Amerikaanse koelkasten

De Amerikaanse koelkast is iedereen wel bekend: een grote, robuuste koelkast, te herkennen aan twee openslaande deuren en in veel gevallen voorzien van een dispenser voor ijsblokjes en koud water. Daardoor is een Amerikaanse koelkast simpelweg onmisbaar voor wie net dat beetje extra luxe wil uitstralen in zijn of haar keuken. Daarbij zijn Amerikaanse koelkasten door de vele opbergruimte ideaal voor het grote gezin. Amerikaanse koelkasten zijn voorzien van diverse functionaliteiten en verkrijgbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen. Lees hieronder over de uiteenlopende mogelijkheden en ontdek een Amerikaanse koelkast die perfect bij jou past.

 

Behoud het overzicht in de koelkast

Door de ruime opzet van Amerikaanse koelkasten, ook wel side-by-side koelkasten genoemd, bieden ze een enorme hoeveelheid opslagruimte wat ze onmisbaar maken voor een groot gezin. Met aan de rechterkant het koelgedeelte en aan de linkerkant het vriesgedeelte bieden de meeste Amerikaanse koelkasten een netto inhoud van ongeveer 570 liter. Daarbij is het voor de Amerikaanse koelkasten van AEG geen probleem om grotere producten te bewaren dankzij de speciaal ontworpen MaxiBox-lade. Hierdoor blijft de koelruimte gemakkelijk en effectief ingedeeld.

Ook verlichting is essentieel voor een overzichtelijk ingerichte koelkast. De LED-verlichting vertegenwoordigt de meest geavanceerde en de interne LED-verlichting zorgt voor fellere verlichting die de hele ruimte gelijkmatig verlicht. Bovendien is de LED-technologie kleiner en energiezuiniger voor meer ruimte aan de binnenkant en lagere energierekeningen.

Temperatuur regeling en ontdooien met NoFrost

In tegenstelling tot reguliere koelkasten bieden Amerikaanse koelkasten vaak verschillende koelstanden en regelopties om uit te kiezen. Hierdoor kunnen temperaturen makkelijk worden aangepast aan je eigen specifieke voorkeuren, kan de koelkast automatisch worden ontdooid en worden er signalen afgegeven bij plotselinge temperatuurstijgingen. Dankzij het LED-display met geavanceerde aanraakknoppen krijg je volledige controle over de opslagomstandigheden van je levensmiddelen. Ook kun je feedback in een oogopslag zien dankzij het heldere LED-scherm op het externe bedieningspaneel.

De automatische ontdooiing gebeurt door AEG’s NoFrost systeem. Dit is een slimme technologie die ijsvorming, voorkomt in het vriesgedeelte. NoFrost zorgt er voor dat de lucht met vocht en al uit het vriesvak wordt gezogen. Het onttrokken vocht wordt in een apart gedeelte opgevangen en ontdooit waardoor het ijs zich niet kan ophopen. Bijkomend voordeel is dat vers, ingevroren voedsel hierdoor langer vers blijft!

VERFRISSENDE DRANKJES IJSDISPENSER

De meeste kenmerkende functionaliteit van Amerikaanse koelkasten is zonder twijfel de ijs- en waterdispenser. De ijsdispenser is ideaal voor een verfrissend glas limonade in de zomer, een lekkere milkshake of een cocktail in de avond. Dankzij de waterdispenser kun je ieder moment van de dag een verfrissend glas water tappen. Zo heb je dus met één druk op de knop de keuze uit schaafijs, ijsblokjes of een glas ijskoud, verfrissend water.

cooling