Smaakvolle ceasarsalade

Smaakvolle ceasarsalade

Smaakvolle ceasarsalade door Mark Schatzker

Ingrediënten


GEFRITUURDE TRADITIONELE KIP
1 traditionele braadkip*, vet, zout en peper, bloem.

TUINSALADE
Sla (hoe dieper de kleur, des te meer smaak. Let op: geen ijsbergsla.), rode ui, tuintomaten, verse kruiden (dille, peterselie, tijm, koriander, oregano, etc.), zout en peper, koude gecomprimeerde olie naar keuze, citroensap of azijn

Traditionele gefrituurde kip
Snij de kip in stukjes. Verdeel de poot in dij en drumstick. Wees gul met zout en peper bestrooien en minimaal een uur laten rusten.

Haal de kip door bloem waaraan je een klein beetje zout en peper hebt toegevoegd.

In een diepe pan giet je genoeg olie om de volledige bodem te bedekken met een hoogte van een paar millimeter. Bak de kip op hoge temperatuur bruin en draai de stukken kip totdat elk stukje er knapperig en lekker uitziet. Verlaag de temperatuur, giet 1-2 eetlepels heet water in de pan en plaats het deksel op de pan, zodat de pan helemaal afgesloten is. Laat de kip nu 20 minuten stomen. Dit is essentieel om te zorgen dat de dijstukken en drumsticks, die minder mals zijn in traditionele kippen, gaar worden. Als je het deksel van de pan haalt, moet het vlees op de drumsticks zijn losgekomen, zodat je het bot kunt zien. Breng de temperatuur weer omhoog en maak de kip nogmaals knapperig.

Laat de kip op een bord minimaal 10 minuten rusten voordat je het gerecht serveert. Breng zo nodig op smaak met zout en peper en serveer.

Tuinsalade
Sla wassen en drogen. Schaaf met behulp van een mandoline een of twee zeer dunne plakken ui (je kunt een mes gebruiken, als je dat heel voorzichtig doet). Hak naar keuze kruiden fijn.

Gooi het allemaal in een slakom. Haal de uiringen uit elkaar of snij elke ring door de helft. Strooi er wat zout en peper over en gebruik koude gecomprimeerde olie naar keuze als dressing, met citroensap of azijn. 

  • Perceptie uit de Pacific Caesarsalade

    door Catalina Vélez

  • Bouillabaisse

    Een klassieke Franse soep van vis- en schaaldieren. Venkel biedt een vleugje anijs en saffraan vormt een rijke, gouden kleur.

  • Gemarineerde mosselen