Witte chocolade fondant

Witte chocolade fondant

Matcha chocolade fondant

Met de fijngemalen poeder van groene thee krijgt u een absoluut verbazingwekkend dessert.

Ingrediënten

Voor 8 personen

1 vanille peul

800 ml melk

1 limoen

2 eieren

6 eidooiers

150 gram suiker

 

 

 

Stappen

 

1. Vet de schaaltjes in met boter en plaats bakpapier, geknipt op maat van de bodem van de schaaltjes. Laat dit vervolgens koelen in de koelkast.

2. Laat de boter langzaam smelten in een pannetje op de inductiekookplaat. Zorg ervoor dat het niet kookt, anders kan de chocolade. Als het eenmaal gesmolten is, voeg je de witte chocolade toe en blijf je roeren tot het een glad geheel is. Zeef en roer de matcha poeder tot het een glad, groen geheel is. 

3. Klop de eieren en de suiker in een aparte schaal tot de suiker is opgelost. Voeg dit toe aan het chocolademengsel, Blijf roeren zodat de koude eieren ervoor zorgen dat de chocolade stolt. Zeef het vervolgens met bloem en maïzena tot het een glad geheel is.

4. Verdeel alles over de verschillende schaaltjes. Ze zouden ongeveer driekwart van het schaaltje moeten vullen. Verpak de schaaltjes en laat ze minstens 4 uur in de vriezer staan.  

5. Als je ze wilt eten, bak de schaaltjes 16 tot 18 minuten met stoom op 180°C in de oven. Laat het fondant twee minuten rusten in de schaaltjes. Gebruik een mes om het fondant los te maken van de schaal voordat je ze eruit haalt.

 

Serveertip:

Plaats de fondants in het midden van een schaal en decoreer het geheel met verse bessen. Snijdt de fondants doormidden zodat de zachte kern kan uitlopen. Bestrooi de fondants met agavesuiker om het geheel af te maken.

Lees meer