stoomoven-ervaringen

stoomoven-ervaringen

Stoomoven ervaringen

Ontdek de ervaringen van onze workshop deelnemers met de SteamPro stoomoven. 

Een combi-stoomoven is duurder dan een gewone oven en voor de mensen die er niet bekend mee zijn kan dat een logische reden zijn om van de aankoop af te zien. Maar als je eenmaal ervaring hebt met koken met stoom, wil je niets anders meer. Tijdens de workshop hebben onze deelnemers gebruik gemaakt van de SteamPro stoomoven van AEG. 

Een groep kookliefhebbers

Voor de AEG workshop hebben wij een groep van 12 deelnemers kennis laten maken met de Steampro combi-stoomoven van AEG. 9 vrouwen en 3 mannen tussen de 25 en 54 jaar gingen aan de slag en hebben de voordelen van een stoomoven aan den lijve ondervonden. Voordat zij hadden deelgenomen aan de workshop wist slechts één deelnemer dat een stoomoven ook alle functies heeft die een traditionele oven en magnetron ook biedt. 

Eerste reacties

De eerste stoomoven ervaringen van ons testpanel liet zien dat alle deelnemers aangenaam verrast waren. Zo bleek al gauw dat onze hobbykoks onder de indruk waren van de vele functies van onze stoomoven. Wat ook opviel was dat onze deelnemers onder de indruk waren van het gebruiksgemak van de SteamPro oven.

Lees de stoomoven ervaringen van Soraya en Janneke:

“Ik ben er helemaal weg van! Ik overweeg er zeker een aan te schaffen als ik een nieuwe oven of nieuwe keuken nodig heb”

Soraya, 45

“Ik wil er een! Een verademing en musthave voor de thuis/hobbykok. Ik ben om.”

Janneke, 33

kookworshop AEG

De pluspunten van SteamPro

Tijdens het gebruik van de SteamPro stoomoven waren de deelnemers aangenaam verrast door de uitgebreide functies en de enorme veelzijdigheid. Zo merkten een aantal deelnemers op dat veel gerechten en bereidingen tegelijkertijd in de stoomoven bereidt konden worden en dat opwarmen met stoom beter is dan het opwarmen in de magnetron.  Daarnaast was het al vrij snel duidelijk dat het behoud van smaak en vitamines erg belangrijk was voor de deelnemers van de workshop. Bovendien was de bereidingstijd snel en hadden de deelnemers het gevoel tijd over te hebben, omdat ze hun gerecht niet meer hoefden te controleren.

 

Lees de stoomoven ervaringen van Mylene en Cynthia:

“De eenvoud en de mogelijkheden van de combi-stoomoven waren mij voorafgaand aan de workshop niet duidelijk, nu ik weet wat hij allemaal kan ben ik enorm positief geworden. Hij zou, technisch gezien, drie apparaten in mijn keuken kunnen vervangen! De vitamines die bewaard blijven tijdens het bereiden en vooral het intact blijven van de huidige smaak na bereiden is ook zeker een pré.”

Mylène, 34

 

 

“Alle vitamines blijven beter in de groenten. Veel gezonder, minder vet. En je hoeft er niet steeds bij te blijven”

Cynthia, 46

Zitten er ook minpunten aan de SteamPro stoomoven?

De meeste deelnemers van de workshop hadden geen opmerkingen of verbeterpunten voor de SteamPro stoomoven. Van de 12 deelnemers van de Cooking Club workshop vonden ze allemaal dat SteamPro een veelzijdig apparaat was dat perfecte resultaten aflevert en ook nog eens makkelijk te gebruiken is. 11 van de deelnemers gaven zelfs aan dat de SteamPro hun verwachtingen overtroffen had. Echter waren er wel een paar kleine opmerkingen van onze deelnemers.

Lees de stoomoven ervaringen van Joy en Cynthia:

“Het is jammer dat het glas van de deur beslaat, waardoor je niet ziet wat er in de oven gebeurt.”

Joy, 31

“Groter waterreservoir, deze was snel leeg. Verder eigenlijk niets kunnen ontdekken deze avond.”

Cynthia, 46

Lees meer
deelnemer stoomoven workshop

Waarom een stoomoven?

Een stoomoven heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele oven. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je naast stomen de stoomoven ook kunt gebruiken als heteluchtoven. Bovendien kan je heel gemakkelijk en snel een volledige maaltijd bereiden. Zo kan je bijvoorbeeld zalm en groenten tegelijkertijd bereiden in de stoomoven en worden afbakbroodjes extra luchtig dankzij het gebruik van stoom.

steampro oven

Zelf ervaring opdoen met een stoomoven?

Ben jij zelf benieuwd geworden naar onze SteamPro oven? En wil jij zelf wel eens uitproberen wat deze oven allemaal voor jou kan betekenen? Laat je dan overtuigen bij onze kookworkshops voor je eigen stoomoven ervaring. Ontdek hoe een stoomoven werkt en leer de SteamPro van binnen en buiten kennen. Tijdens de workshop vertellen wij je over de voordelen van een stoomoven en geven wij je een aantal heerlijke recepten voor de stoomoven.