Uniek kijkje achter de schermen

Uniek kijkje achter de schermen

Partnership AEG met nieuw concept De Librije backstage

Op 1 april jl. openden Jonnie en Thérèse Boer hun nieuwe concept De Librije Backstage. In samenwerking met AEG werd een bijzondere ruimte gecreëerd waar men een ‘uniek kijkje achter de schermen’ kan nemen. In een private dining setting kun je hier heel even onderdeel uitmaken van restaurant De Librije, de verfijnde technieken van de chefs bekijken - die ter plekke de gerechten bereiden - en zelf actief meedoen bij de creatie van een gerecht. Een next level ervaring in een setting waar beleving centraal staat.

SteamPro combi-stoomovens

De Librije Backstage is ingericht met topproducten uit het AEG-assortiment, waaronder de SteamPro-stoomovens. De combi-stoomovens van AEG kunnen alles wat een gewone heteluchtoven ook kan, maar de toevoeging van stoom aan je gerechten geeft een extra dimensie aan het koken. Of je nu een ervaren kok bent of niet, voor iedereen bieden deze ovens uitkomst. 

Duurzaam

Zowel bij De Librije als bij AEG staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit blijkt uit het feit dat De Librije enkele jaren terug, naast de gewone, ook een Groene Michelinster kreeg en deze nog steeds heeft behouden. De Groene Michelinster wordt toegekend aan chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst en boegbeeld zijn van een duurzame gastronomie.

AEG ontwikkelt al meer dan veertig jaar huishoudelijke apparaten die het milieu zo min mogelijk belasten en bijdragen aan een duurzame lifestyle en streeft ernaar de carbon footprint nog verder te verkleinen: 80% minder CO2-uitstoot bij productie en 25% minder bij onze producten tussen 2015 en 2025, een volledig klimaatneutrale productie in 2030 en een volledig klimaatneutrale waardeketen in 2050.

Wijnklimaatkasten

Eén van de eyecatchers in dit bijzondere restaurant is de nieuwe wijnklimaatkast van AEG. In dit 178 cm hoge model kunnen wijnen, dankzij de mogelijkheid om verschillende temperaturen in te stellen, optimaal worden bewaard. Dit specifieke model zal voorlopig nog niet in productie gaan, wel biedt AEG diverse premium onderbouwmodellen aan die in elke keuken een blikvanger zullen zijn.

Wijnklimaatkasten van AEG zorgen voor een optimale bewaring van wijn, zonder dat je over een ondergrondse wijnkelder hoeft te beschikken. Dankzij een stabiele temperatuur, een luchtvochtigheid tussen de 50-80%, een trillingsvrije omgeving en een hoogwaardige luchtstroom zorgen de wijnkasten dat wijnijnklimaatkasten voor een langere periode optimaal bewaard blijft. De UV-behandelde getinte glazen deuren, het donkere interieur en UV-vrije led-verlichting voorkomen dat schadelijk UV-licht de smaak en kleur van de wijn aantasten.

Daarnaast is de wijnklimaatkast voorzien van Perfect Shelving: hoogwaardige uitschuifbare rekken, uitgevoerd met brede houten latten. In tegenstelling tot bij de meeste wijnkasten is Perfect Shelving ontworpen met de ideale afstand tussen de rekken onderling om plaats te bieden aan allerlei soorten flessen - zoals die van je favoriete champagne, Chardonnay, Bordeaux of Riesling - zonder de etiketten te beschadigen. Het automatische vochtbeheersingssysteem zorgt ervoor dat een luchtvochtigheidsniveau tussen 50%-80% wordt gehandhaafd en het koolstoffilter voorkomt vervelende geuren.

Succesvolle samenwerking 

Al sinds 2017 is chef-kok Jonnie Boer ambassadeur van AEG. De voormalige kook- en wijnschool Librije’s Atelier werd toen ingericht met apparatuur van AEG. Want, zoals Jonnie zelf aangaf ‘lekker eten begint met goede apparatuur’. Van kookschool naar private dining restaurant: een ander concept maar nog steeds een bijzonder fijne samenwerking. En daarom blijft AEG daarnaast ook hoofdsponsor van Chefs(R)evolution; een bijzonder food-event dat eens in de twee jaar door De Librije wordt georganiseerd.

Reserveren bij Librije Backstage kan al vanaf 6 personen, waarbij er vanaf 8 personen sprake is van exclusiviteit. Het maximum aantal personen is 12. librije.com/reserveren-librije

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marsha van der Laan-Vis, telefoon 0172 46 81 53, e-mail: marsha.vis@electrolux.com