De beste zorg voor je kleding

Tips om energiezuiniger te wassen

Hoe was je je textiel op een energiezuinige en duurzame manier? Veel mensen denken dat het kortste programma op hun wasmachine het goedkoopst zal uitvallen, maar dat is niet per se waar. Ontdek hieronder onze 8 tips om kosten te besparen op je energiefactuur én om zorg te dragen voor je textiel en voor de planeet.

Tip 1: Wassen op 30 graden

Wassen op 30 graden en toch perfect schone kleding? Veel van onze kleding kan standaard gewassen worden op 30 graden. Alleen ondergoed, sportkleding, handdoeken en beddengoed moeten gewassen worden op een hogere temperatuur.

Wil je wassen op 30 graden, kies dan voor een wasmachine met PowerCare-technologie voor de beste wasresultaten. Dat is beter voor het milieu en deze wasmachines zorgen ervoor dat je kleding veel langer mooi blijven. 

Tip 2: Kies voor een langer programma

Door langer te wassen doet je wasmachine er langer over om het water op te warmen, in tegenstelling tot een kort wasprogramma. Hierdoor zal de motor rustiger draaien en hierdoor ook minder energie verbruiken.

Tip 3: Gebruik het juiste soort wasmiddel

De lade van AEG UniversalDose-wasmachines heeft een gepatenteerd ontwerp waarmee alle soorten wasmiddelen, inclusief PODS®, effectief kunnen worden opgelost. De reinigingskracht van het wasmiddel is gegarandeerd, zelfs bij korte wasbeurten en bij lage temperaturen. Wassen op 30 graden wordt nog gemakkelijker met PODS®.

Tip 4: Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

AutoDose maakt een einde aan het giswerk door sensoren te gebruiken om de precieze hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te berekenen waarbij automatisch alleen de benodigde hoeveelheid voor iedere waslading wordt gebruikt. Het gebruikt tot 60% minder wasmiddel*, voor een comfortabele waservaring die ervoor zorgt dat katoenen kleding langer bestand is tegen scheuren.*

Tip 5: Gebruik zacht water

Kraanwater bevat mineralen die schadelijk kunnen zijn voor stoffen. De AEG 9000 serie AbsoluteCare wasmachines met Softwater-technologie verwijderen deze mineralen voordat ze in contact komen met kleding. Het water dat in de trommel terechtkomt is hierdoor van optimale kwaliteit, zodat wasmiddelen en wasverzachters, zelfs bij lage temperaturen, efficiënt hun werk kunnen doen.

Zo kun je een 60 graden-was wassen op 30 graden. Bovendien blijven de kleur en de vorm van ieder kledingstuk behouden en als nieuw aanvoelen. Was na was.

Tip 6: Ken en onderhoud je wasmachine

Onze AEG wasmachines helpen je je kleding zo lang mogelijk mooi te houden. Bijvoorbeeld door je efficiënt te laten wassen op 30 graden. Maar wist je dat het ook belangrijk is om niet enkel zorg te dragen voor je kleding maar ook voor je wasmachine? We geven je graag tips hoe je je wasmachine optimaal gebruikt zodat je lang kan genieten van schone was.

Tip 7: Ken je wassymbolen

Het verschilt per kledingstuk hoe je het best kunt wassen, strijken en drogen. Vaak volgen we letterlijk de wasinstructies in het etiket van onze kleding om stoffen zo lang mogelijk mooi te houden, maar dat is niet altijd de juiste manier. Daarom hebben we op een rijtje gezet waar je precies op moet letten bij het lezen van wassymbolen.

Tip 8: Stomen in plaats van wassen

Slechts één keer gedragen? Het opfrissen van een kledingstuk dat niet vuil is, vergt geen volledig wasprogramma. Sterker nog, het is bijna niet nodig om te wassen. Dankzij de moderne technologie kun je in plaats daarvan de stoomfunctie gebruiken en je kleding in korte tijd een fris gevoel geven met verwijderde geurtjes. Hiermee bespaar je tijd, water en heb je minder last van kreukels.

 • Energy label class A 30% badge
  35 - 30% beter dan energieklasse A

  Sommige van onze modellen uit de 9000-serie overtreffen de hoogste energiestand A met 35%. Dit betekent dat je tot 35% meer energie kunt besparen dankzij de nieuwe CareDrum, EcoInverter Motor en Soft Water technologie.

  Bekijk onze wasmachines A-35%

  Bekijk onze wasmachines A-30%

 • Energy label class A 20% badge
  25 - 20% beter dan Energieklasse A

  Dankzij de innovaties CareDrum, EcoInverter Motor en PowerCare overtreffen sommige van onze 8000-series nu de hoogste energiestand A met 25%. Dit betekent dat je tot 25% meer energie kunt besparen.

  Bekijk onze wasmachines A-25%

  Bekijk onze wasmachines A-20%

 • Energy label class A 10% badge
  15 - 10% beter dan Energieklasse A

  Een deel van onze 7000-serie heeft nu de hoogste energieklasse A met 15% overschreden. Dankzij de nieuwe CareDrum en EcoInverter Motor betekent dit dat je tot 15% meer energie kunt besparen.

  Bekijk onze wasmachines A-15%

  Bekijk onze wasmachines A-10%