Koelkast en vriezer schoonmaken

De koelkast is altijd in gebruik en na verloop van tijd wordt het de hoogste tijd om de koelkast schoon te maken. Maar hoe maakt u de koelkast schoon? Waar moet u op letten? Wij geven een aantal tips voor een schone koelkast die optimaal kan functioneren.

 

 

Hoe vaak moet u de koelkast schoonmaken?

Hoe vaak u de koelkast moet schoonmaken heeft natuurlijk alles te maken met hoe zorgvuldig u bent. Heeft u vaak een ongelukje met een lekkende fles wijn of veel etensresten die in de koelkast achterblijven? Dan doet u er goed aan om een keer in de week de planken schoon te maken. Door elke week de planken af te nemen voorkomt u dat etensresten of gelekte pakken niet voor nare geurtjes zorgen. Heeft u last van nare geurtjes in de koelkast? Controleer dan eens of er niets aan het bederven is. Ook kunt u de Fresh Plus Koelkastgeurvreter gebruiken om geuren in de koelkast tegen te gaan.

De grote schoonmaak

Afhankelijk van hoe snel de koelkast vies wordt, is het aan te raden om de koelkast elke maand tot eens in de drie maanden goed te reinigen. In dit geval kunt u het beste de koelkast een tijdje uitzetten, omdat de deur lang open zal blijven staan. Maak de koelkast helemaal leeg. Haal alle planken en uitneembare bakjes uit de koelkast en maak een sopje van warm water en zeep of allesreiniger. Was de planken en bakjes af en droog ze daarna goed af.

Gebruik hetzelfde sopje om de binnenkant van de koelkast te reinigen. Controleer of het afvoergaatje niet verstopt is. AEG heeft een handig reinigingsapparaat om de afvoeropening in de koelkast schoon te maken. Door de afvoer af en toe te reinigen voorkomt u condens en nare geurtjes. Reinig de achterkant en de zijkant van de koelkast en neem ook de deur af met een sopje.

TIP: Controleer ook de rubbers in de deur op etensresten en vuil. U kunt met een doekje de ruimte tussen de rubbers schoonmaken. Controleer ook direct of de rubbers van de deur goed afsluiten.

Om de koelkast schoon te houden en vieze geurtjes te voorkomen kunt u gebruik maken van de koelkast care set van AEG. Met deze set kunt u de koelkast langer schoon houden, nare geurtjes neutraliseren en fruit en groenten langer vers houden. Deze set bevat:

 • Een Fresh Plus Koelkastgeurvreter, die nare geurtjes absorbeert en neutraliseert;
 • Een FrigoCrisp vershoud mat, die groenten en fruit langer vers houd door lucht langs de onderkant te laten circuleren;
 • De handige AEG Koelkast Reinigingsspray, een handige reinigingsspray met milde zeep om de koelkast mee te reinigen;
 • En een uitwasbaar microvezeldoekje.
 • Koffiemachine ontkalken

  Hoe ontstaat kalk in de koffiemachine en hoe kun je dit het beste oplossen? Wij helpen je op weg!

 • Inductieplaat schoonmaken

  Hoe kun je het beste de inductieplaat schoonmaken en wat kun je beter niet doen? Lees het in ons artikel.

 • Wasmachine schoonmaken

  Volg onze stapsgewijze beschrijving om je wasmachine weer blinkend schoon te krijgen.