Japanse groenteschotel
Ovenschotel uit de stoomoven met 6 ingrediënten
De lekkerste gerechten met dat wat je waarschijnlijk al in huis hebt. Van die overgebleven aardappels maak je makkelijk een ovenschotel. Volgens ChicksLoveFood is een (stoom)oven onmisbaar in je keuken en de garantie voor de lekkerste gerechten. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 100 g zilvervliesrijst
- 100 g sperziebonen
- 70 g shiitakes of andere paddenstoelen
- 50 g taugé
- 3 el honing
- 4 el sojasaus
Bereiding
1. Verwarm de AEG stoomoven voor op 110 graden op stand ‘hoge vochtigheid’.
2. Verdeel de zilvervliesrijst over de bodem van een tweepersoons-ovenschaal. Dop de sperziebonen en verdeel deze over de rijst.
3. Snijd de shiitakes in plakjes en verdeel over de sperziebonen. Strooi tot slot de taugé over de shiitakes.
4. Zet de ovenschotel zo’n 30 minuten in het midden van de oven.
5. Verwarm ondertussen de honing met de sojasaus in een pannetje en laat al roerend iets inkoken tot het stroperig wordt.
6. Schenk de sojasaus voor het serveren over de groenten.
Serveertip: lekker met wat sesamzaadjes.