Gestoomde aardappelen

Gestoomde aardappelen

Aardappelen stomen 

Door aardappelen te stomen krijg je het perfecte resultaat, zonder vetstof en met meer voedingsstoffen. Bovendien smaken ze extra lekker. Geef je eigen invulling aan het stomen van de aardappels en kies ervoor om de aardappels te stomen met of zonder schil. Wij stomen hier de aardappels zonder schil en snijden ze vervolgens in stukjes. Benieuwd naar hoe je het beste aardappels kunt stomen met behulp van een stoomoven? Lees dan snel verder.

Het geheim van de chef: met gestoomde aardappelen zet je in geen tijd een heerlijk gerecht op tafel. Meng de gestoomde aardappelen met wat pesto en eventueel wat gedroogde ham. Of bak ze goudbruin in de pan met spek en ui, doe er enkele eieren bij en kruid met een flinke draai van de

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen, een glazige, zetmeelarme soort
  • Zout

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes of schijfjes (15 mm dik).

2. Bestrooi met een snufje zout en leg ze op het geperforeerde bakrooster (meegeleverd met de oven).

3. Stoom de aardappelen voor 30-40 min. op 96°C op niveau 2 op het 'Stomen'- programma.

Meer inspiratie?

Is het stomen van de aardappelen goed bevallen? En ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens verder tussen onze stoomoven recepten. Hier vind je bijvoorbeeld ook meer informatie over hoe je het beste rijst kunt stomen of groenten kunt bereiden met behulp van een stoomoven. Eet smakelijk!