Sinaasappelcakejes

Sinaasappelcakejes

Eenvoudig te bereiden dessert met behulp van een beetje stoom. Deze sinaasappelcakejes kun je in een handomdraai bereiden terwijl jouw hoofdgerecht in de stoomoven aan het garen is. Daarnaast ruikt jouw keuken ook nog eens heerlijk.

Ingrediënten

4 sinaasappels

288 gram boter

288 gram witte basterd

4 eieren

216 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Rasp de schil er vanaf met een zesteur of rasp, bewaar iets voor garnering.

Klop boter, suiker, sinaasappelrasp en iets zout door elkaar.

Klop de eieren er één voor één door.

Meng het bakmeel erdoor.

Vul de vormpjes en bak de cakejes af op 165 graden medium vocht in een voorverwarmde oven

Benodigdheden

Bakvormpjes

Snijplak 

Mes 

Borden 

Zesteur 

Tips

Lekker met slagroom en donkere chocolade