Boerenkoolstamppot-ovenschotel

Ovenschotel uit de stoomoven met 6 ingrediënten

De lekkerste gerechten met dat wat je waarschijnlijk al in huis hebt. Van die overgebleven aardappels maak je makkelijk een ovenschotel. Volgens ChicksLoveFood is een (stoom)oven onmisbaar in je keuken en de garantie voor de lekkerste gerechten. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.

Ingrediënten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 100 g gesneden boerenkool
  • 3 el grove mosterd
  • 0,5 vegetarische rookworst
  • 1 sjalot

Bereiding

1. Verwarm de AEG stoomoven voor op 110 graden op stand ‘hoge vochtigheid’.

2. Los het bouillonblokje op in 100 milliliter heet water.

3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de aardappel en boerenkool over een tweepersoons-ovenschaal en giet de bouillon eroverheen.

4. Hussel goed door elkaar en zet de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven.

5. Haal dan de ovenschaal uit de oven en prak de aardappelen met de boerenkool tot een stamppot.

6. Snijd de rookworst in plakjes. Schep de mosterd en een snuf peper en zout door de stamppot en leg de plakjes worst bovenop. Zet de ovenschaal nog 10 minuten in de oven.

7. Snijd ondertussen de sjalot fijn en verdeel deze voor het serveren over de ovenschotel.

Meer inspiratie?

Lees hier alle stoomoven hacks van ChicksLoveFood:

1. Eieren koken

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de eieren in een stoomovenschaal.
Stoom ze vervolgens 7 minuten in de stoomoven.

2. Vlees of vis ontdooien

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Leg het bevroren vlees of de vis in een stoomovenschaal.
Zet dit 20 minuten in de oven.

3. Chocolade smelten

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een kommetje (die tegen hitte kan!).
Dek het kommetje af met wat plasticfolie.
Zet dit 16 minuten in de oven.

4. Dimsum stomen

Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de dimsum op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet dit 15 minuten in de oven.

5. Eieren pocheren

Bekleed een muffinvorm met plasticfolie.
Schenk een paar druppels olie in ieder kuipje.
Breek de eieren in de muffinvorm. Doe in ieder vormpje 1 ei.
Bestrooi dit met een snuf peper en zout.
Zet dit 6 tot 8 minuten in de oven.
Haal de eitjes voorzichtig uit de muffinvorm met behulp van het plasticfolie en serveer.

Lees meer