Wijnklimaatkasten

Wijnklimaatkasten

5 essentiële zaken voor het bewaren van wijn

De vijf essentiële elementen voor het bewaren van wijn zijn temperatuur, vochtigheid, luchtstroom, weinig licht en stabiliteit. Onze wijnkasten met Cellar Pro 5-technologie bootsen de omstandigheden van een ondergrondse wijnkelder na, in een compacte ruimte.

Stabiele temperatuur

Temperatuurschommelingen denatureren je wijnen, met andere woorden het maakt de wijn onbruikbaar voor consumptie. Onze wijnkasten behouden een stabiele temperatuur dankzij een langzame temperatuurafname met korte compressorcycli, samen met een wisselwerking tussen de compressor en een thermostaat. De kasten zijn voorzien van geïsoleerde zijpanelen en afgesloten met deuren met driedubbel UV-werend glas om de opslagtemperatuur van de wijn te stabiliseren.

Hoge luchtvochtigheid

Er is een constante luchtvochtigheid van meer dan 50% nodig om de kurken in goede staat te houden en oxidatie van je wijnflessen te voorkomen. Onze wijnkasten zijn ontworpen om de luchtvochtigheid zelf te regelen door vocht uit de omgeving te hergebruiken, wat ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid op peil blijft (50% of hoger).

Wist je dit al?

Conventionele koelkasten kunnen kurken laten krimpen en je wijn bederven

 • Kurk in een minder vochtige koelkast
  -50% vochtigheid

  Wijn kan oxideren of bederven doordat kurken kunnen krimpen, uitdrogen of broos worden.

 • Kurk in perfecte luchtvochtigheid
  50-80% luchtvochtigheid

  De perfecte luchtvochtigheid garandeert dat de kurken goed blijven en beschermen je wijn.

 • Kurk in te hoge luchtvochtigheid
  +80% luchtvochtigheid

  Kurken kunnen gaan schimmelen en je wijnen bederven. Wijnetiketten laten los.

Bewaring in het donker zonder UV-stralen

Blootstelling aan licht kan de smaak en de kleur van de wijn beïnvloeden. Om je wijncollectie te beschermen elimineren onze wijnkasten deze bedreiging door getinte glazen deuren te gebruiken die de wijnflessen beschermen tegen UV-stralen. Behalve dat heeft de wijnkast ook een donker binnenwerk en gedimde UV-vrije ledverlichting.

Geen trillingen

Trillingen en bewegingen kunnen de balans van je wijn aantasten en de rijping versnellen. Om de kwaliteit van je wijn te beschermen, creëren onze wijnkasten een trillingsvrije omgeving door een extern ondergebrachte compressor met variabele snelheid. De kasten zijn voorzien van rubberen schokdempers en trillingsdempende houten legplanken.

Kwaliteit van de luchtstroom

Onze wijnklimaatkasten behouden een frisse, geurvrije kast dankzij een efficiënt luchtcirculatiesysteem, met interne ventilatoren. Een krachtig luchtfilter zorgt voor een constante langzame stroom van gefilterde lucht door de hele wijnkast door middel van een speciale koolstoffilter. Zo voorkom je dat er schimmelgroei of nare geurtjes ontstaan of dat de kurken van je wijnflessen aangetast dreigen te worden.

Bewaren en serveren

 • Wijn op het schap
  Ideale bewaartemperatuur

  Alle wijnen worden bewaard bij dezelfde temperatuur tussen 12 en 14 ºC. Rode wijn, witte wijn, champagne en dessertwijn.

 • Ideale serveertemperatuur voor verschillende wijnen
  Ideale serveertemperatuur

  Sauvignon Blanc en Champagne 6–8 ºC. Chardonnay 10–12 ºC. Pinot Noir en Merlot 14–15 ºC. Cabernet Sauvignon en Shiraz 17–18 ºC.

Verschillende formaten wijnflessen

Tegenwoordig berekenen de meeste wijnkasten hun capaciteit alleen op basis van Bordeaux-flessen. Maar wijnliefhebbers weten dat een mooie collectie veel diverser is. Perfect Shelving heeft zorgvuldig geoptimaliseerde tussenruimten in de schappen, die het mogelijk maken 95% van de flesvarianten op te bergen.

 • Wijnflessen op het aanrecht
  Wijnliefhebbers weten dat een mooie collectie divers is

  Van Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Chardonnay tot Champagne, elke fles moet goed bewaard worden.

 • Schappen voor verschillende flessen
  Perfect Shelving. Voor elke fles

  Geoptimaliseerde ruimte tussen de schappen en een ideale afstand tussen de schappen om plaats te bieden aan alle gangbare flessen van 750 ml - zelfs je favoriete champagne - zonder krassen op de etiketten of beschadiging van je kostbare wijnflessen.

 • Wijn op schappen in een kast
  Perfect Shelving. Eersteklas zichtbaarheid

  Stel je hele wijncollectie tentoon met Perfect Shelving. De uitschuifbare, eersteklas houten schappen bieden makkelijk toegang en beter zicht op je flessen.

Ontworpen om bij je huis te passen

 • Wijnkast geïnstalleerd onder het aanrecht
  Nieuwe scharnieren voor de beste montage onder het aanrecht

  Met het nieuwe scharnier bereiken we een perfect gecentreerde uitlijning van de deur en hebben we een kleinere ruimte tot de keukenkasten.

 • Met het nieuwe scharnier bereiken we een perfect gecentreerde uitlijning van de deur en hebben we een kleinere spleet tot de keukenkasten.
  Gelijkmatige verlichting voor je collectie

  Dimbare ledverlichting op 9 niveaus maakt een soepele en gelijkmatige lichtverspreiding mogelijk.

Meer informatie over onze wijnkasten

Vind de perfecte wijnkast voor jou!