Caesarsalade van kliekjes door Culinary Misfits
Caesarsalade van kliekjes
door Culinary Misfits
Ingrediënten
3 oude broodjes of droog brood, 2 rode bieten, 1 kleine ui, knoflook, gember, 2 takjes verse rozemarijn, zout en peper, 5 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels appelsap, 2 eetlepels tahini, fetakaas (verkruimeld), 2-3 handenvol verse bladgroenten
Methode
1. Snij brood in blokjes van 1,5 cm. Als het brood nog niet hard is, kunt u het langzaam in de oven laten uitdrogen.
2. Haal de wortel van de biet, schaaf hem en snij hem in kleine stukjes.
3. Verwarm uw oven voor op 200ºC en plaats de helft van de biet samen met de gesneden ui, geraspte knoflook en gember en 2 fijngehakte takjes rozemarijn in de ovenschaal. Besprenkel dit met olijfolie. Rooster gedurende ongeveer 15 minuten.
4. Voor de dressing mengt u de andere helft van de biet met de rest van de olijfolie, appelsap en tahini.
5. Doe de geroosterde groenten en dressing samen in een mengkom en laat dit een paar minuten rusten. Breng op smaak met zout & peper en citroensap.
6. Leg het groen op een serveerschotel, gevolgd door de geroosterde groenten en tot slot wat verkruimelde feta.
Over Culinary Misfits
Culinary Misfits is een duo opgericht in 2012 door de designers Lea Brumsack en Tanja Krakowski. Ze vinden het verkeerd dat er zoveel fruit en groenten worden weggegooid omdat ze niet passen binnen de maatstaven van cosmetische normen. Culinary Misfits besloot de schoonheid van natuurlijke diversiteit te vieren.