Wijnklimaatkasten van AEG voor een perfecte bewaring

Wijnklimaatkasten van AEG voor een perfecte bewaring

Hoe houd je wijn zo lang mogelijk goed, zonder te beschikken over een eigen ondergrondse wijnkelder? Daarvoor moeten we eerst iets weten over de elementen die ervoor zorgen dat wijn voor een langere periode optimaal bewaard kan blijven.

De wijnkwaliteit wordt optimaal beschermd dankzij vijf belangrijke basisprincipes voor bewaring: temperatuurstabiliteit, automatische vochtigheid tussen de 50-80%, een donkere opslagruimte, trillingsvrije omgeving en een hoogwaardige luchtstroom.
Eigenlijk alles wat je aantreft bij de beste ondergrondse natuurlijke wijnkelders.
De wijnklimaatkasten van AEG bieden op elk van deze gebieden de perfecte oplossing met stijlvolle keukeninbouwproducten die elke keuken een premium uitstraling geven. Zodat je als wijnliefhebber je collectie wijnen ook bovengronds op de perfecte manier kan bewaren.

Stabiele temperatuur
Een stabiele temperatuur is de belangrijkste regel voor het bewaren van de wijn. De AEG wijnklimaatkast houdt de temperatuur stabiel dankzij een interactie tussen de compressor en de thermostaat, geïsoleerde zijpanelen en deuren met driedubbele beglazing.

Donkere omgeving
Na temperatuurschommelingen en oxidatie is licht een van de ergste vijanden van wijn en kan het snel de smaak en kleur aantasten. Langdurige blootstelling aan fel licht en zonlicht moet daarom worden vermeden. AEG wijnklimaatkasten elimineren licht door het gebruik van UV-behandelde getinte glazen deuren, donkere interieurs en UV-vrije LED-verlichting.

Wijnrekken voor elke soort wijn
De AEG wijnkasten zijn voorzien van Perfect Shelving: hoogwaardige uitschuifbare rekken, uitgevoerd met brede houten latten. In tegenstelling tot de meeste wijnkasten, is Perfect Shelving ontworpen met de ideale afstand tussen de rekken onderling om plaats te bieden aan alle soorten flessen van 750 ml – zelfs aan je favoriete champagne, Chardonnay, Bordeaux en Riesling – zonder de etiketten te beschadigen. Het meest gebruikelijk is dat andere wijnkelders rekken hebben die gebaseerd zijn op standaard Bordeaux flessen.

Luchtvochtigheid 50-80%
Hygrometrie niveaus boven 50 procent zijn belangrijk om de integriteit van kurken te behouden en oxidatie van uw wijn te voorkomen. Als de luchtvochtigheid lager dan 50% is kan wijn oxideren of bederven omdat kurken kunnen krimpen, uitdrogen of broos worden. Bij een luchtvochtigheid boven de 80% kunnen kurken gaan schimmelen en kan wijn aangetast worden. Ook kunnen wijnetiketten loskomen.

De wijnklimaatkasten van AEG zijn voorzien van een automatisch vochtrecycleringsysteem dat ervoor zorgt dat een luchtvochtigheidsniveau tussen 50%-80% wordt gehandhaafd. Dit werkt door condenswater te verwarmen en die vervolgens als vochtige lucht in de kast te brengen.

Geen trillingen
Onmerkbare trillingen verslechteren de wijn vroegtijdig door chemische reacties, dit versnelt de veroudering.

Om de kwaliteit van de wijn te beschermen, creëren onze wijnkasten een trillingsvrije omgeving door een extern ondergebrachte compressor met variabele snelheid, rubberen schokdempers en trillingsabsorberende houten planken.

Luchtcirculatie
Het gebrek aan voldoende ventilatie en luchtverversing zorgt uiteindelijk voor een muffe en beschimmelde wijnklimaatkast. Onze wijnklimaatkasten zijn voorzien van interne en externe ventilatoren om ervoor te zorgen dat er een langzame luchtstroom is. De grotere onderbouw- en inbouwmodellen hebben ook een koolstoffilter om geuren te voorkomen.

Vragen? Neem contact met ons op

Marsha van der Laan-Vis | +31(0)6 15 65 91 40 | marsha.vis@electrolux.com