Mini chocoladecakes met mango en kardemom

De bodem met mango en de smaak van kardemom geven deze chocoladecakes een exotisch tintje. 

Ingrediënten

Voor 6 personen

- 100 g boter

- 2 el. kristalsuiker

- 1 rijpe mango, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden

- 60 g chocolade, in blokjes gebroken

- 3 eieren, gescheiden

- ¼ tl. kardemom, gemalen

- 30 g custardpoeder

- 10 g gewone bloem

- 15 g cacaopoeder

- 60 g poedersuiker

Bereidingswijze

1. Vet 6 ramequins licht in met 20g boter. Doe er de kristalsuiker bij, draai even rond zodat de volledige binnenkant er mee is bekleed en tik eventueel overtollige suiker eruit. Verdeel de blokjes mango over de schaaltjes en zet die daarna op een bakplaat.

2. Smelt de chocolade samen met de rest van de boter. Laat lichtjes afkoelen zodra het mengsel gesmolten is.

3. Klop de eierdooiers samen met de kardemom op en roer dit door de gesmolten chocolade tot een glad mengsel. Zeef het custardpoeder, de bloem en het cacaopoeder bij elkaar en spatel door het chocolademengsel.

4. Klop het eiwit en de poedersuiker op tot een stevig, glanzend schuim.

5. Roer nu een derde van het eiwitschuim stevig door het chocolademengsel (zo houd je het luchtig wat het mengen eenvoudiger maakt) en spatel er dan langzaam de rest door.

6. Verdeel het cakemengsel gelijkmatig over de ramequins, zet op niveau 2, kies het ‘Lage Vochtigheid’-programma en bak op 170°C gedurende 15 minuten of tot de cakes zijn gerezen en er geen deeg meer op een prikker achterblijft.

Ben je nog niet in het bezit van een stoomoven? Maak tijdens een workshop of demonstratie kennis met de AEG ProCombi® en ProCombi® Plus multifunctionele stoomovens.