Limoen mousse met frambozen coulis

Limoen mousse met frambozen coulis

De scherpe coulis van frambozen zorgt ervoor dat de limoen mousse een dessert is dat perfect in balans is en er ook nog eens heerlijk uit ziet. 

Ingrediënten

Voor 8 personen

1 vanille peul

800 ml melk

1 limoen

2 eieren

6 eidooiers

150 gram suiker

 

 

 

Stappen

1. Boter 8 soufflé vormen in en laat ze afkoelen.

2. Splijt de vanillepeul in de lengte tweeën en schraap de zaden eruit. Laat de zaden en de peul koken in de melk. Laat het 10 minuten sudderen, voordat je de peul eruit haalt.

3. Rasp de limoen en knijp het sap uit.

4.  Doe ondertussen de eieren, de eidooiers, de suiker en de limoenrasp in een kom en roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokende melk toe. 

5. Kook de mousse in 50 minuten op het tweede niveau met stoom op nivea 3 in de oven op 100°C. Laat het daarna 2 tot 3 uur afkoelen. 

6. Laat de frambozen een beetje ontdooien  en mix het met de limoensap en de suiker. Laat het vervolgens door een zeef lopen.

Serveertip: Snijd rondom de mousse voordat je het uit de vorm haalt en zet ze ondersteboven op borden. Giet de coulis sierlijk over de mousse en garneer het geheel met verse frambozen en stukjes limoen.