Aardappelgratin

Recept aardappelgratin

Op zoek naar het perfecte bijgerecht? Dan weten we zeker dat onze aardappel gratin wat voor jou is! Aardappel gratin is namelijk niets anders dan een aardappelovenschotel met een knapperig kaaslaagje. Aardappel gratin maken is niet moeilijk. Wij maken de aardappel gratin hier met behulp van knoflookaroma en stomen hem in een AEG stoomoven waardoor alle smaken van de aardappel gratin optimaal behouden blijven. Benieuwd naar ons aardappel gratin recept? Lees dan snel verder!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen, een glazige, zetmeelarme soort
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 ml room
  • Zout & vers gemalen zwarte peper
  • Nootmuskaat, geraspt
  • 150 g halfharde kaas, bv. Sbrinz, geraspt

Bereiding aardappelgratin

  1. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes van 5 mm dik en leg ze in laagjes in een ovenschaal.                                                                                               
  2. Snij de knoflook in dunne plakjes, meng met de room en kruid stevig met zout, peper en nootmuskaat.                                                                   
  3. Giet de kruidige room over de aardappelen en bestrooi gelijkmatig met de geraspte kaas.                                                                                        
  4. Plaats de aardappel gratin in de stoomoven, selecteer niveau 3, kies het 'Lage Vochtigheid'-programma en stoom op 170°C gedurende 50 minuten.       

Het geheim van de chef: een aardappel gratin is een gerecht dat je snel kan maken en iets waar het hele gezin dol op is. Serveer recht uit de oven.

Tips en inspiratie

Heb je onze aardappel gratin al eens uitgeprobeerd en ben je op zoek naar meer aardappel recepten? Bekijk dan eens onze andere recepten. Hier vind je naast ons aardappel gratin recept ook een recept voor smaakvolle gestoomde aardappelen. Veel plezier met uitproberen!