De juiste filter kiezen

Hoe kies je de juiste afzuigkapfilter?

Wist je dat er AEG filters bestaan voor je afzuigkap die schoongemaakt en hergebruikt kunnen worden?

Afzuigkap filters

Er zijn vele soorten en maten afzuigkappen waar filters in geplaatst moeten worden. Ook deze filters zijn er in diverse soorten en maten en wanneer gebruik je nu een vetfilter en wanneer nu een koolstoffilter en wat zijn de verschillen tussen beide? Lees hierover alles op deze pagina om de juiste keuze te kunnen maken.

Recirculatie of luchtcirculatie

Kan u de lucht naar buiten afvoeren?

Ja ik heb een afvoer direct naar buiten - Vetfilter gebruiken
In dat geval blaast men de lucht rechtstreeks naar buiten. Houd er rekening mee dat de lengte en het materiaal van het luchtkanaal, samen met het gebruik van gebogen koppelstukken, een invloed heeft op de luchtstroom. In dit geval géén (meegeleverde) koolstoffilter gebruiken.

Nee ik heb géén afvoer naar buiten - Vetfilter & Koolstoffilter gebruiken
Dan kies je voor recirculatie. Deze afzuigkappen, uitgerust met koolstoffilters, zuiveren de lucht en verwijderen minuscule deeltjes en geurtjes voordat de lucht opnieuw in de keukenruimte komt.

Tip: schakel de afzuigkap in op de laagste stand 10 minuten voor je begint te koken. Zo komt er alvast een luchtstroom op gang die een perfecte afzuiging garandeert.

Filters & Reiniging

Alle afzuigkappen zijn uitgerust met vetfilters die voedseldeeltjes en vetten uit de lucht opvangen. Deze metalen vetfilters kunnen blijvend gebruikt worden. U hoeft die alleen op regelmatige basis te reinigen. Dit kan met de hand: de filters eventjes laten weken in afwasmiddel en daarna reinigen. Of het kan in de vaatwasser met een intensief programma van 60-70°C.

Wanneer uw afzuigkap met recirculatie werkt moeten de actieve koolstoffilters die de geuren verwijderen ongeveer om de 4 maanden vervangen worden. Sommige koolstoffilters kunt u een aantal keren hergebruiken door ze te regenereren. Naar gelang het type kan dit door de koolstoffilters in de vaatwasser te reinigen en daarna te laten drogen; of door ze in de oven te verhitten. 

Koolstoffilters

Er zijn een aantal soorten koolstoffilters te vinden in ons assortiment. Deze filters gebruik je voor recirculatie om geuren te neutraliseren en niet wanneer de afvoer naar buiten is. De verschillen tussen deze koolstoffilters:

Koolstoffilter

  • Vervangen na 3 tot 4 maanden
  • Neemt tot 45% van de geuren op

Long Life Koolstoffilter​

  • Iedere 2 maanden reinigen in de vaatwasser en ​hierna reactiveren in de oven
  • Vervangen na 3 jaar
  • Neemt tot 65-70% van de geuren op

Super Peforming Koolstoffilter​

  • Iedere 2 tot 3 maanden regenereren in de oven
  • Vervangen na 4-5 jaar
  • Neemt tot 85% van de geuren op

De juiste filter selecteren

Om erachter te komen welke Koolstoffilters er in je afzuigkap geplaatst moet worden, kun je kijken in de handleiding van het product onder "Technische gegevens".

Naast bovenstaande informatie kun je ook informatie vinden hoe je een vet- of koolstoffilter moet installeren.