Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Het deeg is perfect knapperig terwijl de vulling smelt in de mond.

 

Ingrediënten

(voor 6 personen)

 

Deeg

200 g bloem

100 g boter

2 eieren

Nootmuskaat

½ tl. zout

Peper

 

Vulling

1 ui

200 g spek

2 eieren

250 g zure room

150 g kaas, geraspt

Peper en zout

Nootmuskaat

Bereiding

1. Kneed de bloem, boter, eieren, nootmuskaat, peper en zout op een lichtjes met bloem bestrooid werkvlak tot je een glad deeg hebt. Rol dit tot een bal. Wikkel het deeg in folie en laat het enkele uren rusten in de koelkast.

 

2. Pel voor de vulling de ui, snij hem in ringen en meng met het spek. Klop de eieren op, samen met de zure room en de geraspte kaas, en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

 

3. Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestrooid werkvlak en leg het in een licht ingevette ovenschaal. Prik er overal even in met een vork. Verdeel de ui en het spek over het deeg en giet er het eimengsel overheen.

 

4. Kies de 'Pizza Hetelucht'-instelling en bak de quiche op niveau 1 op 230°C gedurende 50 minuten.

 

Het geheim van de chef

Als je wilt, kun je prei gebruiken in plaats van ui (gebruik dezelfde hoeveelheid). Hoe harder en rijper de kaas, hoe meer smaak de quiche zal hebben.

 

Serveertip

Snij in punten zoals een pizza en serveer warm.

 

Bereidingstijd

Ca. 50 minuten