Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Ingrediënten

Voor 8 personen

1 kg kalfsvlees (bout of bil)

zout

 olijfolie

 

Tonijndressing

1 hardgekookt ei

2 citroenen

200 g tonijn in blik (in olie)

3 tl. kappertjes

4 sardines uit blik

100 g mayonaise

100 ml runderbouillon

peper en zout

Stappen

1. Verwijder vet en pezen van het vlees, kruid met zout en bak goudbruin in olijfolie. Leg het vlees op een ovenrek en stop de kerntemperatuursensor in het midden.

2. Zet het rek op stand 3, sluit de sensor aan en stel de kerntemperatuur in op 64°C. Plaats een bakplaat op niveau 2 om de kookjus op te vangen.

3. Start het ‘Lage temperatuur garen’-programma op 150°C. De instelling schakelt na 10 minuten automatisch om naar 80°C en gaart het vlees tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

4. Hak het hardgekookte ei grof en meng met de schil en het sap van de citroenen. Laat de tonijn uitlekken en voeg de olie bij het ei-/citroenmengsel, samen met de kappertjes, sardines, mayonaise en runderbouillon. Meng alles en breng verder op smaak met peper en zout.

5. Snijd het vlees in dunne plakjes en schik die op een bord. Overgiet rijkelijk met de dressing en werk af met kappertjes, schilfers Parmezaanse kaas en rucola.