verwarmingszones in de plaats van de standaard vier.

Top-tip: Wanneer je besluit om een nieuw fornuis of oven aan te schaffen, blader dan in onze koopgidsen voor fornuizen en ovens om de beste keuze te maken.

BRANDSTOF

Afhankelijk van de beschikbare warmtebron, kun je kiezen tussen een elektrisch of gasfornuis - of genieten van de voordelen van beide.

Gasfornuizen bieden een onmiddellijke en precieze warmtecontrole. Het is een superieure keuze als je krachtige warmte nodig hebt voor een roerbakschotel.

Elektrisch kookfornuis is eenvoudig schoon te maken en wordt uitgerust met intelligente functies. De gelijkmatige warmtedistributie in elektrische ovens maakt deze ideaal om te bakken.

Kookfornuizen met dubbele brandstof combineren de voordelen van zowel elektriciteit als gas. Kies voor het assortiment van AEG die een multifunctionele elektrische oven combineert met een ruim gasfornuis.

CAPACITEIT

Als je kookt voor een groot gezin of veel vrienden, geniet je van een kookfornuis met grotere capaciteit. De ovencapaciteit wordt gemeten in liter.

70+ liter – perfect voor grotere huisgezinnen van vier of meer mensen.
40 – 70 liter – best geschikt voor een huishouden van drie tot vier personen.

De meeste AEG fornuizen worden geleverd met een dubbele oven, zodat je tegelijkertijd kunt grillen en koken. Wanneer je de fornuizen met een dubbele oven bekijkt, is het gebruikelijk om hun grootste compartimenten te vergelijken.

Top-tip: Verhoog de kookcapaciteit door een apparaat te selecteren met extra bakplaatposities in de oven.

ENERGIE

Bespaar geld op energiefacturen terwijl je het milieu helpt. De energieklasse van een apparaat is gelabeld op een schaal van A+++ (meest zuinig) tot A (minst efficiënt). Kies voor een fornuis met een energieklasse, zoals A of hoger.

Daarnaast is een inductiekookplaat zuiniger dan een gaskookplaat. Lees hier meer over de duurzaamheid van onze keuken producten.

REINIGING

Wil je minder tijd besteden aan het schoonmaken en chemische stoffen vermijden?

Ovens met katalytische coating - De katalytische liners oxideren vet en voedselresten in de ovens wanneer deze tot 230°C worden opgewarmd. Gewoon de as wegvegen voor perfect schone resultaten.

Zelfreinigende ovens - Pyrolytische ovens verwarmen tot 500°C waardoor vuil, vet en voedselresten in de oven omgetoverd worden tot assen die je makkelijk met een vochtige doek kunt wegvegen.

Kookplaat met inductie - Een inductiekookplaat is eenvoudiger schoon te maken, dan een vitrokeramisch exemplaar. Bij inductie zit de warmte namelijk in de potten en niet in de kookplaat. Zo vermijdt je aangekoekte vlekken en verwijder je vuil makkelijk met een vochtige doek.

JOUW APPARAAT KIEZEN

AEG heeft het perfecte kooktoestel voor jou, of je nu graag uitgebreide diners of makkelijke maaltijden kookt.

Ontdek fornuizen