Amerikaanse koelkasten

De amerikaanse koelkast is iedereen wel bekend: een grote, robuuste koelkast, te herkennen aan twee openslaande deuren en in veel gevallen voorzien van een dispenser voor ijsblokjes en koud water. Daardoor is een Amerikaanse koelkast simpelweg onmisbaar voor wie net dat beetje extra luxe wil uitstralen in zijn of haar keuken. Daarbij zijn Amerikaanse koelkasten door de vele opbergruimte ideaal voor het grote gezin. Amerikaanse koelkasten zijn voorzien van diverse functionaliteiten en verkrijgbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen. Lees hieronder over de uiteenlopende mogelijkheden en ontdek een amerikaanse koelkast die perfect bij u past.

 

AEG Amerikaanse koelkast MaxiBox

Behoud het overzicht in uw koelkast

Door de ruime opzet van Amerikaanse koelkasten, ook wel side-by-side koelkasten genoemd, bieden ze een enorme hoeveelheid opslagruimte wat ze onmisbaar maken voor het grote gezin. Met aan de rechterkant het koelgedeelte en aan de linkerkant het vriesgedeelte bieden de meeste Amerikaanse koelkasten een netto inhoud van ongeveer 530 liter. Daarbij is het voor de Amerikaanse koelkasten van AEG geen probleem om grotere producten te bewaren dankzij de speciaal ontworpen MaxiBox-lade. Hierdoor blijft de koelruimte gemakkelijk en effectief ingedeeld.

Ook verlichting is essentieel voor een overzichtelijk ingerichte koelkast. De LED-verlichting vertegenwoordigt de meest geavanceerde en de interne LED-verlichting zorgt voor fellere verlichting die de hele ruimte gelijkmatig verlicht. Bovendien is de LED-technologie kleiner en energiezuiniger voor meer ruimte aan de binnenkant en lagere energierekeningen.

Temperatuur regeling en ontdooien met NoFrost

In tegenstelling tot reguliere koelkasten bieden Amerikaanse koelkasten vaak verschillende koelstanden en regelopties om uit te kiezen. Hierdoor kunnen temperaturen makkelijk worden aangepast aan uw eigen specifieke voorkeuren, kan de koelkast automatisch worden ontdooit en worden er signalen afgegeven bij plotselinge temperatuurstijgingen. Dankzij het LED-display met geavanceerde aanraakknoppen krijgt u volledige controle over de opslagomstandigheden van uw levensmiddelen. U kunt de feedback in een oogopslag zien dankzij het heldere LED-scherm op het interne bedieningspaneel.

De automatische ontdooiing gebeurt door AEG’s NoFrost systeem. Dit is een slimme technologie die ijsvorming, voorkomt in het vriesgedeelte. NoFrost zorgt er voor dat de lucht met vocht en al uit het vriesvak wordt gezogen. Het onttrokken vocht wordt in een apart gedeelte opgevangen en ontdooit waardoor het ijs zich niet kan ophopen. Bijkomend voordeel is dat vers, ingevroren voedsel hierdoor langer vers blijft!

AEG Amerikaanse Koelkast IJsdispenser

Verfrissende drankjes ijsdispenser

De meeste kenmerkende functionaliteit van Amerikaanse koelkasten is zonder twijfel de ijs- en waterdispenser. De ijsdispenser is ideaal voor een verfrissend glas limonade in de zomer, een lekkere milkshake of een cocktail in de avond. Dankzij de waterdispenser kunt u ieder moment van de dag een verfrissend glas water tappen. Zo heeft u dus met één druk op de knop de keuze uit schaafijs, ijsblokjes of een glas ijskoud, verfrissend water.

AEG Amerikaanse Koelkast Wijnkoeler

Perfect gekoelde wijn dankzij wijnkoeler

Voor wie liever een perfect gekoeld glas wijn wil in plaats van een verfrissende cocktail moet eens kijken naar de AEG RXE75911TM. Deze Amerikaanse koelkast is namelijk voorzien van een separate wijnkoeler. In deze speciale oplossing voor wijnen kan de temperatuur van uw voorkeur worden ingesteld, voor het optimaal bewaren van alle wijnflessen. Altijd een perfect gekoelde fles wijn, volgens uw eigen smaak.

Energieverbruik van een Amerikaanse koelkast

Ten tijde dat de Amerikaanse koelkast werd geïntroduceerd werd dit type koelkast al snel populair. Desondanks bleven de verkoopcijfers toch achter. De reden? Het hoge energieverbruik. Maar dit is iets uit het verleden! De huidige generatie Amerikaanse koelkasten heeft afgerekend met hoge energierekeningen waardoor ze geschikt zijn geworden voor ieder energiebewust huishouden. De Amerikaanse koelkasten van AEG zijn voorzien van minimaal een A+ energielabel, sommige modellen hebben zelfs een A++ energielabel, zoals de RMB76121NX. Dit resulteert niet alleen in een laag energieverbruik, maar ook lagere geluidsproductie.

Nog niet zo lang geleden was een veelgehoorde klacht omtrent dubbeldeurs koelkasten het hoge geluidsniveau. De Amerikaanse koelkasten van AEG produceren slechts ±40 dB, waardoor onnodige geluidsproductie in de keuken verleden tijd is.

Verdere energiebesparing levert het HomeBarluikje van de RMB66111NX. Wanneer de koelkastdeur wordt geopend, ontsnapt er koude lucht. Het opnieuw koelen van de warme lucht naar de juiste temperatuur kost energie. Om dit effect te minimaliseren, zorgt het HomeBarluikje in de deur van de koelkast ervoor dat u onmiddellijk toegang tot koude dranken hebt, zonder dat u de volledige koelkastdeur hoeft te openen. Ten slotte vindt u een vakantiefunctie terug op de Amerikaanse koelkasten van AEG: deze  bespaart energie wanneer u langere tijd van huis bent.