Boodschappenlijstje

Boodschappenlijstje

Bekijk hier wat je allemaal in huis moet halen

Gestoomde loempia's

Voorgerecht

Ingrediënten

250 g kippenborst
1⁄2 wortel
50 g bamboescheuten
1 sjalot
50 g rijstnoedels
50 g taugé
1 el. geroosterde sesamolie
1⁄2 tl. Dayong kruiden
2 tl. maïzena
2 el. sojasaus
2 tl. vissaus
2 tl. Sambal Oelek
12 vellen rijstpapier
2 eieren losgeklopt

Bouillabaisse

Hoofdgerecht

Ingrediënten

5 krabbenpoten
2 grote tomaten, gepeld,
1 grote ui, gepeld, 
4 teentjes knoflook, gepeld
50 ml extra vierge olijfolie
1 bloemige aardappel
1/2 venkel
3 laurierblaadjes
1/4 tl. verkruimelde saffraan
1 1/2 el. grof zeezout
1/2 tl. gemalen zwarte peper
300 ml witte wijn
500 ml kokend water
1,5 kg filet van witte vis (zoals zeeduivel, tarbot, rode snapper, geep of kabeljauw), in grote stukken (4x4 cm) gesneden, met het vel er nog aan, 
8 kokkels
500 g gekweekte mosselen, schoongemaakt en ontdaan van de baard
500 g grote ongepelde garnalen (rauw)

Chocolade roulade

Nagerecht

Ingrediënten

200 g pure chocolade
6 eieren
1 snufje zout
60 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
160 g suiker
250 g geklaarde boter
100 g bloem
40 g maïzena
300 g witte chocolade
50 g boter
3 el. kersenbrandewijn
1 pakje donker suikerglazuur (125 g)